ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Πετρούνιας: Η ώρα της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες έφτασε!

Ο Λευτέρης Πετρούνιας αγωνίζεται την Κυριακή (6/10) στον προκριματικό των κρίκων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης της Στουτγάρδης.
Πετρούνιας: Η ώρα της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες έφτασε!

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, μαζί τους με τους Νίκο Ηλικόπουλο και Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη  ρίχνονται σε λίγες ώρες στη μάχη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής της Στουτγάρδης. Συγκεκριμένα οι τρεις Έλληνες πρωταθλητές αγωνίζονται σήμερα (Κυριακή 6/10,  17:30 – 20:15), στην πρώτη από τις δύο ημέρες του προκριματικού των ανδρών.

Πρώτος μεγάλος στόχος είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Τόκιο της Ιαπωνίας το 2020.

Το εισιτήριο θα πάρουν τρεις φιναλίστ των κρίκων -όπως και κάθε οργάνου: Οι ισάριθμοι νικητές των μεταλλίων, ή ενδεχομένως και ορισμένοι από όσους τερματίσουν χαμηλότερα στην οκτάδα του τελικού, δεδομένου ότι θα εξαιρεθούν οι εκπρόσωποι των 12 χωρών που θα έχουν πάρει την ομαδική Ολυμπιακή πρόκριση.

Ο «άρχοντας των κρίκων» Λευτέρης Πετρούνιας, θριαμβευτής των τριών τελευταίων παγκόσμιων πρωταθλημάτων και αήττητος σε οποιαδήποτε διοργάνωση από τον Απρίλιο του 2016, καλείται να αντιπαρέλθει του προβλήματος τραυματισμού στον ώμο (τον περασμένο Νοέμβριο υπεβλήθη σε επέμβαση)

Το πρόγραμμά του θα είναι το ίδιο όπως πέρσι, με συντελεστή δυσκολίας 6,30.

Εξάλλου τη διάκριση στους κρίκους, που θα κρατήσει ζωντανό το όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων, θα κυνηγήσει και ο έτερος Έλληνας σπεσιαλίστας του αγωνίσματος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.

Το πρόγραμμα του θα είναι δυσκολίας 6,00 και θα προσπαθήσει να πετύχει την τέλεια εκτέλεση, προκειμένου να έχει πιθανότητες εισόδου στον τελικό του αγωνίσματος.

Από εκεί και πέρα διαφορετικό δρόμο για την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα ακολουθήσει ο Νίκος Ηλικόπουλος. Ο Ελληνας αθλητής θα αγωνιστεί και στα έξι όργανα του σύνθετου ατομικού και θα κριθεί από το άθροισμα που θα συγκεντρώσει. Μία συγκομιδή γύρω στους 80,000 βαθμούς, που προϋποθέτει σταθερές εκτελέσεις, με ελάχιστα λάθη και χωρίς καμία πτώση, είναι το ζητούμενο για τον κορυφαίο Έλληνα «εξαθλητή» της ενόργανης.

Ο Ηλιόπουλος θα εκτελέσει διαδοχικά τα προγράμματά του σε δίζυγο, μονόζυγο, έδαφος, πλάγιο ίππο, κρίκους και άλμα.

Την πρόκριση θα πάρουν βάσει της κατάταξης του σύνθετου ατομικού τουλάχιστον 12 αθλητές από ισάριθμες χώρες, εξαιρουμένων των 12 χωρών που θα κερδίσουν την ομαδική Ολυμπιακή πρόκριση.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.