ΙΠΠΑΣΙΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Προπονήτρια της της Γερμανίας αποβλήθηκε γιατί γρονθοκόπησε άλογο!

Η Κιμ Ράισνερ εκδιώχθηκε από το Τόκιο μετά την γροθιά που έριξε σε άλογο αθλήτριας της Γερμανίας στο μοντέρνο πένταθλο.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Αντί να φέρεται με τον καλύτερο τρόπο στο άλογο, μια προπονήτρια  ιππασίας θέλησε να το... τιμωρήσει χτυπώντας το!
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Αντί να φέρεται με τον καλύτερο τρόπο στο άλογο, μια προπονήτρια  ιππασίας θέλησε να το… τιμωρήσει χτυπώντας το!

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020:  Συγκεκριμένα η Γερμανίδα προπονήτρια του μοντέρνου πεντάθλου στην ιππασία, Κιμ Ράισνερ, αποβλήθηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες γιατί το γρονθοκόπησε!

Η Ράισνερ χτύπησε το άλογο της αθλήτριας της χώρας, Ανίκα Σλέου, κατά την διάρκεια του χθεσινού τελικού των γυναικών.

Το εξοργιστικό περιστατικό αποκαλύφθηκε από κάμερα ασφαλείας στο γήπεδο, με την παγκόσμια ομοσπονδία να κάνει την έρευνα και να διαπιστώνει πως η προπονήτρια όντως χτύπησε το άλογο, με το όνομα Saint Boy.

Η Σλέου έβαλε μάλιστα ξέσπασε σε κλάματα και αρνήθηκε να κάνει το τελευταίο αγώνισμα που ήταν η υπερπήδηση εμποδίων, καθώς ήταν εμφανώς σοκαρισμένη. Αξίζει να αναφερθεί μάλιστα πως η Σλέου είχε το προβάδισμα στον αγώνα και μπορούσε να πάρει το χρυσό μετάλλιο, όμως αποκλείστηκε μετά το συμβάν.

Από την πλευρά της η Ράισνερ δέχτηκε μαύρη κάρτα, που σημαίνει αποκλεισμός από την διοργάνωση και αναμένεται να χάσει μόνιμα την θέση της ομοσπονδιακής προπονήτριας.

Ανακοίνωσε έβγαλε και η Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας που έκανε λόγο για «ζημιά στην εικόνα του αθλήματος από την Ράισνερ».

Ας ελπίσουμε να μην επαναληφθεί ανάλογο σκηνικό στο μέλλον καθώς η συμπεριφορά του αναβάτη προς κάθε άλογο θα πρέπει να είναι παραδειγματική. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως η επιτυχία στο άθλημα της ιππασίας οφείλεται περισσότερο στο ζώο και όχι στο άνθρωπο που απλά δίνει εντολές και ιππεύει.

Τουλάχιστον η συγκεκριμένη προπονήτρια φαίνεται πως θα τιμωρηθεί όπως της αξίζει.

Exit mobile version