ΙΣΤΙΟΠΛΟΪ́Α

56ο Ράλλυ Αιγαίου: Εκκίνηση από τον Σπύρο Καπράλο

Τα νησιά - σταθμοί της εφετινής διοργάνωσης θα είναι η Αστυπάλαια και η Μήλος
56ο Ράλλυ Αιγαίου: Εκκίνηση από τον Σπύρο Καπράλο

56ο Ράλλυ Αιγαίου: Εκκίνηση από τον Σπύρο Καπράλο.

Ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στην Ελλάδα και Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος θα δώσει την εκκίνηση στο 56ο Ράλλυ Αιγαίου, που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 19 Ιουλίου από πυραυλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού, και τα ιστιοφόρα θα ανοίξουν πανιά με πρώτο προορισμό την Αστυπάλαια.

Στις 26 Ιουνίου ο Σπύρος Καπράλος εξελέγη από τα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για να εκπροσωπεί την ανώτατη αρχή του παγκόσμιου αθλητισμού στην Ελλάδα.

Ο Έλληνας «Αθάνατος» έχει συνδέσει, ήδη, το όνομά του με το Ράλλυ Αιγαίου καθώς είχε δώσει την εκκίνηση και το 2016.

Ο ΠΟΙΑΘ ζήτησε από τον Πρόεδρο της ΕΟΕ να βρεθεί σε ακόμη μία εκκίνηση θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τον τιμήσει για όσα έχει προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του ΠΟΙΑΘ κ. Μαραγκουδάκη για την πρόσκληση να δώσω την εκκίνηση στον ιστορικότερο θεσμό της ελληνικής ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης.

Στον στόλο του πολλές φορές βρέθηκαν Ολυμπιονίκες αλλά και νέοι αθλητές, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία, μέσα από τις ιδιαίτερες πλεύσεις της διοργάνωσης, να μάθουν πράγματα που τους φάνηκαν χρήσιμα στην ολυμπιακή ιστιοπλοΐα.

Το Ράλλυ Αιγαίου έχει συνδεθεί με την ιστορία της ελληνικής ιστιοπλοΐας.

Κάθε χρόνο ενισχύει τις οικονομίες των νησιών που επισκέπτεται και γίνεται πρεσβευτής διαφήμισης τους Αιγαίου Πελάγους», δήλωσε ο Σπύρος Καπράλος.

56ο Ράλλυ Αιγαίου: Bραβείο «Line Honours»

Τα νησιά – σταθμοί της εφετινής διοργάνωσης θα είναι η Αστυπάλαια και η Μήλος.

Οι διοργανωτές με στόχο να κάνουν περισσότερο ενδιαφέρουσα τη διαδρομή και να αυξήσουν τις ιστιοδρομίες καθόρισαν και δύο βαθμολογικές πόρτες, η μία έξω από το Βαθύ της Σίφνου στη διαδρομή Φάληρο – Αστυπάλαια και ή άλλη έξω από το λιμάνι της Σικίνου στη διαδρομή Αστυπάλαια – Μήλος, ενώ στην Αστυπάλαια θα διοργανωθεί και τοπική ιστιοδρομία, με αποτέλεσμα η συνολική  βαθμολογία του 56ου Ράλλυ Αιγαίου να προκύψει από έξι ιστιοδρομίες.

Η απόσταση την οποία θα χρειαστεί να διανύσουν τα ιστιοπλοϊκά υπερβαίνει τα 400 ν.μ. και για πρώτη φορά στον ιστορικό θεσμό θα υπάρχει βραβείο «Line Honours», το οποίο θα απονεμηθεί στο σκάφος που θα κάνει τον μικρότερο συνολικό χρόνο σε όλη τη διαδρομή.

Χορηγός του αγώνα για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά θα είναι η πολυεθνική εταιρεία χρωμάτων JOTUN, ενώ υποστηρικτές οι εταιρείες, D. KORONAKIS S.A. ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές σχοινιών και αλυσίδων για την ναυτιλία, η εταιρεία τεχνικής υποστήριξης σε ποντοπόρα πλοία TECHNAVA S.A, η εταιρεία φυσικών καλλυντικών KORRES .S.A. καθώς και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, που έχει σημαντικές και ξεχωριστές διεθνείς διακρίσεις.

Υποστηρικτής τεχνολογίας είναι η εταιρεία G4S, ενώ χορηγοί επικοινωνίας η εφημερίδα Καθημερινή καθώς και η αθλητική εφημερίδα Sportime.

Τηλεοπτικός μεταδότης με καθημερινές 10’ εκπομπές η NOVA και χορηγός Digital Media η αθλητική ιστοσελίδα We Love Sports.

Όλες οι ενέργειες για την προστασία του περιβάλλοντος τόσο στην Αστυπάλαια όσο και στην Μήλο θα γίνουν σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Προστασίας του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA) και το Πολεμικό Ναυτικό.

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ