ΕΙΟ: Καμπανάκι από ομίλους της περιφέρειας Ευβοϊκού για τη βιωσιμότητα τους!

Ποια είναι τα σοβαρά προβλήματα που καταγράφει το κλιμάκιο της επιτροπής δραστηριότητας της ΕΙΟ.

Ποια είναι τα σοβαρά προβλήματα που καταγράφει το κλιμάκιο της επιτροπής δραστηριότητας της ΕΙΟ.

Στα πλαίσια προσπάθειας που έχει ξεκινήσει η Επιτροπή Δραστηριότητας της ΕΙΟ για την καταγραφή των προβλημάτων που αnασχολούν τους ομίλους, πραγματοποιούνται επισκέψεις στα σωματεία και συμπληρώνονται ερωτηματολόγια, ώστε να αποτυπωθεί η πλήρης εικόνα στην Ομοσπονδία.

Έτσι, η πρόεδρος της ΕΙΟ Νίκη Αναστασίου και ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δραστηριότητας Λάμπρος Τσιασιώτης επισκέφθηκαν ομίλους της Περιφέρειας Ευβοϊκού και συνομίλησαν με τα μέλη των διοικήσεών τους.

Στον Ν.Ο Αγίων Αποστόλων αναφέρθηκε πρόβλημα με το έως τώρα καθεστώς παραχώρησης των εγκαταστάσεων από την τοπική Δημοτική Αρχή και το λιμενικό ταμείο. Κάποια ελάχιστα έσοδα από ελλιμενισμό μελών του ομίλου από παραχωρημένες θέσεις στο λιμενίσκο αποτελούν παρελθόν, δημιουργώντας πρόβλημα στην βιωσιμότητα και βάζοντας φρένο στην ανάπτυξη του ομίλου.

Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα είναι η δυσκολία εύρεσης πτυχιούχου προπονητή για την εξυπηρέτηση και την ασφάλεια των αθλητών. Αυτή την εποχή ο  όμιλος διαθέτει μόνο έναν προπονητή.

Στον Ν.Ο. Νέων Παλατίων Ωρωπού πρόσφατη πυρκαγιά κατέστρεψε μέρος των εγκαταστάσεων και του εκεί φυλασσόμενου αθλητικού υλικού. Δυστυχώς, η Δημοτική Αρχή δεν έχει ακόμα δώσει την αναγκαία βοήθεια για την αποκατάσταση των ζημιών στις εγκαταστάσεις. Το  Δ.Σ.   προσπαθεί  για αντικατάσταση του εξοπλισμού που κάηκε μέσω δωρεάς από ιδιώτες.

Και σε αυτόν τον όμιλο αναφέρθηκε δυσχέρεια για την εύρεση πτυχιούχου προπονητή. Σε περίπτωση μη εύρεσης προπονητή, θα υπάρχει τεράστιο θέμα για τη λειτουργία του ομίλου.

Η εικόνα που αποκόμισε το κλιμάκιο της ΕΙΟ από αυτές τις συναντήσεις είναι ότι ο κρατικός μηχανισμός και οι τοπικοί φορείς δεν αναγνωρίζουν όσο αξίζει το κοινωνικό έργο που επιτελούν οι όμιλοι, με αποτέλεσμα να τους δημιουργούν προβλήματα που αγγίζουν τα όρια της βιωσιμότητάς τους.

Η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία πάντα ήταν, είναι και θα παραμείνει δίπλα στα σωματεία και στο μέτρο που της επιτρέπει ο νόμος θα προβεί σε όλες τις ενέργειες, έτσι ώστε να δρομολογηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες και να υπάρξει από την Πολιτεία αλλαγή πλεύσης. Να εφαρμοστεί ένα ενιαίο καθεστώς στήριξης των ομίλων, που να διασφαλίζει την βιωσιμότητά τους, όπως και σε κάθε άλλο ερασιτεχνικό, μη κερδοσκοπικό, αθλητικό σωματείο.

Διαβάστε επίσης:

Καλαμάτα: Ψάχνει το «μπαμ» με Βασιλακάκη!

Προκριματικά Champions League με ειδικά στοιχήματα και combo bet

Με 5 μέρες άδεια «πληρώνουν» όσους είναι στο στρατό ώστε να κάνουν το εμβόλιο