ΙΣΤΙΟΠΛΟΪ́Α

Oι ναυτικοί όμιλοι υποχρεώνονται να προσλάβουν ναυαγοσώστες και αντιδρά η Ε.Ι.Ο.

Η ελληνική ομοσπονδία ιστιοπλοΐας με ανακοίνωσή της ζητά να καθοριστεί με διευκρινιστικές εγκυκλίους ότι στο προεδρικό διάταγμα υπ’ αριθμ. 31/2018, ΦΕΚ 61/Α/4-4-2018 με θέμα: «Σχολές ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης, χορήγηση άδειας ναυαγοσώστη, υποχρεωτική πρόσληψη ναυαγοσώστη σε οργανωμένες ή μη παραλίες» δεν περιλαμβάνονται και οι αγώνες ιστιοπλοΐας. Οι ναυτικοί όμιλοι θα έχουν την υποχρέωση στο εξής να προσλάβουν ναυαγοσώστες και...
Oι ναυτικοί όμιλοι υποχρεώνονται να προσλάβουν ναυαγοσώστες και αντιδρά η Ε.Ι.Ο.

Η ελληνική ομοσπονδία ιστιοπλοΐας με ανακοίνωσή της ζητά να καθοριστεί με διευκρινιστικές εγκυκλίους ότι στο προεδρικό διάταγμα υπ’ αριθμ. 31/2018, ΦΕΚ 61/Α/4-4-2018 με θέμα: «Σχολές ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης, χορήγηση άδειας ναυαγοσώστη, υποχρεωτική πρόσληψη ναυαγοσώστη σε οργανωμένες ή μη παραλίες» δεν περιλαμβάνονται και οι αγώνες ιστιοπλοΐας.

Οι ναυτικοί όμιλοι θα έχουν την υποχρέωση στο εξής να προσλάβουν ναυαγοσώστες και η ομοσπονδία ισχυρίζεται ότι κάτι τέτοιο είναι παράλογο.

H ανακοίνωση 

Για μια ακόμη φορά η ελληνική ιστιοπλοΐα βρίσκεται αντιμέτωπη με παραλογισμούς και ερμηνείες που θέτουν τεράστια εμπόδια στην αγωνιστική δραστηριότητα, αλλά και στην προσπάθειά της το άθλημα να εξελιχθεί σε έναν από τους βασικούς πυλώνες της τουριστικής ανάπτυξης της χώρας μας. Κι αυτό οφείλεται στο προεδρικό διάταγμα υπ’ αριθμ. 31/2018, ΦΕΚ 61/Α/4-4-2018 με θέμα: «Σχολές ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης, χορήγηση άδειας ναυαγοσώστη, υποχρεωτική πρόσληψη ναυαγοσώστη σε οργανωμένες ή μη παραλίες».

Η λανθασμένη ερμηνεία του πνεύματος και του σκοπού του νομοθέτη από την πλευρά κάποιων λιμενικών αρχών οδηγεί στον εξαναγκασμό των ομίλων – μελών της ΕΙΟ που διοργανώνουν ιστιοπλοϊκούς αγώνες του αγωνιστικού προγράμματος της ομοσπονδίας να προσλάβουν ναυαγοσώστες!!! Έτσι απλά. Ο καθένας υγιώς σκεπτόμενος άνθρωπος αντιλαμβάνεται ότι αυτό στερείται λογικής. Να υπάρχει ναυαγοσώστης σε ένα μικρό φουσκωτό σκάφος τριών μέτρων μέσα στη θάλασσα κατά τη διάρκεια αγώνων… Με αυτά τα δεδομένα, η ελληνική ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία αναλαμβάνει αμέσως πρωτοβουλία προς κάθε αρμόδιο –Υπουργό Νησιωτικής Πολιτικής, Υφυπουργό Αθλητισμού, Υπουργό Τουρισμού- ώστε να καθοριστεί σαφώς με διευκρινιστικές εγκυκλίους προς τις εποπτεύουσες υπηρεσίες η ερμηνεία του Π.Δ (αρ.8) που δεν μπορεί να αφορά αγώνες ιστιοπλοΐας.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.