ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Πυγμαχία: Νέα καταγγελία κατά της Ομοσπονδίας

Πυγμαχία: Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Πυγμαχίας προέβη σε καταγγελία στην Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος, κατά του ισχύοντος ΔΣ της ΕΟΠ.

Πυγμαχία: Νέα καταγγελία κατά της Ομοσπονδίας
Συντάκτης: Sportime Team Χρόνος ανάγνωσης: 13 λεπτά

Πυγμαχία: Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Πυγμαχίας προέβη σε καταγγελία στην Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος, κατά του ισχύοντος ΔΣ της ΕΟΠ.

Οι Έλληνες προπονητές κοινοποίησαν την καταγγελία τους προς την Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Tον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Ο λόγος έχει να κάνει με την κίνηση του Διοικητικού Συμβουλίου να προβεί σε αλλαγές ως προς την αγωνιστική προκήρυξη που ψήφισαν τα σωματεία. Ανάμεσα στα όσα αναφέρονται στην καταγγελία των προπονητών, χαρακτηρίζονται οι αλλαγές «αυθαίρετες, καταχρηστικές, πραξικοπηματικές τροποποιήσεις της αρχικής προκήρυξης που ενέχουν σκοπιμότητες οι οποίες βλάπτουν ηθικά το άθλημα της πυγμαχίας.

Πυγμαχία: Αποχή και πειθαρχική τιμωρία

Με την καταγγελία ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Πυγμαχίας αιτείται το ΔΣ της ΕΟΠ να απέχει από οποιαδήποτε ενέργεια αναφορικά με την τροποποίηση της προκήρυξης του τρέχοντος αγωνιστικού έτους και να αποσύρει τις τροποποιήσεις. Ώστε να διαφυλαχτεί το κύρος και η αξιοπιστία των διοργανώσεων και να επιβληθεί η αρμόζουσα πειθαρχική τιμωρία σε όλα τα μέλη του ΔΣ της ΕΟΠ.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Πυγμαχίας, ο οποίος εκπροσωπείται νόμιμα από τον Πρόεδρό του Χρήστο Τριάντη.

 Προς

 Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος-Ε.ΦΙ.Π.

ΚΑΤΑ

Του ισχύοντος Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας

 Κοινοποιούμενη προς :

Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (προς κ. Υφυπουργό Αθλητισμού)

Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας

Στη Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, που έλαβε χώρα στην Άρτα την  17ης Φεβρουαρίου 2019 , κλήθηκαν τα σωματεία-μέλη να υπερψηφίσουν τον Οικονομικό Απολογισμό του απερχόμενου έτους καθώς και τον προϋπολογισμό του τρέχοντος, καθώς και την αγωνιστική προκήρυξη του έτους 2019 . Τα ανωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης έγιναν δεκτά με την πλειοψηφική απόφαση των σωματείων-μελών,

Στη συνέχεια  το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ο.Π  προέβη σε διπλή αλλαγή  της εν λόγω προκήρυξης και συγκεκριμένα :

  1. Με την ορθή επανάληψη της προκήρυξης που αναρτά στο διαδίκτυο μόλις ένα μήνα μετά την ψήφιση από την πλειοψηφία των σωματείων-μελών αυτής και με το από 18.03.2019 ενημερωτικό έγγραφο προς τα μέλη της , τροποποιεί το κεφάλαιο 15 που αφορά την διεξαγωγή των Τουρνουά Πόλεων και Κυπέλλων Πραβατζή, τα οποία διοργανώνονται από τα σωματεία με την έγκριση και υπό της αιγίδα της Ε.Ο.Π , στα εξής δύο σημεία : α) στο εδάφιο 2 του ανωτέρω άρθρου όπου υποχρεώνει τα ενδιαφερόμενα σωματεία για την διοργάνωση Κυπέλλου Πόλεων να καταθέσουν το αίτημά τους μαζί με την άδεια τέλεσης αγώνων του χώρου διεξαγωγής της διοργάνωσης  στην Ομοσπονδία , το αργότερο έως τη Δευτέρα 8η Απριλίου 2019 και ώρα 14:00 και β) στο εδάφιο 11, όπου   επιβάλλει χρηματικό παράβολο τριών χιλιάδων ευρώ (3.000€) στα σωματεία που επιθυμούν να διοργανώσουν αγώνες ή κύπελο και απαιτεί εντός τριών ημερών από την έγκριση να καταβληθούν τα χρήματα.
  2. Με το από 10.07.2019 έγγραφο προς τα σωματεία-μέλη, ανακοινώνει την δεύτερη τροποποίηση της προκήρυξης εντός του έτους , ως προς το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγορίας Ανδρών ELITE  και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγορίας Γυναικών ELITE στα εδάφια 2 και απαιτεί επιπλέον αγώνες από τους αθλητές που θα αγωνιστούν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών και γυναικών ELITE, ήτοι έναν αγώνα σε κύπελλο ή σε σωματειακούς αγώνες .

Είναι πασιφανές ότι οι δύο αυτές αυθαίρετες, καταχρηστικές , πραξικοπηματικές τροποποιήσεις της αρχικής προκήρυξης από  Δ.Σ της Ε.Ο.Π, ενέχουν σκοπιμότητες, οι οποίες βλάπτουν ηθικά το άθλημα της πυγμαχίας.

Σχετικά με την πρώτη τροποποίηση, που αφορά τη διεξαγωγή των Τουρνουά Πόλεων , η χρηματική απαίτηση των 3.000€ αποτελεί υπερβολικά υψηλό ποσό, όπου   κανένα σωματείο πυγμαχίας δεν έχει τη δυνατότητα να το καλύψει και πόσο μάλλον μέσα σε διάστημα τριών ημερών από την έγκριση της διοργάνωσης. Ακόμα και τα σωματεία όπου παραδοσιακά κατά το παρελθόν διοργάνωναν αγώνες περιέρχονται πλέον σε αδυναμία  να το πραγματοποιήσουν  υπό τις νέες απαιτήσεις.  Αποκλείουν τη δυνατότητα στα σωματεία να διοργανώσουν μόνα τους και να καλύψουν εξ ’ολοκλήρου και εξ ιδίων τα έξοδα της διοργάνωσης εξασφαλίζοντας την αρτιότητα των αγώνων με πολύ λιγότερα χρήματα, καθώς ο προϋπολογισμός της Ομοσπονδίας ουδόλως επιβαρύνεται.

Με την επιβολή του απίστευτα στενού χρονικού περιθωρίου υποβολής της αίτησης διεξαγωγής Κυπέλλου έως την 8η Απριλίου 2019, ουσιαστικά εμποδίζει τα σωματεία να πραγματοποιήσουν τις ανωτέρω διοργανώσεις, καθώς η εξεύρεση αγωνιστικού χώρου  και η  ημερομηνία διεξαγωγής, απαιτεί αρκετό χρόνο, εφόσον η εκχώρηση ενός γηπέδου δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί άμεσα αλλά μόνο έπειτα από συντονισμό των αγωνιστικών υποχρεώσεων άλλων αθλημάτων, γεγονός το οποίο το Δ.Σ της Ε.Ο.Π γνωρίζει, αντιμετωπίζοντας το ίδιο πρόβλημα για τη διοργάνωση των δικών της διοργανώσεων.

Η ενέργεια αυτή της Ομοσπονδίας εξώθησε αρκετά σωματεία να διαμαρτυρηθούν εγγράφως προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, επιζητώντας την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας για την αυθαίρετη απόφαση της Ε.Ο.Π.

Η ανωτέρω απόφαση αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι η διοίκηση της Ε.Ο.Π. επιθυμεί τη μη διεξαγωγή αγώνων από τα σωματεία και για τον λόγο αυτόν προβάλλει εμπόδια, αποδυναμώνοντας το άθλημα.

Σχετικά με τη δεύτερη τροποποίηση, που αφορά το Πρωτάθλημα Ανδρών και Γυναικών ELITE, όπου υποχρεώνει τους συμμετέχοντας να έχουν στο ενεργητικό τους έναν τουλάχιστον αγώνα σε Κύπελλο ή σε σωματειακούς αγώνες, αρχικά  έρχεται σε αντίθεση με την προκήρυξη η οποία αναφέρει στη σελίδα 23 .:   “……Το εν λόγω πρωτάθλημα είναι το δεύτερο σημαντικότερο μετά το πρωτάθλημα της μπoξιγκ λιγκ (boxing league) πρωτάθλημα. Για τον λόγο αυτό και μετά από εισήγηση των αρμοδίων Επιτροπών, ήτοι της Τεχνικής Επιτροπής και της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και με γνώμονα την βούληση της Ομοσπονδίας να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους δηλωθέντες πυγμάχους κατηγορίας Ανδρών να διεκδικήσουν την συμμετοχή τους για να αγωνιστούν σε αυτό το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αποφασίστηκε η διεξαγωγή προκριματικών αγώνων για το εν λόγω Πανελλήνιο Πρωτάθλημα….” .

Με εισηγήσεις της Τεχνικής Επιτροπής και της Επιτροπής Πρωταθλημάτων, το περιεχόμενο των οποίων ουδέποτε λάβαμε γνώση, και με πρόσχημα τη διασφάλιση της υγείας των πυγμάχων και τη διαφύλαξη της ποιότητας των αγώνων , αυθαιρέτως και καταχρηστικώς το Δ.Σ της Ε.Ο.Π προχώρησε στη λήψη αυτής της απόφασης.

Υποβαθμίζει τους προκριματικούς αγώνες, όπου ο λόγος ύπαρξής τους έγκειται  ακριβώς για να διαφυλαχθεί η σωματική ασφάλεια των αθλητών. Ασφάλεια την οποία ενθυμήθηκαν επτά μήνες μετά την ανάρτηση της πρώτης επίσημης προκήρυξης και τέσσερις μήνες μετά την ανάρτηση της πρώτης ορθής επανάληψης!!!!!

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι κανένας αγώνας  είναι προγραμματισμένος να γίνει μέχρι την 1η Νοεμβρίου όπου και θα ξεκινήσουν οι προκριματικοί του πρωταθλήματος και κατά συνέπεια να μην υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης των επιπρόσθετων αγώνων που απαιτούνται.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι το έτος 2019 μέχρι και σήμερα  δεν διοργανώθηκε από την ομοσπονδία Κύπελλο Πραβατζή. Το τελευταίο διοργανώθηκε την 03.02.2018, μετά από πρόταση και πίεση του Συνδέσμου μας, καθώς το τουρνουά Πραβατζή διοργανώνεται από την Ομοσπονδία , η οποία είναι υποχρεωμένη να καλέσει εγγράφως όλα τα σωματεία να συμμετάσχουν. Σε αντίθεση  τα τουρνουά πόλεως διοργανώνονται αποκλειστικά από τα σωματεία, τα οποία καλούν σε συμμετοχή μόνο όποια σωματεία επιθυμούν και όχι όλα.  Το αποτέλεσμα είναι να μην διεξάγονται πια τα Πραβατζή, ώστε να συμμετέχουν οι αθλητές όλων των σωματείων και να προσθέτουν αγώνες στο ενεργητικό τους, και να διεξάγονται μόνο τουρνουά πόλεως από σωματεία φιλικά διακείμενα προς τη Διοίκηση της Ε.Ο.Π, όπου συμμετέχουν αθλητές των σωματείων που οι διοργανωτές επιλέγουν και όχι αθλητές όλων των σωματείων ανεξαιρέτως. Έτσι τα επιλεγμένα σωματεία που συμμετέχουν  στα τουρνουά πόλεως, χτίζουν με τις συμμετοχές των αθλητών τους και θεμελιώνουν το δικαίωμα ψήφου τους σε τυχόν επερχόμενη Γενική Συνέλευση, αποκλείοντας σωματεία τα οποία ενδεχομένως να καταψηφίσουν τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων.

Επομένως μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η λήψη αυτής της απόφασης το συγκεκριμένο χρονικό  διάστημα επτά μήνες μετά την αρχική προκήρυξη, στην οποία έπρεπε οι αρμόδιες επιτροπές να λάβουν υπόψην τους την ασφάλεια των αθλητών και περίπου σαράντα ημέρες(από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου τον Σεπτέμβριο) για τη διεξαγωγή του πρώτου αγώνα.

Μάλιστα η συγκεκριμένη τροποποίηση επέφερε και τη διαμαρτυρία του πρώην Γενικού Γραμματέα της Ε.Ο.Π, όπου με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αποκάλεσε την τροποποίηση αυτή έκτρωμα, με σκοπό τον αφανισμό των μη προσκείμενων σωματείων στην παρούσα Διοίκηση, τονίζοντας ότι η συμμετοχή των αθλητών σε προκριματικούς αγώνες διασφαλίζει την σωματική τους ασφάλεια και ακεραιότητα.

Ο σκοπός επομένως των ανωτέρω ενεργειών της Ε.Ο.Π είναι να μην συμμετάσχουν αθλητές στο πανελλήνιο πρωτάθλημα με απώτερο στόχο πολλά σωματεία να μην συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό συμμετοχών κι έτσι να απωλέσουν το δικαίωμα της ψήφου.

Το Δ.Σ. της Ε.Ο.Π εκτός από τις δυο παραπάνω καταχρηστικές αλλαγές που έχει κάνει, έχει προβεί και σε μια σειρά άλλων αλλαγών οι οποίες ζημιώνουν το άθλημα της πυγμαχίας. Συγκεκριμένα:

Αφαίρεσε αγώνες από την προκήρυξη και  ενώ είχε προγραμματισμένους τρεις αγώνες Super League( ”…αποτελεί την κορωνίδα των πρωταθλημάτων..” σελ.28, προκήρυξη αγώνων-2019) μέχρι τον Μάϊο τελικά πραγματοποίησε μόνο έναν.

Επίσης αφαίρεσε και το σχολικό πρωτάθλημα που αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την ανάπτυξη της πυγμαχίας και μεγάλο κίνητρο για τους νέους αθλητές.

Το Δ.Σ. της Ε.Ο.Π. από την μια αφαιρεί ήδη προγραμματισμένους αγώνες εξαπατώντας τα σωματεία τα οποία προγραμματίζουν την αγωνιστική χρονιά και από την άλλη απαιτεί οι αθλητές να έχουν στο ενεργητικό τους μεγαλύτερο αριθμό αγώνων από εκείνους που αρχικά τους είχε ζητηθεί και χωρίς τη δυνατότητα να καλυφθούν.

Δυστυχώς η Ε.Ο.Π. με τις παραπάνω ενέργειες όχι μόνο δυσφημεί το άθλημα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο εμπαίζοντας παράλληλα τα σωματεία, αλλά είναι και η μόνη υπεύθυνη αφενός για το χαμηλό επίπεδο των Ελλήνων αθλητών κι αφετέρου για το νοσηρό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί στους κόλπους του αθλήματος, το οποίο βρίσκεται διαμετρικά αντίθετα από τις αρχές του αθλητισμού και του Ολυμπισμού.

Με τις αποφάσεις της προκαλεί ηθική ζημία στο άθλημα της πυγμαχίας, επηρεάζει τις διαστάσεις των Πρωταθλημάτων, καταλύοντας κάθε σεβασμό στους κανονισμούς και στη νομιμότητα.

Απαξιώνει τον κόπο των αθλητών και το έργο των προπονητών, οι οποίοι σε δύσκολες για το άθλημα εποχές , προσπαθούν να ενισχύσουν τα Πρωταθλήματα και κατ’ επέκταση το άθλημα. Ο Σ.Ε.Π.Π ως θεσμός θίγεται ανεπανόρθωτα από τις καταδολιευτικές αυτές ενέργειες της διοίκησης της Ε.Ο.Π, καθώς δέχεται πληθώρες διαμαρτυριών από τους προπονητές  μέλη του, οι οποίοι εισέρχονται στη διαδικασία προετοιμασίας των αθλητών τους όλο το έτος, με αποτέλεσμα να αποκλείονται τελικά από τα αγωνιστικά δρώμενα.

Οι αποφάσεις των διοικούντων πλήττουν το κύρος των πρωταθλημάτων και αποσταθεροποιούν πλήρως το άθλημα, επιφέροντας τεράστιο πλήγμα όχι μόνο στην αξιοπιστία των πρωταθλημάτων αλλά και αγωνιστικά.

Η οποιαδήποτε αλλοίωση της προκήρυξης στην κατεύθυνση των όρων της διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, στον παρόντα χρόνο, είναι απαράδεκτη, παράνομη, αυθαίρετη και καταδολιευτική.

Στο προοίμιο της προκήρυξης αναγράφεται ότι αυτή τελεί υπό την επιφύλαξη των κανονισμών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, οι οποίοι σε κάθε περίπτωση υπερισχύουν, οπότε οποιαδήποτε μεσούσης της χρονιάς τροποποίηση των κανονισμών αυτών , επιφέρει αυτομάτως και την τροποποίηση των κεφαλαίων της παρούσας προκήρυξης για λόγους τήρησης και εναρμόνισης των καταστατικών υποχρεώσεων προς την παγκόσμια Ομοσπονδία της οποίας η Ε.Ο.Π είναι μέλος. Όπερ και σημαίνει ότι  εφόσον τροποποιηθούν οι κανονισμοί της παγκόσμιας Ομοσπονδίας, τροποποιείται και η προκήρυξη αναφορικά με τις αλλαγές. Στην παρούσα περίπτωση ουδεμία αλλαγή προϋπήρξε από την παγκόσμια Ομοσπονδία και πόσο μάλλον σε διατάξεις που αφορούν τη διεξαγωγή των ελληνικών κυπέλλων από τα ελληνικά σωματεία αλλά και κανονισμούς  που αφορούν ελληνική πρωταθλήματα.

Επίσης στο κεφάλαιο 13 και στο εδάφιο 10 της προκήρυξης , όπου η Ε.Ο.Π επιφυλάσσει το δικαίωμά της στην τροποποίηση της προκήρυξης, αναφέρει ότι αυτό γίνεται εφόσον το θεωρεί σκόπιμο για την καλύτερη διεξαγωγή των αγώνων, εσωκλείοντας σε παρένθεση τις τροποποιήσεις των κανονισμών της Α.Ι.Β.Α και άλλα, τα οποία άλλα δεν διευκρινίζει, ούτως ώστε σε αυτά τα «άλλα» να έχει το δικαίωμα να εντάσσει λόγους που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Διοίκησης.

Μάλιστα εκβιαστικά υποχρεώνει και τα σωματεία  που δηλώνουν τις συμμετοχές των αθλητών τους στα πρωταθλήματα να συμμορφωθούν με την εξουσία της να προβαίνει σε οποιαδήποτε αυθαίρετη ενέργεια, αποδεχόμενα (τα σωματεία) το κείμενο που βρίσκεται στο κάτωθι μέρος της δήλωσης συμμετοχής στο πρωτάθλημα, όπου σε περίπτωση που αρνηθούν να το προσυπογράψουν, οι αθλητές τους αυτόματα δεν συμμετέχουν σε αγώνες.

Άλλωστε σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό της Ε.Ο.Π και το άρθρο 35 αυτού, η Επιτροπή Αγώνων θα πρέπει να εισηγηθεί εντός του πρώτου δεκαημέρου του Δεκεμβρίου τους κανονισμούς της, προκειμένου να καταρτισθεί η προκήρυξη. Στις τότε εισηγήσεις τους δεν εξέλαβαν υπόψην τους την ασφάλεια των αθλητών???? Το θέμα της ασφάλειας προέκυψε επτά μήνες αργότερα εν μέσω θέρους???

Επικαλείται δε η Ε.Ο.Π , ότι η απόφαση της τροποποίησης λήφθηκε κατά το άρθρο 28 εδάφιο 12 και 24 του καταστατικού της, όπου αναφέρεται ότι προβαίνει στην κατάρτιση των αγωνιστικών προγραμμάτων και διατηρεί  την εποπτεία της ομαλής και πλήρους πραγματοποίησης των αγώνων τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό καθώς και λαμβάνει κάθε μέτρο για την διοικητική, διαχειριστική, τεχνική και καταστατική πληρότητα τόσο της Ομοσπονδίας όσο και των σωματείων μελών της.

Η καταστρατήγηση των άρθρων αυτών από την Ομοσπονδία είναι πασιφανής , καθώς διαταράσσεται η ομαλή διεξαγωγή τόσο των πρωταθλημάτων όσο και των αγώνων κυπέλλου και οποιοδήποτε μέτρο λαμβάνει στα πλαίσια αυτής της εξουσίας της είναι επαχθές και οδυνηρό για τα σωματεία μέλη της και τους αθλητές τους, εξυπηρετώντας αποκλειστικά και μόνο τα δικά της «μικροκομματικά» συμφέροντα.

Επειδή οι αποφάσεις που ελήφθησαν από τη διοίκηση της Ε.Ο.Π , τόσο για τη διεξαγωγή των Αγώνων Κυπέλλου, όσο και για τα πρωταθλήματα, αποτελούν καταχρηστικές καταστρατηγήσεις του καταστατικού της , καθιστώντας τις τροποποιήσεις της προκήρυξης απαράδεκτες , παράνομες, αυθαίρετες και καταδολιευτικές, επιφέροντας επαχθείς συνέπειες στα σωματεία μέλη της , στους αθλητές τους, στους προπονητές και κατ’ επέκταση σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία των πρωταθλημάτων και της πυγμαχίας γενικότερα. Με τις ενέργειες αυτές συνηγορούν στην αποδυνάμωση της αγωνιστικής δύναμης των σωματείων αφενός και αφετέρου στην αποδυνάμωση της δύναμης ψήφου των σωματείων , τα οποία με τους νέους κανονισμούς δεν θα μπορέσουν να συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό συμμετοχών (10 συμμετοχές  στο έτος), που θα τους δώσει φωνή διαμαρτυρίας με την ψήφο τους σε επερχόμενη Γενική Συνέλευση.

Επειδή σε περίπτωση που ισχύσουν οι τροποποιήσεις αυτές, θα είναι υπεύθυνη η Διοίκηση της Ε.Ο.Π για μια ακόμη πραξικοπηματικού  χαρακτήρα απόφαση εναντίον της Πυγμαχίας και θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες, με ενδεχόμενο καταλογισμό αστικών και ποινικών ευθυνών προς τους υπευθύνους.

Επειδή παράνομα, αυθαίρετα και καταχρηστικά, προέβη στις ανωτέρω τροποποιήσεις, ερμηνεύοντας τα άρθρα του καταστατικού και του εσωτερικού κανονισμού της αποκλειστικά και μόνο προς δικό της όφελος και όχι προς όφελος των σωματείων μελών της.

Επειδή δεν επήλθαν αλλαγές στους κανονισμούς της Α.Ι.Β.Α, βασικό γεγονός που μπορεί να επιφέρει αλλαγές και στην προκήρυξη για την εναρμόνισή της με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Επειδή ο Σύνδεσμος των Ελλήνων Προπονητών Πυγμαχίας τόσο ως θεσμός και οι Έλληνες προπονητές ως μέλη του πλήττονται σοβαρά από τις ανωτέρω αποφάσεις, καθώς απαξιώνεται η προπονητική τους προσπάθεια να προετοιμάσουν αθλητές που τελικά δεν θα συμμετέχουν στα πρωταθλήματα και η αυθαίρετη, παράνομη και αντίθετη με το καταστατικό και τα χρηστά ήθη , τροποποίηση της προκήρυξης , εν μέσω της αγωνιστικής περιόδου δεν μας αφήνει κανένα άλλο περιθώριο παρά να καταγγείλουμε τις συγκεκριμένες αυθαιρεσίες ενώπιον της Ε.Φ.Ι.Π και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Επειδή συντρέχει επείγον λόγος να αποφασίσετε επί της ανωτέρω καταγγελίας, καθώς απομένει ελάχιστος χρόνος διεξαγωγής αγώνων έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας

ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ

Να υποχρεωθεί κατεπειγόντως το Δ.Σ της Ε.Ο.Π να απέχει από οποιαδήποτε ενέργεια αναφορικά με την τροποποίηση της προκήρυξης του τρέχοντος αγωνιστικού έτους και να αποσύρει τις ανωτέρω τροποποιήσεις.

Να διαφυλαχθεί το κύρος και η αξιοπιστία των διοργανώσεων και να επιβληθεί η αρμόζουσα πειθαρχική τιμωρία σε όλα τα μέλη του Δ.Σ της Ε.Ο.Π

Αθήνα 01.08.2019

 Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Π.Π

 Χρήστος Τριάντης

Exit mobile version