ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

Τάσος Κορακάκης: Οι επιτυχίες των παιδιών του αποτελούν την απόλυτη δικαίωσή του

Ο Τάσος Κορακάκης είναι 0 άνθρωπος που «κρύβεται» πίσω από τις επιτυχίες της ελληνικής σκοποβολής την τελευταία 10ετία.
Τάσος Κορακάκης: Οι επιτυχίες των παιδιών του αποτελούν την απόλυτη δικαίωσή του

Επιτυχίες που έχουν ισχυρές βάσεις από την εποχή που Τάσος Κορακάκης ήταν ο ίδιος αθλητής στη σκοποβολή.

Τότε που διακρινόταν ο ίδιος στα πανελλήνια πρωταθλήματα, αλλά και σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο.

Πλέον ως Ομοσπονδιαακός προπονητής οι επιτυχίες στην ελληνική σκοποβολή συνεχίζονται, με τα παιδιά του Άννα Κορακάκη και Διονύση Κορακάκη.

Με την τριπλή νίκη στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα σκοποβολής 2021 στο αεροβόλο πιστόλι της χρυσής Ολυμπιονίκης Άννας Κορακάκη, του πρωταθλητή Διονύση Κορακάκη και στο mixed team και των δύο, επιβεβαιώνεται και δικαιώνεται τα τελευταία 10 χρόνια, ο Ομοσπονδιακός προπονητής Τάσος Κορακάκης που βρίσκεται πίσω από τις επιτυχίες των παιδιών του.

Ο δρόμος της κορυφής στον αθλητισμό είναι δύσκολος σε οποιοδήποτε επίπεδο Πανελλήνιο, Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο. Αναμφισβήτητα όμως είναι δυσκολότερο να διατηρηθείς στη κορυφή από το να φτάσεις.

Εκεί είναι που φαίνεται το μέταλλο του προπονητή – και των αθλητών του – που προσπαθεί να τους κρατήσει ψηλά ακόμα και στην περίοδο της πανδημίας, χωρίς αγώνες και χωρίς συμμετοχές σε μεγάλες διοργανώσεις.

Πειραματισμοί, καινοτομίες, νέες τεχνικές, νέες αντιλήψεις για την σκοποβολή διέπουν τον προπονητή Τάσο Καρακάκη, πρωταθλητή Ελλάδας για 13 συνεχόμενα χρόνια, με τεράστια εμπειρία και συμμετοχές σε Μεσογειακούς, Βαλκανικούς αγώνες και Παγκόσμια – Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Άνθρωπος μετρίων τόνων, εξωστρεφής, ρεαλιστής, τίμιος, σεμνός, ασυμβίβαστος, με εξιδανικευμένες αρχές στην προσωπική του ζωή.

Στην σκοποβολή βέβαια που είναι ατομικό άθλημα τα πράγματα είναι πιο απαιτητικά γιατί πρέπει να είναι πατέρας, φίλος, προπονητής, manager, γυμναστής, ψυχολόγος και παιδαγωγός.

Αυτό όμως είναι και το μεγάλο πλεονέκτημα της προπονητικής σχέσης με τα παιδιά του γιατί απλούστατα έχει πλήρη ενσυναίσθηση μαζί τους με την πρώτη ματιά στην προπόνηση, στον αγώνα και στην ζωή τους φυσικά.

Πρότυπο οικογενειάρχη ο Τάσος Κορακάκης ενέπνευσε τα παιδιά του να μην τα παρατάνε στις δυσκολίες και να συνεχίζουν ακόμα και εάν αποτυγχάνουν. Αρχή του είναι ότι οι επιτυχίες έρχονται μέσα από σφυρηλάτηση χαρακτήρων με αξίες και αρχές.

Η κόπος, ο πόνος, οι στερήσεις, οι καθημερινές δυσκολίες δεν τον εμποδίζουν να μεταδίδει την τεράστια εμπειρία του στους αθλητές του.

Το know how το απέκτησε αφού πέρασε ο ίδιος μέσα από ατέλειωτες δυσκολίες σε δύσκολους καιρούς προκειμένου να συνεχίσει τον αθλητισμό.

Η ηρεμία του Ομοσπονδιακού μας προπονητή κανόνας για την ιδιαιτερότητα του ατομικού αγωνίσματος της σκοποβολής.

Η αγωνία του μεγαλύτερη από τότε που ήταν σκοπευτής γιατί πρόκειται για τα παιδιά του.

Ξέρει ότι η παγκόσμια καθιέρωση είναι απαιτητική και δύσκολη σε ένα χώρο που κανείς δεν σου χαρίζει τίποτα και πρέπει να ματώσεις για να παραμείνεις στην κορυφή.

Τάσος Κορακάκης, o άνθρωπος που «κρύβεται» πίσω από τις επιτυχίες της ελληνικής σκοποβολής όπως φαίνεται από τις επιτυχίες των παιδιών του.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τάσος Κορακάκης: Οι επιτυχίες των παιδιών του αποτελούν την απόλυτη δικαίωσή του», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.