ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ

Δώρα Τσαμπάζη: «Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης αντιμετώπισε τον καρκίνο όπως τους αντιπάλους του στο Ταε Κβον Ντο»

Εξομολόγηση από καρδιάς της Δώρας Τσαμπάζη, για την αξιοπρεπή μάχη που έδωσε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης με τον καρκίνο.
Δώρα Τσαμπάζη: «Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης αντιμετώπισε τον καρκίνο όπως τους αντιπάλους του στο Ταε Κβον Ντο»

Για τις δύσκολες στιγμές που βίωσε, μίλησε η Δώρα Τσαμπάζη, η οποία παρότι νέα μητέρα έπρεπε να αντιμετωπίσει και το σοκ με τον μη αναστρέψιμο καρκίνο από τον οποία προσεβλήθη ο σύζυγός της Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

Μεταξύ άλλων η Δώρα Τσαμπάζη, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Stories», εξήγησε πως πιο συνηδειτοποιημένος από όλους στην οικογένεια ήταν ο ίδιος ο Ολυμπιονίκης του Τάε Κβον Ντο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Αλέξανδρος μας έλεγε, “παιδιά χαλαρώστε δεν έχω γρίπη, έχω καρκίνο και υπάρχει περίπτωση να μην τα καταφέρω”

Τα σημαντικότερα σημεία από όσα είπε η Δώρα Τσαμπάζη για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη

  • «Έκλαιγα και ταυτόχρονα αισθανόμουν υπερήφανη για τον άνθρωπο που είχα κοντά μου. Ευχήθηκα να μη χρειαστεί να τη δημοσιεύσω παρόλο που οι ελπίδες μας είχαν εξανεμιστεί», ανέφερε η Δώρα Τσαμπάζη για το κείμενο που είχε γράψει ο ίδιος και δημοσιεύτηκε, όταν «έφυγε».
  • Η Δώρα Τσαμπάζη εκτίμησε πως η ασθένεια μπορεί να ήρθε όταν γεννιόταν ο γιος τους, καθώς τα πρώτα συμπτώματα εμφανίστηκαν όταν το παιδί τους ήταν τριών μηνών. Λίγους μήνες αργότερα, τα Χριστούγεννα του 2020, μία μαγνητική τομογραφία έδειξε όγκο στον εγκέφαλο.
  • Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης μπήκε στο χειρουργείο για την αφαίρεση του όγκου, όμως η βιοψία έδειξε ότι ήταν μεταστατικός από τον πνεύμονα.
  • «Ξαφνικά μαθαίνεις ότι ο άνθρωπός σου έχει καρκίνο και είναι στο stage 4», δήλωσε η σύζυγος του Νικολαΐδη.
  • Ο περίγυρός του είχε τη βεβαιότητα πως ο Αλέξανδρος θα τα καταφέρει, όμως εκείνος ήταν προσγειωμένος. «Έλεγε “χαλαρώστε παιδιά, δεν έχω γρίπη, έχω καρκίνο. Υπάρχει περίπτωση να μην τα καταφέρω”», έλεγε.
  • «Ήταν συνειδητοποιημένος ότι δεν θα τα καταφέρει. Ο χρόνος για το καρκίνωμα nut είναι 6 με 9 μήνες ζωής και ο Αλέξανδρος έφτασε κοντά στα δύο χρόνια. Ήταν νικητής», κατέληξε η Δώρα Τσαμπάζη.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.