ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Μαδέιρα – ΑΕΚ 27-22: «Ζωντανή» ελέω Γιάκομπσεν (vid)

Η ΑΕΚ ηττήθηκε εκτός έδρας από τη Μαδέιρα με 27-22 (ημ. 12-10) στον πρώτο ημιτελικό του Τσάλεντζ Καπ

Συντάκτης: Δημήτρης Ντζάνης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να πάρει το αποτέλεσμα από τη Μαδέιρα στην Πορτογαλία, προκειμένου να κάνει πιο βατό το δρόμο πρόκρισης στους τελικούς του Τσάλεντζ Καπ στο χάντμπολ ανδρών.

Η «Ένωση» ηττήθηκε με 27-22 στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης και καλείται να ανατρέψει αυτό το σκορ στον επαναληπτικό του Μεγάλου Σαββάτου (16:00) στην αίθουσα «Γ. Κασιμάτης» στο ΟΑΚΑ για να περάσει για δεύτερη σερί σεζόν στους τελικούς.

Για να προκριθεί η ΑΕΚ χρειάζεται νίκη άνω με έξι γκολ ή η Μαδέιρα να σκοράρει λιγότερα από 22 γκολ, σε νίκη της «Ένωσης» με πέντε γκολ.

Η ΑΕΚ απέφυγε τα χειρότερα ελέω Λαρς Γιάκομπσεν.

Η πορτογαλική ομάδα κυριαρχώντας  στο μεγαλύτερο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου, βρέθηκε να προηγηθεί 27-19 στο 56ο λεπτό.

Όμως ο Δανός ίντερ, που αποτελεί και την κύρια επιθετική αιχμή της ΑΕΚ με τρία σερί γκολ, τα δύο με πέναλτι, μείωσε τη διαφορά του σκορ στο τελικό 27-22, αναπτερώνοντας τις ελπίδες για πρόκριση.

Οι δυο ομάδες, τέτοιες ημέρες πέρυσι είναι αναμετρηθεί ξανά στα ημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ.

Και πάλι ο πρώτος αγώνα είχε γίνει στο νησί του Ατλαντικού ωκεανού, μόνο που τότε η ΑΕΚ είχε περάσει με το εντυπωσιακό 29-21 και σε συνδυασμό με την ισοπαλία 23-23 στον επαναληπτικό είχε περάσει στους τελικούς.

Τώρα, όμως, τα  πράγματα ήταν διαφορετικά.

Η Μαδέιρα μπήκε καλύτερα, προηγήθηκε 4-1, όμως η ΑΕΚ αντέδρασε, ισοφάρισε 7-7 (16’), σε ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο,  που ολοκληρώθηκε 12-10.

Οι παίκτες της ελληνικής ομάδας αιφνιδιάστηκαν και στα πρώτα λεπτά του β’ ημιχρόνου.

Η Μαδέιρα πήρε αέρα τεσσάρων γκολ 14-10 (36’), με τη διαφορά να αυξάνει προοδευτικά, 21-16 (48’) και να φθάσει στο 27-19 (56:08), πριν δράσει ο Γιάκομπσεν.

Aν μάλιστα ο Δανός ήταν πιο ψύχραιμος θα μπορούσε να μειώσει ακόμα περισσότερο στο 59:37, όταν λίγο πίσω από το κέντρο αστόχησε σε σουτ στην άδεια εστία των γηπεδούχων, που έπαιζαν με δίλεπτη αποβολή.

Δίλεπτα: 4-5. Πέναλτι: 1-1 / 4-6

Μαδέιρα: Σοάρες 1, Ριμπέιρο 9, Σάντος 2, Αντόνιο Νογκουέιρα 4, Σόουζα 2, Σεμέντο 4, Πενέδα 4, Περέιρα 1.

ΑΕΚ (Γραμματικός): Ζαμπούνης 1, Νικολαϊδης, Συγγάρης, Ροζαβόλγκι, Μπάλαζ 6, Ραντούλοβιτς, Αλβανός, Μπάγιος, Γιάκομπσεν 6, Παπαδιονυσίου, Δομπρής 1, Μυλωνάς 4, Αργυρού 1, Παλεβίτσιους 1, Βραζάλιτσα 2.

Στον άλλο ημιτελικό η CSM Βουκουρεστίου νίκησε εκτός έδρας τη ρωσική Νέβα και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στους τελικούς, με τον επαναληπτικό να είναι στην έδρα της το Μεγάλο Σάββατο.

 

 

Exit mobile version