Τι θα ψηφίσουν τα μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού για τη Διπλή Ανάπλαση

Τι θα ψηφίσουν τα μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού για τη Διπλή Ανάπλαση

Διπλή Ανάπλαση: Λίγες ώρες απέμειναν για τις εκλογές που διενεργεί ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, αναφορικά με την επόμενη μέρα του συλλόγου.

Αν τα 2/3 των μελών που έχουν δικαίωμα ψήφου απαντήσουν «ΝΑΙ», τότε το «τριφύλλι» θα μετακομίσει στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Βοτανικού, έπειτα από έναν αιώνα παρουσίας στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Αν δεν συμβεί αυτό, τότε ο σύλλογος θα παραμείνει στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Τα ερωτηματικά που έχουν προκύψει, είτε αν βγει το «ΝΑΙ» είτε αν βγει το «ΟΧΙ», είναι πολλά.

Στη χθεσινή συζήτηση εν όψει των εκλογών που πραγματοποιήθηκε στη θύρα 10 του «Απ. Νικολαΐδης», πολλοί φίλαθλοι της ομάδας (μέλη του Ερασιτέχνη και μη) έδωσαν το «παρών», προκειμένου να υποβάλουν ερωτήσεις στις κεφαλές του Δ.Σ. και να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους.

Υπήρχαν άνθρωποι προετοιμασμένοι, με τεκμηριωμένες απόψεις και καίρια ερωτήματα, δείγμα της σοβαρότητας που επιδεικνύουν για το ζήτημα.

Υπήρχαν κι εκείνοι, ευτυχώς λίγοι, που χάλασαν με αποδοκιμασίες και κάποιες ύβρεις, τη συζήτηση. Όχι όμως σε βαθμό που επηρέασε τη διαδικασία. Μία διαδικασία που ακόμα και το Δ.Σ. συμφώνησε ότι έπρεπε να γίνει νωρίτερα, προτού σταλούν οι επιστολικές ψήφοι.

Διότι, το γενικό συμπέρασμα της συντριπτικής πλειοψηφίας των παρευρισκόμενων είναι ότι ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός δεν έχει λάβει τις απαιτούμενες δεσμεύσεις για το μέλλον του.

Σε πολλά καίρια ζητήματα, όπως για παράδειγμα, η αποτίμηση του γηπέδου της Λεωφόρου ή το ενδεχόμενο αποχώρησης της ΠΑΕ από τις εγκαταστάσεις του Βοτανικού, οι κεφαλές της διοίκησης δεν είχαν απάντηση ή δεν είχαν ξεκάθαρη απάντηση.

Όπως επίσης δεν υπήρχε ξεκάθαρη απάντηση, παρά μόνο μία αόριστη ανησυχία περί δύσκολων ημερών, σε περίπτωση που τελικά επικρατήσει το «ΟΧΙ».

Από τις 12:00 ως τις 19:00 της Τετάρτης οι εκλογές για τη Διπλή Ανάπλαση

Επομένως, το ούτως ή άλλως δύσπιστο κοινό της ομάδας δεν δείχνει να… πετά τη σκούφια του περί μετακόμισης στις νέες εγκαταστάσεις που ο Βοτανικός ετοιμάζεται να υποδεχθεί.

Είναι και η εικόνα των τελευταίων ετών στα δύο λαοφιλέστερα σπορ, το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ (δέκα χρόνια μακριά από Final 4 Euroleague – εσχάτως δε και χειρότερα γεγονότα).

Δεδομένου ότι ΠΑΕ και ΚΑΕ απέχουν πολύ απ’ αυτό που θα ήθελαν οι πάντα απαιτητικοί φίλαθλοι της ομάδας, η καχυποψία περί αποκόλλησης από τις «πράσινες» ρίζες είναι μεγαλύτερη.

Γιατί θα ήταν αλλιώς αν ένα τέτοιο ιστορικό γεγονός, όπως η Διπλή Ανάπλαση, καταγραφόταν επί των ημερών του Γιώργου Βαρδινογιάννη και του Παύλου Γιαννακόπουλου. Όταν δηλαδή ο Παναθηναϊκός διέπρεπε σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Με τα «αν» δεν γράφεται Ιστορία. Άρα, δεν είναι εύκολο για πολλά από τα 4.284 μέλη που έχουν δικαίωμα ψήφου να πορευθούν με το «αν». Θα προτιμούσαν πιο ξεκάθαρες απαντήσεις για το μέλλον.

Όπως και να ‘χει, λίγες ώρες απέμειναν. Από τις 12:00 ως τις 19:00 της Τετάρτης (30/3) θα πραγματοποιηθεί η εκλογική διαδικασία και για όλους όσοι δεν το έκαναν μέσω επιστολικής ψήφου, διαβαίνοντας το κατώφλι του θρυλικού «Τάφου του Ινδού», που φέρει το όνομα του εμβληματικού Παύλου Γιαννακόπουλου.

H χθεσινή συζήτηση στη Λεωφόρο