Πιθανότατα θα αναζητήσουν άσυλο στην Αυστραλία όταν εμφανιστούν

Στην αναζήτηση οκτώ αθλητών της αποστολής του Καμερούν στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες, είναι οι Αρχές στην Αυστραλία! Από τα 24 μέλη της αποστολής στη Χρυσή Ακτή, οκτώ αθλητές έφυγαν νύχτα από το Χωριό των Αθλητών και κανείς δε ξέρει που βρίσκεται.

Προφανώς ψάχνουν για άσυλο καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που σε μεγάλη αθλητική διοργάνωση, αθλητές της χώρας φεύγουν από την αποστολή και ζητούν άσυλο από την χώρα που φιλοξενούνται.

Οι αθλητές είναι πέντε από την πυγμαχία και τρεις από την άρση βαρών, οι οποίοι αναζητούνται εδώ και τρεις ημέρες. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της αποστολής του Καμερούν, Σιμόν Μολόμπε, είπε στο CNN πως δεν περιμένει να γυρίσουν πίσω.

Η βίζα τους λήγει βέβαια στις 15 Μαΐου και ως τότε μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στην Αυστραλία, αλλά ως τότε αναμένεται να εμφανιστούν και να καταθέσουν αίτημα για άσυλο. Στο Καμερούν έχει ξεσπάσει βία καθώς η αγγλόφωνη πλευρά της χώρας ζητά ανεξαρτησία από το κράτος.

Και το 2012 Καμερουνέζοι αθλητές την κοπάνησαν από το Ολυμπιακό Χωριό στο Λονδίνο, ενώ στους Κοινοπολιτειακούς του 2006 στη Μελβούρνη και του 2012 στο Μάντσεστερ, πάλι αθλητές από την ίδια χώρα είχαν εξαφανιστεί.