FORMULA 1

Γκραν Πρι Αζερμπαϊτζάν: Νίκη για Πέρεθ – Βάθρο για Φέτελ – Απίθανο λάθος ο Χάμιλτον

Γκραν Πρι Αζερμπαϊτζάν:  Τεράστια νίκη Σέρχιο Πέρεζ και Red Bull. Χαρμολύπη για την Red Bull μετά το σκασμένο ελαστικό του Φερστάπεν και την απώλεια της 1ης θέσης. Γκραν Πρι Αζερμπαϊτζάν:  Την δεύτερη νίκη της καριέρας του στη Formula 1 και πρώτη για λογαριασμό της Red Bull πανηγύρισε την Κυριακή (6/6) ο Σέρχιο Πέρες. O Μεξικανός...

Τεράστια νίκη Σέρχιο Πέρεζ και Red Bull. Χαρμολύπη για την Red Bull μετά το σκασμένο ελαστικό του Φερστάπεν και την απώλεια της 1ης θέσης.
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Γκραν Πρι Αζερμπαϊτζάν:  Τεράστια νίκη Σέρχιο Πέρεζ και Red Bull. Χαρμολύπη για την Red Bull μετά το σκασμένο ελαστικό του Φερστάπεν και την απώλεια της 1ης θέσης.

Γκραν Πρι Αζερμπαϊτζάν:  Την δεύτερη νίκη της καριέρας του στη Formula 1 και πρώτη για λογαριασμό της Red Bull πανηγύρισε την Κυριακή (6/6) ο Σέρχιο Πέρες. O Μεξικανός κράτησε τον Χάμιλτον πίσω ο οποίος «αυτοκτόνησε» κατά την επανέναρξη του αγώνα αφού δεν έστριψε ποτέ στην πρώτη στροφή.

Στη δεύτερη θέση ο Φετελ μετά από το 2019. Ένας καταπληκτικός αγώνας από τον Γερμανό που βρίσκει τα πατήματα του όπως έδειξε και μετά το Μονακό.

Στην τρίτη θέση ο Πιερ Γκασλί και η AlphaΤauri. Τετάρτη η Ferrari, δεν της έφτασε η poll position για να ανέβει στο πόντιουμ. Μάχη Λεκλερκ και Γκασλί για την 3η θέση στον τελευταίο γύρο, αλλά δεν τα κατάφερε ο Μονεγάσκος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μαξ Φερστάπεν εγκατέλειψε στον 46ο γύρο, ενώ είχε την πρωτοπορία στον αγώνα (μέχρι και πέντε γύρους πριν το φινάλε,), όταν «κλάταρε» το πίσω αριστερό ελαστικό του, με αποτέλεσμα η Red Bull του να χτυπήσει στον τοίχο, να γεμίσει συντρίμμια η πίστα και να διακοπεί προσωρινά ο αγώνας.

Στην επανεκκίνηση των μονοθεσίων από στάση, ο Λιούις Χάμιλτον μπλόκαρε τους τροχούς του και συνέχισε ευθεία στην πρώτη στροφή, με αποτέλεσμα ο Βρετανός επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Mercedes να μείνει εκτός της βαθμολογούμενης δεκάδας.

Να σημειώσουμε ότι για μερικά μέτρα αν είχε περάσει την γραμμή εκκίνησης τερματισμού και είχε διακοπεί ο αγώνας στον 49 γύρο, θα τελειώνει ο αγώνας γιατί κόκκινη σημαία μετά το 95% του αγώνα λήγει αυτόματα και ο Χάμιλτον θα είχε την 2η θέση.

Δείτε εδώ τη βαθμολογία των οδηγών της Formula 1

Δείτε εδώ τη βαθμολογία των  κατασκευαστών της Formula 1

 

Exit mobile version