FORMULA 1

Όλα όσα έγιναν στο Γκραν Πρι των Ηνωμένων Πολιτειών

Το πάλεψε αλλά… δεν του ‘κατσε

Συντάκτης: Φίλιππος Ντάσκας Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Το πάλεψε αλλά… δεν του ‘κατσε! Ο Λιούις Χάμιλτον μόλις για μία στροφή ήταν πρωταθλητής, αλλά ο εντυπωσιακός Φερστάπεν κατάφερε να εκτοπίσει τον Βρετανό από το πρωτάθλημα που ναι μεν του ανήκει δικαιωματικά, αλλά θα χρειαστεί να περιμένει ως το Μεξικό για να κατακτήσει.

Ο Φέτελ για μία ακόμα φορά ξεκίνησε άσχημα, πέφτοντας στη 18η θέση έπειτα από σύγκρουση με τον Ρικάρντο, που για μία ακόμα φορά επίσης δεν κατάφερε να τερματίσει. Η στρατηγική της Ferrari κρίνεται τουλάχιστον ελλιπής σε ό,τι αφορά τα ελαστικά, καθώς η εγκατάλειψη του Ρικάρντο ήταν ιδανική ευκαιρία ώστε να μπουν στα πιτ τα κόκκινα μονοθέσια, όμως αυτό ποτέ δεν συνέβη.

Πάντως, ο Μαξ Φερστάπεν άξιζε και με το παραπάνω τον τίτλο του «Οδηγού της Μέρας» χάρη στην απίστευτη μονομαχία του με τον -σχεδόν πρωταθλητή- Χάμιλτον λίγο πριν το τέλος αν και, για να είμαστε ακριβείς, ακόμα και αν ο Χάμιλτον περνούσε τον Ολλανδό, το γεγονός πως και ο Φέτελ προσπέρασε τον Μπότας σήμαινε πως ο Χάμιλτον δεν θα κέρδιζε το πρωτάθλημα από το Τέξας.

Στους εγκαταλείψαντες και οι Λεκλέρ, Γκροζάν και Αλόνσο (μετά από επαφή με τον Στρολ), ενώ στους τοπ της ημέρας ο απόλυτος τοπ, Κίμι Ραϊκόνεν, που είδε την πρώτη του κορυφή έπειτα από 113 αγώνες!

Καθώς φαίνεται, ο τίτλος πρόκειται να κριθεί στο Μεξικό την ερχόμενη εβδομάδα (ίσως όπως και πέρυσι), ενώ υπολείπονται τρεις αγώνες για τη λήξη της φετινής σεζόν…

Exit mobile version