ENGINE POWER

Marc Marquez MotoGP: Η κατάρα που στοιχειώνει

Marc Marquez MotoGP : Η πτώση που τον βύθισε και τον κρατάει στοιχειωμένο συνέχεια σε φρικτές στιγμές ατυχημάτων και πτώσεων
Marc Marquez MotoGP: Η κατάρα που στοιχειώνει

MotoGP Marc Marquez: Ο οκτώ φορές πρωταθλητής είναι και πάλι ο αναβάτης με τα περισσότερα ατυχήματα στο grid του MotoGP. Έχει πληρώσει ακριβά τα δύο από τα πέντε ατυχήματά του το ακαδημαϊκό έτος 2024

O Marc Márquez δεν είναι στο Top 5 της premier class λόγω πτώσεων στους μεγάλους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στο Portimao και στο Austin . Και σε αυτά τα δύο ατυχήματα, τα πολύτιμα λάφυρα έχουν εξατμιστεί. Αν δεν υπήρχαν αυτές οι δύο αποτυχίες, αυτή τη στιγμή θα ήταν πολύ καλύτερα τοποθετημένος από την όγδοη θέση που φαίνεται στην κατάταξη των οδηγών.

Η θεά Τύχη δεν χάρισε απλώς τη χάρη της στον ιθαγενή της Λέιντα. Θα μπορούσε να έχει πολύ περισσότερους από αυτούς τους 36 πόντους αν στην Πορτογαλία δεν συγκρουόταν με τον Pecco Bagnaia (ένα ατύχημα που ο Chivasso θα μπορούσε σαφώς να είχε αποφύγει) και αν τα φρένα του δεν είχαν χαλάσει στο Grand Prix της Αμερικής .

marc-marquez-motogp-lista-ptoseon

Δες όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης σε εθνικό και διεθνή επίπεδο μέσα στην ενότητα του Engine Power  ΔΕΣ ΤΑ ΟΛΑ ΕΔΩ

MotoGP Marc Marquez: Είναι αλήθεια ότι η τύχη δεν ήταν μαζί του σε αυτές τις δύο ατυχίες, αλλά είναι επίσης δίκαιο να θυμόμαστε ότι για άλλη μια φορά είναι αυτός που πέφτει περισσότερο στο grid του MotoGP. Και τώρα δεν οδηγεί το Honda RC213V , μια απείθαρχη μοτοσυκλέτα που όχι μόνο κατέρριψε τον οκτώ φορές πρωταθλητή. Αρκεί να δείτε τις φιγούρες άλλων ανταγωνιστών της μάρκας golden wing ( ο Joan Mir είναι ένα παράδειγμα ) για να συνειδητοποιήσετε ότι αυτό το μηχάνημα είναι δύσκολο και κρίσιμο.

Αλλά ο Marc κάνει επίσης το βήμα του με το Ducati Desmosedici GP23 . Φέτος το ακαδημαϊκό έτος 2024 είχε ήδη πέντε χτυπήματα και τα δύο από αυτά ήταν πολύ ακριβά.

Το 2023 πέτυχε ένα καταστροφικό ρεκόρ (29 πτώσεις) που τον ανάγκασε να φύγει από τη Honda τρομοκρατημένος. Τον τελευταίο καιρό δεν κάνει πλέον τις περίφημες αποκρούσεις του παρελθόντος. Κάτι λογικό γιατί δεν διατηρεί την υπέροχη σωματική διάπλαση που της έκανε δυνατό να κάνει μαγικά.

MotoGP Marc Marquez:  Η πτώση που τον βύθισε

Ακριβώς, μια πτώση στη Χερέθ τον Ιούλιο του 2020 τον έκανε να μπει σε έναν φρικτό βρόχο. Αυτό το κάταγμα στο βραχιόνιο του δεξιού του βραχίονα τον βύθισε. Δεν έχει ξαναβγεί πρωταθλητής. Επιπλέον, μόνο το 2021 κέρδισε αγώνες (τρεις: Sachsenring, Austin και Emilia-Romagna) . Από εκείνη τη μακρινή νίκη στο Misano, έχει εισέλθει σε μια περίοδο ανησυχητικής ξηρασίας.

marc-marquez-motogp-lista-ptoseon

Είναι προφανές ότι ο Marc πρέπει να εργαστεί για να μην πηγαίνει τόσο συχνά στο έδαφος. Τα ατυχήματα οδηγούν σε τραυματισμούς κάθε είδους (από σπασμένα κόκαλα μέχρι επεισόδια διπλωπίας). Εάν θέλεi να βασιλέψεi ξανά, είναι ζωτικής σημασίας να μην συγκεντρώσεi νεο ρεκόρ πτώσης στο MotoGP ο Marc Marquez

Δες πρώτος όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Marc Marquez MotoGP: Η κατάρα που στοιχειώνει», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!