MOTOGP

Βαλεντίνο Ρόσι: Συγκινητικές στιγμές στο «αντίο» του θρύλου! (vid)

Ο Βαλεντίνο Ρόσι έριξε τίτλους τέλους στην τεράστια καριέρα του στον τελευταίο αγώνα της σεζόν του MotoGP για το 2021.

Ένα μεγάλο κεφάλαιο στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού έκλεισε. Ο Βαλεντίνο Ρόσι είπε «αντίο» στο Moto GP στο Grand Prix της Βαλένθια.
Συντάκτης: Ιωσήφ Σηφάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού έκλεισε και επίσημα. Ο Βαλεντίνο Ρόσι είπε «αντίο» στο Moto GP στο Grand Prix της Βαλένθια.

Ήταν 5 Αυγούστου του 2021 όταν ο 42χρονος πια Ιταλός «έριξε» την καρό σημαία την σπουδαία καριέρα του έπειτα από 21 χρόνια.

Ο «γιατρός» στον τερματισμό του αποθεώθηκε από όλους τους υπόλοιπους αναβάτες, σε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα με βεγγαλικά.

Ο Ρόσι έχει τρέξει στην καριέρα του σε 363 αγώνες στο MotoGP και έχει κατακτήσει 7 φορές το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη μεγάλη κατηγορία και 9 φορές συνολικά σε όλες τις κατηγορίες.

Αν συνυπολογίσουμε και τις νίκες του στα 125cc και στα 250cc, έχει ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου 115 φορές, 89 από αυτές στην κατηγορία MotoGP.

Κατά τα άλλα, ο Πέκο Μπανάια και η Ducatι πανηγύρισαν τη νίκη και το «κλείδωμα» του βάθρου από την ιταλική μάρκα, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά, καθώς ο Χόρχε Μαρτίν ήταν 2ος και ο Τζακ Μίλερ ήταν 3ος.

Exit mobile version