ΠΟΛΟ

Αλεξάνδρα Ασημάκη: Η κορυφαία πολίστρια στον κόσμο κρέμασε το σκουφάκι της! Αυτή ήταν η καριέρα της

Τέλος εποχής! Η Αλεξάνδρα Ασημάκη ανακοίνωσε την απόφασή της να αποσυρθεί από την ενεργό δράση σε ηλικία 32 ετών.  Η Αλεξάνδρα Ασημάκη άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στην γυναικεία υδατοσφαίριση, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο. Η απόφαση για την κορυφαία σκόρερ στην ιστορία της Α1 μόνο εύκολη δεν ήταν, αλλά έφυγε γεμάτη...

Αλεξάνδρα Ασημάκη
Συντάκτης: Μαντώ Καψάλη Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Τέλος εποχής! Η Αλεξάνδρα Ασημάκη ανακοίνωσε την απόφασή της να αποσυρθεί από την ενεργό δράση σε ηλικία 32 ετών. 

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στην γυναικεία υδατοσφαίριση, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η απόφαση για την κορυφαία σκόρερ στην ιστορία της Α1 μόνο εύκολη δεν ήταν, αλλά έφυγε γεμάτη από το πόλο.

Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που την σημάδεψε και με τους «ερυθρόλευκους» έγραψε ιστορία και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2015 και έξι φορές είχε πανηγυρίσει τον τίτλο στην Ελλάδα.

Ωστόσο τα πρώτα της πρωταθλήματα  στην Ευρώπη τα κατέκτησε με την Βουλιαγμένη (2009-2010) και πέντε ακόμα πρωταθλήματα στην Ελλάδα.

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη έβαζε πάνω από όλα το εθνόσημο. Το 2011 έχει ξεχωριστή σημασία για εκείνη, καθώς μετά την κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος στην Σαγκάη αναδείχθηκε κορυφαία παίκτρια στον κόσμο.

Με την εθνική ομάδα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ζάγκρεμπ το 2010, στο Αϊντχόφεν το 2012 και στην Βαρκελώνη το 2018.

Το μήνυμά της για την αποχώρηση της:

 

 

 

Exit mobile version