×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Απόλλων Σμύρνης: Αναχωρεί για την ιστορική επιστροφή στη Σμύρνη


    Αλέξανδρος Κωτάκης

Απόλλων Σμύρνης: Αναχωρεί για την ιστορική επιστροφή στη Σμύρνη


Έτοιμη να γράψει ιστορία στο ξεκίνημα του 2020 είναι η ομάδα Υδατοσφαίρισης του Απόλλωνα Σμύρνης. Την Παρασκευή (3/1)  στην 3η ημέρα του νέου χρόνου, έχει στο Ελ. Βενιζέλος ένα ιστορικού ραντεβού. Βλέπετε στις 07:20 το πρωί η 27μελης αποστολή της αμφίβιας «ελαφράς ταξιαρχίας» θα αναχωρήσει αεροπορικώς για τη Χίο και με τελικό προορισμό τη Σμύρνη, τη γενέτειρα του Συλλόγου.

Ένα ταξίδι επιστροφής στις ρίζες του Συλλόγου, στην πόλη που ιδρύθηκε το 1891, και το οποίο θα κάνουν μαζί με τους αθλητές της Ανδρικής ομάδας κι εκείνης των Νέων των «κυανόλευκων», τα μέλη του ΔΣ του ΓΣ Απόλλων Σμύρνης, όπως και φίλαθλοι του Σωματείου.

Ένα ιστορικό ταξίδι μνήμης, συγκίνησης και γνωριμίας με τα μέρη όπου μεγαλούργησε ο Απόλλων προτού εγκατασταθεί στην Αθήνα. Στη Σμύρνη ο Απόλλων Σμύρνης, ως φιλοξενούμενος της ESTI Belediye του προπονητή Βαγγέλη Πάτερου, θα πραγματοποιήσει από τις 3 έως και τις 6 Ιανουαρίου μία μίνι προετοιμασία αλλά και φιλική αναμέτρηση με την προαναφερόμενη ομάδα σχεδόν 108 χρόνια μετά το τελευταίο αγώνα που έδωσε στη γενέτειρά του, πριν τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922.

Ένα ταξίδι, που όπως δήλωσε και ο Βαγγέλης Πάτερος στην επίσημη ιστοσελίδα του ΓΣ, apollongs.gr, έχει ως κοινό παρονομαστή με την ESTI τη «φιλία των δύο λαών και το μεγαλείο του αθλητισμού». Συνεπώς πέραν του σπουδαίου συμβολισμού της επιστροφής στη γενέτειρα, αποστέλλεται και το συγκεκριμένο εξίσου σπουδαίο μήνυμα.

Η 4ημερη παραμονή στη Σμύρνη θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα των Θεοφανείων, στις 6 Ιανουαρίου, όταν σύσσωμη η «κυανόλευκη» αποστολή θα παραστεί στον Αγιασμό των Υδάτων από τον Μητροπολίτη Σμύρνης Βαρθολομαίο στην ιστορική Προκυμαία της Σμύρνης, με αθλητές του Απόλλωνα να βουτούν στα νερά για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό.

Ο Απόλλων Σμύρνης επιστρέφει, λοιπόν, εκεί όπου παίχτηκε για πρώτη φορά πόλο με το έμβλημα του θεού Απόλλωνα, πριν την επανίδρυση του τμήματος Υδατοσφαίρισης προ εξαετίας στην Αθήνα. Όπως… λέει και το σύνθημα: Τρείς αιώνες, δύο πατρίδες, μία ομάδα…

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Aκολουθήστε το Sportime στο Instagram


Τελευταία Νέα