ΠΟΛΟ

Ελλάδα – Κροατία 11-12: Πρεμιέρα στο World League με ήττα για τη «γαλανόλευκη»

Δεν τα κατάφερε η ομάδα πόλο ανδρών στο εναρκτήριο παιχνίδι των προκριματικών για το World League

Ελλάδα - Κροατία 11-12: Λύγισε η γαλανόλευκη στο πρώτο παιχνίδι των προκριματικών του World League
Ελλάδα - Κροατία 11-12: Λύγισε η γαλανόλευκη στο πρώτο παιχνίδι των προκριματικών του World League
Συντάκτης: Σπύρος Γιαννόπουλος Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Πρεμιέρα με ήττα για την Ελλάδα, καθώς για τα προκριματικά του World League η εθνική ομάδα πόλο ανδρών, λύγισε από την Κροατία με 11-12 στο Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά.

Ο νέος κύκλος προκριματικών δεν άνοιξε με τον καλύτερο τρόπο για τους χρυσούς ολυμπιονίκες του Τόκιο. Στο πλαίσιο των προκριματικών του World League, η ανανεωμένη Ελλάδα δεν τα κατάφερε στις λεπτομέρειες απέναντι στην Κροατία.

Με νέους φουνταριστούς τους Σολανάκη, Κάκαρη παρατάχθηκε η εθνική, μετά το «αντίο» των Κολόμβου, Μουρίκη.

Εκτός αποστολής έμειναν και οι Γενηδουνιάς – Γκιουβέτσης, όπως και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος, ο οποίος νόσησε στον κορωνοϊό.

Ακόμα κι έτσι, η Ελλάδα το πάλεψε, με το τρίτο οκτάλεπτο να αποδεικνύεται καθοριστικό. Μόλις ένα γκολ για τους γηπεδούχους, ενώ οι Κροάτες κράτησαν σε ικανοποιητικά επίπεδα τις επιθετικές τους επιδόσεις.

Παράλληλα, η χρβάτσκα εκμεταλλεύτηκε τον παραπάνω παίκτη, έχοντας 9/13. Όλα αυτά, οδήγησαν στην πρώτη ήττα στη διοργάνωση.

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 2-2, 1-3, 4-4.

ΕΛΛΑΔΑ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Ζερδεβάς, Καλογερόπουλος, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 4, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 1, Σολανάκης 1, Κάκαρης 1, Αλαφραγκής, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ιβιτσα Τούτσακ): Μπίγιατς, Μιλάκοβιτς, Φάτοβιτς 1, Κράπιτς, Ζόβιτς 1, Μπούκιτς 1, Βουκίσεβιτς 2, Ζούβελα, Μπούριτς 1, Βρλιτς 2, Μπένιτς 2, Μπάσιτς 2, Μάρσελιτς.

Exit mobile version