ΠΟΛΟ

Το πρώτο χρυσό είναι της Ελλάδας!

To πρώτο μετάλλιο της χρονιάς για την ελληνική υδατοσφαίριση ήρθε νωρίς! Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών νίκησε 9-8 τη Ρωσία, στον τελικό του Europa Cup και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, στην Ποντεβέρδα. Το πρώτο χρυσό μετάλλιο της νέας διοργάνωσης της LEN είναι ελληνικό! Αν και στην αρχή του αγώνα η Εθνική δεν ήταν εντός πισίνας,...
Το πρώτο χρυσό είναι της Ελλάδας!

To πρώτο μετάλλιο της χρονιάς για την ελληνική υδατοσφαίριση ήρθε νωρίς! Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών νίκησε 9-8 τη Ρωσία, στον τελικό του Europa Cup και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, στην Ποντεβέρδα.

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο της νέας διοργάνωσης της LEN είναι ελληνικό!

Αν και στην αρχή του αγώνα η Εθνική δεν ήταν εντός πισίνας, πνευματικά. Το επεσήμανε στην ομάδα και ο Γιώργος Μορφέσης. Αυτό το τάιμ άουτ ήταν κομβικό. Τα κορίτσια της «γαλανόλευκης» ξεπέρασαν τον αιφνιδιασμό του 0-2 της Ρωσίας, ισοφάρισαν και ξέφυγαν στην τρίτη περίοδο με νταμπλ σκορ (6-3).

Η Ελλάδα διατηρήθηκε μέσα στο παιχνίδι και λόγω της ατυχίας της Ρωσίας, η οποία όταν έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο τελευταίο οκτάλεπτο του αγώνα είχε δύο διαδοχικά δοκάρια. Το 7-3… έγινε 9-8, καθώς η ομάδα του Γκαϊντούκοφ έβρισκε λύσεις απέναντι στην ελληνική άμυνα.

ΕΛΛΑΔΑ – ΡΩΣΙΑ 9-8

Οκτάλεπτα: 0-1, 2-1, 4-1, 3-5

Ελλάδα (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά 1, Διαμαντοπούλου Β. 2, Ελευθεριάδου 2, Πλευρίτου Μ., Αβραμίδου, Ασημάκη, Πάτρα, Χυδηριώτη 1, Καλαργυρού 1, Πλευρίτου Ελ. Ξενάκη 2, Διαμαντοπούλου Χ.

Ρωσία (Αλεξάντρ Γκαϊντούκοφ): Βερκογκλίντοβα, Βακίτοβα, Προκοφίεβα 1, Καρίμοβα 1, Μπορίσοβα 1, Γκορμπούνοβα 1, Σερζάντοβα, Σιμάνοβιτς 1, Τιμοφέεβα 1, Κούρζινα, Ιβάνοβα 2, Ριζκόβα, Καρνάουκ

Η τελική κατάταξη στο Europa Cup:
1. ΕΛΛΑΔΑ
2. Ρωσία
3. Ισπανία
4. Ολλανδία
5. Ιταλία
6. Ουγγαρία

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το πρώτο χρυσό είναι της Ελλάδας!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.