ΣΠΟΡ

Στην Ελλάδα για πρώτο φορά σεμινάριο προπονητών ιστιοπλοΐας από την ΕΙΟ

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα η ΕΙΟ με τη στήριξη της ΔΟΕ, της ΕΟΕ και της παγκόσμιας ομοσπονδίας διοργανώνει σεμινάριο προπονητών ιστιοπλοΐας.
Στην Ελλάδα για πρώτο φορά σεμινάριο προπονητών ιστιοπλοΐας από την ΕΙΟ

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία διοργανώνει τεχνικό σεμινάριο για τους προπονητές των ολυμπιακών και διεθνών κατηγοριών.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Ε.Ι.Ο. στη Ναυταθλητική Μαρίνα του Δήμου Καλλιθέας από το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου (9 πρωί μέχρι 6 το απόγευμα).

Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους προπονητές και αυτό είναι  φυσιολογικό, διότι οι συμμετέχοντες θα έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να καταρτιστούν ευρύτερα για το άθλημα που υπηρετούν.

Εκτός από τις νέες προπονητικές μεθόδους, οι προπονητές θα ενημερωθούν και για διάφορα άλλα πολύ σοβαρά θέματα που τους αφορούν και θα τους βοηθήσουν στην καθημερινή επικοινωνία τους με τους ιστιοπλόους, όπως είναι το αντιτόπινγκ, η αθλητική ακεραιότητα, οι πρώτες βοήθειες κλπ.

Ομιλητές θα είναι ο εργοφυσιολόγος Ηλίας Ζαχαρόγιαννης, ο αθλητικός ψυχολόγος Κωνσταντίνος Χρυσικάκης, ο διατροφολόγος Θαλής Παναγιώτου και η Ολυμπιονίκης μας Σοφία Παπαδοπούλου, η οποία θα αναπτύξει το πρόγραμμα «Ιστιοπλοΐα Γένους Θηλυκού».

Το σεμινάριο θα γίνει με τη στήριξη της ΔΟΕ – Ολυμπιακή Αλληλεγγύη, της Ε.Ο.Ε. και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (θα την εκπροσωπήσει ο Γιάννης Παπάζογλου από τον τομέα Ανάπτυξης προπονητών). Υποστηρικτές θα είναι η Ε.Π.ΑΘΛ.Α (Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας) με εκπρόσωπο την Φωτεινή Καραμαλάκη, ο Ε.Ο.ΚΑ.Ν (Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ) με εκπροσώπους τον δικηγόρο Χρήστο Χριστόπουλο και την Αντωνία Κώτσια και η Ε.Ν.ΑΚ (Ελληνική Ναυαγοσωστική Ακαδημία) με εκπρόσωπο την Μαρία Δελατόλα.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Φίλιππος Ποταμιανάκης

Από μικρός με μία μπάλα στα… πόδια. Το μόνο που ήθελε ήταν να ασχοληθεί με αυτή. Αφού δεν τα κατάφερε κλωτσώντας τη, το κάνει γράφοντας. Βέβαια, ακόμα τα ποδοσφαιρικά δεν τα έχει πιάσει, αφού ασχολείται με άλλα σπορ, αλλά που θα πάει. Όλος ο καιρός μπροστά του είναι.