ΣΤΙΒΟΣ

Μπρίγκιντ Κόσγκεϊ: Ξανά νικήτρια στο Λονδίνο!

Η Μπρίγκιντ Κόσγκεϊ, κατάφερε να διατηρήσει τον τίτλο της. Αφού νίκησε τον μαραθώνιο του Λονδίνου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Μέχρι κάποια στιγμή του αγώνα, η Τσεπνγκέτιτς ήταν ευθέως ανταγωνιστική απέναντι στην Μπρίγκιντ Κόσγκεϊ. Καθώς ήταν πολύ κοντά της ακολουθώντας παραπλήσιο ρυθμό. Έπειτα όμως από το 30οχλμ του αγώνα η Κόσγκεϊ άνοιξε πολύ τον ρυθμό της...

Μπρίγκιντ Κόσγκεϊ: Ξανά νικήτρια στο Λονδίνο!
Μπρίγκιντ Κόσγκεϊ: Ξανά νικήτρια στο Λονδίνο!
Συντάκτης: Τάσος Βουγιουκλίδης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Η Μπρίγκιντ Κόσγκεϊ, κατάφερε να διατηρήσει τον τίτλο της. Αφού νίκησε τον μαραθώνιο του Λονδίνου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Μέχρι κάποια στιγμή του αγώνα, η Τσεπνγκέτιτς ήταν ευθέως ανταγωνιστική απέναντι στην Μπρίγκιντ Κόσγκεϊ. Καθώς ήταν πολύ κοντά της ακολουθώντας παραπλήσιο ρυθμό. Έπειτα όμως από το 30οχλμ του αγώνα η Κόσγκεϊ άνοιξε πολύ τον ρυθμό της αφήνοντας πίσω της εν τέλει την Τσεπνγκέτιτς με μεγάλη διαφορά.

Οι δύο λαγοί του αγώνα, που ανέλαβαν να οδηγήσουν τον αγώνα στα πρώτα χιλιόμετρα προσπάθησαν να δώσουν υψηλό ρυθμό έτσι ώστε να διευκολυνθεί η Κόσγκεϊ και να πετύχει τον στόχο της. Που δεν ήταν άλλος από το  να σπάσει βεβαίως το παγκόσμιο ρεκόρ. Φυσικά, οι συνθήκες στην πρωτεύουσα της Αγγλίας δεν ήταν ούτε στο ελάχιστο ιδανικές. Αφού, ο αγώνας διεξήχθη με 9 βαθμούς Κελσίου. Συνοδευόμενος μάλιστα από τεράστια επίπεδα υγρασίας. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος για τον οποίο δεν κατάφερε να φτάσει κοντά ή ακόμα και να σπάσει η Κόσγκεϊ το παγκόσμιο ρεκόρ.

Να θυμίσουμε, πως με την νίκη της στον σημερινό μαραθώνιο του Λονδίνου η Μπρίγκιντ Κόσγκεϊ, πρόσθεσε έναν ακόμα μέιτζορ τίτλο στην συλλογή της. Και πλέον, είναι κάτοχος δύο μέιτζορ μαραθωνίων. Του Σικάγο και του Λονδίνου.

Όσον αφορά τον αγώνα, μολονότι μέχρι τα πρώτα 30χλμ του αγώνα η Ρούθ Τσέπνγκέτιτς ήταν σε παρόμοιο ρυθμό με την Μπρίγκιντ Κόσγκεϊ, εν τέλει δεν κατάφερε να διατηρήσει ούτε την δεύτερη θέση. Καθώς, με ένα φοβερό σπρίντ στο τέλος, η Αμερικανίδα Σάρα Χόλ την πέρασε. Ούσα  αυτή που κατέκτησε την δεύτερη θέση με χρόνο 02:22:01. Αφήνοντας την Κένυα στο 1-3. Με την Κόσγκεϊ να είναι πρώτη με 02:18:58 και την Τσεπνγκέτιτς να κλείνει την τριάδα με 02:22:05.

Exit mobile version