ΣΤΙΒΟΣ

Ένας μήνας χωρίς τον Νίκο Ψαρομιχαλάκη

Η οικογένεια του στίβου είχε θρηνήσει το χαμό του Νίκου Ψαρομιχαλάκη ένα μήνα και λίγες ημέρες πριν! Ένα πρόσωπο αγαπητό

Η οικογένεια του στίβου είχε θρηνήσει το χαμό του Νίκου Ψαρομιχαλάκη ένα μήνα και λίγες ημέρες πριν! Ένα πρόσωπο αγαπητό
Ένα μήνα χωρίς τον Νίκο Ψαρομιχαλάκη
Συντάκτης: Γιάννης Χωριανόπουλος Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Ένας μήνας και κάτι έχει περάσει από τότε που η οικογένεια του στίβου θρηνούσε το χαμό του Νίκου Ψαρομιχαλάκη. Ο γνωστός προπονητής έφυγε από τη ζωή την πρώτη ημέρα του Μαρτίου. Στενάχωρη μέρα, ο ΣΕΓΑΣ είχε βγάλει και ανακοίνωση για να τιμήσει τη μνήμη του. Ο Νίκος Ψαρομιχαλάκης ήταν από τους πολύ αγαπητούς ανθρώπους του Ελληνικού κλασικού αθλητισμού.

Γνώστης του στίβου, άνθρωπος με ευγένεια, δούλεψε αθόρυβα και ουσιαστικά για δεκαετίες ανακαλύπτοντας δεκάδες ταλέντα. Πολλοί από τους αθλητές πέρασαν και το κατώφλι της Εθνικής ομάδας, η προσφορά του στον Ελληνικό κλασικό αθλητισμό ήταν άκρως σημαντική.

Υπήρξε και ο ίδιος αθλητής των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων. Αγωνίστηκε με τα χρώματα του Παναθηναϊκού και του Πανιωνίου, με διακρίσεις στο ενεργητικό του, ενώ πέρασε τα περισσότερα προπονητικά του χρόνια στον Ολυμπιακό την εποχή που η ομάδα βρέθηκε στην κορυφή του ελληνικού στίβου. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προπονητική.

Ανάμεσα στους αθλητές που πέρασαν από το γκρουπ του και γύμνασε ήταν ο Βαγγέλης Καρίμαλης, ο Μιχάλης Γελασάκης, η Θεώνη Κωστοπούλου, ο Αντώνης Παπαδημητρίου, η Φιλίππα Πουλίδου και πολλοί άλλοι.

Το μνημόσυνο του Νίκου Ψαρομιχαλάκη θα τελεστεί το ερχόμενο Σάββατο 6 Απριλίου στις 17:30 το απόγευμα στα Κιούρκα…

Exit mobile version