×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Αμερικανικές Εκλογές

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Επι κοντώ από… κοντή, είπε η Στεφανίδη και τους «τσαλάκωσε»!


Μαρία Καούκη

Επι κοντώ από… κοντή, είπε η Στεφανίδη και τους «τσαλάκωσε»!


Την είπατε «κοντή»; Τώρα, θα δείτε! Η Κατερίνα Στεφανίδη με ένα έξυπνο και ανάλαφρο -ώστε να γίνει κατανοητή σε όλους- επιχείρημα σχετικό με το ύψος της, ακύρωσε τους ισχυρισμούς της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου περί ισότητας.

Παράλληλα, εκδήλωσε τη συμπάθειά της για την Κάστερ Σεμένια, τη Νοτιοαφρικανή Ολυμπιονίκη των 800 μ., η οποία λόγω υπεραδρογονισμού εμφανίζει υψηλούς δείκτες ενδογενούς τεστοστερόνης στον οργανισμό της και η διεθνής ομοσπονδία θεωρεί ότι αυτός είναι ένας από τους λόγους που υπερτερεί έναντι των αντιπάλων της.

«Αδικο!» -είπαν στην IAAF- για τις υπόλοιπες αθλήτριες, των οποίων η τεστοστερόνη κυμαίνεται σε φυσιολογικό όριο. «Να πάρει χάπι ή να αλλάξει αγώνισμα», την υποχρεώνουν οι… νεόφερτοι κανονισμοί της παγκόσμιας ομοσπονδίας που θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Νοεμβρίου του 2018. To επιστημονικό συμβούλιο της IAAF έκρινε ότι οι επιπλέον του φυσιολογικού ανδρικές ορμόνες επηρεάζουν τα αποτελέσματα των αθλητριών στα 400 μ., στα 800 μ. και στα 1.500 μ. και σε αυτές τις αθλήτριες αποκλειστικά απευθύνεται ο νέος κανονισμός.

Θα ζητήσουν λοιπόν από τη Σεμένια και την… κάθε Σεμένια να παίρνει ένα φάρμακο, ενώ είναι υγιής και παράλληλα έχει αποδειχθεί ότι η τεστοστερόνη της δεν είναι εξωγενής (δηλαδή αποτέλεσμα ντόπινγκ), ώστε να μειώσει τα ποσοστά της.

«Θα κόψουμε τα πόδια και τα χέρια των υπολοίπων για να έχουμε ισότητα;»

«Στην IAAF θέλουν ισότητα, ασχέτως αν αυτό είναι ισότητα ή όχι… Και σε ποιο σημείο σταματάτε; Οπως αναφέρουν κάποιοι στα social media είμαι μία από τις πιο κοντές αθλήτριες στο στίβο, τώρα. Τι θα κάνουμε; Θα κόψουμε τα πόδια και τα χέρια των υπολοίπων για να έχουμε ισότητα, καθώς υπάρχει απόλυτη σχέση ανάμεσα στο ύψος του αθλητή και το επί κοντώ;», ήταν η ρητορική ερώτηση της Στεφανίδη, κατά τη συνέντευξη Τύπου του Diamond League της Ντόχα. Σκεφτείτε κάτι αντίστοιχο στο μπάσκετ και θα γίνει ακόμη πιο κατανοητό το επιχείρημα της. Υπάρχουν ψηλοί και ψηλότεροί τους. Ετσι γεννήθηκαν και κανείς δεν θα σκεφτεί: «Να… τριμάρουμε λίγο τις χερούκλες και τις ποδάρες των πολύ ψηλών για να παίζουν στα ίσια».

Η Στεφανίδη βρήκε προβληματικά τα στατιστικά

Το επί κοντώ από… κοντό κορίτσι (*) ήταν το περιπαιχτικό, αλλά και λογικό παράδειγμα της Κατερίνας και αμέσως αναπαράχθηκε από τα διεθνή ΜΜΕ. Δικαίως, καθώς εκτός από Ολυμπιονίκης, παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης έχει σπουδάσει βιολογία και ο λόγος της έχει βαρύτητα. Γι’ αυτό και… τσαλάκωσε με άνεση την αξιοπιστία της αντίστοιχης μελέτης που έγινε για το επί κοντώ. «Διάβασα τη μελέτη. Καταλαβαίνω την επιστήμη και τη στατιστική και μπορώ να πω ότι τα στατιστικά είναι πολύ προβληματικά. Σκέπτομαι ότι οι αθλητές που πλεονεκτούν γενετικά θα νικήσουν».

Η 28χρονη πρωταθλήτρια εξήγησε για την Κάστερ Σεμένια: «Αισθάνομαι άσχημα γι’ αυτήν! Δεν είναι επιλογή της. Την ίδια ώρα θα προτιμούσα να δινόταν περισσότερη βαρύτητα στην προώθηση του στίβου, στην προσέλκυση πόρων και χορηγών από το να βοηθήσουν ένα αγώνισμα ή έναν αθλητή σε ένα αγώνισμα που κατατάσσεται δεύτερος επειδή ένας άλλος έχει περισσότερη ενδογενή τεστοστερόνη».

*Και για να μην ψάχνετε στην Google, αν δεν το έχετε κάνει ήδη, σας λέμε ότι η Στεφανίδη δεν είναι κοντή! Με ύψος 1,72 μ., δεν την λες κοντή. Aσχέτως, αν οι αντίπαλές της είναι ψηλότερες και πλεονεκτούν.Τελευταία Νέα