ΣΤΙΒΟΣ

Επισήμως παγκόσμιος ρέκορντμαν ο Καραλής

Η IAAF επικύρωσε το παγκόσμιο ρεκόρ του Εμμανουήλ Καραλή στο επί κοντώ εφήβων στον κλειστό στίβο. Το πέτυχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών στις 11 Φεβρουαρίου, στο ΣΕΦ. Ξεπέρασε τα 5.78μ, καταρρίπτοντας το πρηγούμενο ρεκόρ που ήταν 5.75μ και ανήκε στον Σουηδό Άρμαντ Ντουπλάντις (11/1/2017, Νέα Υόρκη). Πάντως, λίγες ημέρες μετά τον αγώνα του Ελληνα αθλητή, ο...
Επισήμως παγκόσμιος ρέκορντμαν ο Καραλής
Η IAAF επικύρωσε το παγκόσμιο ρεκόρ του Εμμανουήλ Καραλή στο επί κοντώ εφήβων στον κλειστό στίβο.
Το πέτυχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών στις 11 Φεβρουαρίου, στο ΣΕΦ. Ξεπέρασε τα 5.78μ, καταρρίπτοντας το πρηγούμενο ρεκόρ που ήταν 5.75μ και ανήκε στον Σουηδό Άρμαντ Ντουπλάντις (11/1/2017, Νέα Υόρκη).
Πάντως, λίγες ημέρες μετά τον αγώνα του Ελληνα αθλητή, ο Σουηδός Μόντο Ντουπλάντις ανέβηκε πάνω από τα 5.88μ στη διάρκεια του μίτινγκ επί κοντώ στο Κλερμόν Φεράν, επίδοση που ωστόσο ακόμη δεν έχει επικυρωθεί ως επίσημο παγκόσμιο ρεκόρ.
Η IAAF εκτός από το ρεκόρ του Καραλή, επικύρωσε και αυτό της Τζοϊσιλάιν Τζεπκοσγκέι (Κένυα) στον Ημιμαραθώνιο γυναικών με 1:04:51, το οποίο σημείωσε στη Βαλένθια στις 22 Οκτωβρίου 2017.
Το προηγούμενο ανήκε στην ίδια με 1:04:52 από την πρωταπριλιά του 2017 στην Πράγα. Η Τζεπκοσγκέι θα έχει την ευκαιρία να απειλήσει και πάλι το παγκόσμιο ρεκόρ αυτό το Σάββατο (24/3), στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ημιμαραθωνίου της Βαλένθια.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επισήμως παγκόσμιος ρέκορντμαν ο Καραλής», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.