ΣΤΙΒΟΣ

Γιώργος Λαμπράκης: Σήμερα η κηδεία του γιου του Γρηγόρη Λαμπράκη

Ο Γιώργος Λαμπράκης που έφυγε από τη ζωή, θα κηδευτεί σήμερα και ο ΣΕΓΑΣ ήταν ανάμεσα στους φορείς που εξέφρασαν τη λύπη τους
Γιώργος Λαμπράκης: Σήμερα η κηδεία του γιου του Γρηγόρη Λαμπράκη

Ο Γιώργος Λαμπράκης θα κηδευτεί σήμερα, ο γιος του αγωνιστή της δημοκρατίας και βαλκανιονίκη Γρηγόρη Λαμπράκη. Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της 22ας Μαΐου, σε ηλικία 65 ετών. Ο Γιώργος Λαμπράκης πέθανε μάλιστα ανήμερα της μαύρης επετείου της δολοφονικής επίθεσης κατά του πατέρα του. Η επίθεση είχε γίνει στις 22 Μαΐου 1963 και ο μεγάλος αγωνιστής πέθανε 5 ημέρες αργότερα.

Ο Γιώργος Λαμπράκης, που διετέλεσε, όπως και ο Γρηγόρης Λαμπράκης, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), συμμετείχε επανειλημμένα στις εκδηλώσεις του Αυθεντικού Μαραθωνίου και τίμησε στην πράξη με τη δράση του τη μνήμη του πατέρα του.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα και σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας, εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στη γυναίκα του Δέσποινα, τα παιδιά, τα εγγόνια του και τους οικείους του.

Η πολιτική κηδεία του Γιώργου Λαμπράκη θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 24 Μαΐου στις 11.30 πμ στο Γ’ Νεκροταφείο και θα ακολουθήσει η τελετή καύσης στη Ριτσώνα, σύμφωνα με την επιθυμία του.

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γιώργος Λαμπράκης: Σήμερα η κηδεία του γιου του Γρηγόρη Λαμπράκη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.