ΣΤΙΒΟΣ

Η απόφαση για το Ναϊρόμπι και οι Ταλιμπάν!

Ο κύβος ερρίφθη και ο ΣΕΓΑΣ αποφάσισε να στείλει αποστολή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 που θα γίνει στο Ναϊρόμπι.
Η απόφαση για το Ναϊρόμπι και οι Ταλιμπάν!

Ο κύβος ερρίφθη και ο ΣΕΓΑΣ αποφάσισε να στείλει αποστολή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 που θα γίνει στο Ναϊρόμπι.

Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Στίβου έκανε θετική εισήγηση. Όλοι είχαν την πρόθεση να δώσουν την ευκαιρία στους νεαρούς αθλητές να μετάσχουν σε μια μεγάλη διοργάνωση.

Φυσικά η πρόεδρος Σοφία Σακοράφα έπρεπε να θέσει όλες τις παραμέτρους και έτσι έκανε. Δεν είναι ένα εύκολο ταξίδι, όχι μόνο γιατί η διοργάνωση διεξάγεται τον Αύγουστο στην κενυατική πρωτεύουσα, αλλά γιατί πραγματοποιείται εν καιρώ πανδημίας του κορωνοϊού. Πρέπει η αποστολή να έχει εξασφαλίσει όλα τα εχέγγυα ώστε να μεταβεί στην αφρικανική χώρα. Η υγεία και η ασφάλεια είναι τα πρωτεύοντα. Κάποιοι μάλιστα, εξέφρασαν τον προβληματισμό τους και δικαίως. Οι περισσότεροι μαθαίνουμε κάτι είχαν να πουν και ορθώς. Πρέπει η αποστολή να φύγει υγιής και να επιστρέψει υγιής. Αν τελικά δώσει το «πράσινο φως» και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (World Athletics) θα είναι μια ευκαιρία  για τους νεαρούς Έλληνες αθλητές και αθλήτριες να πραγματοποιήσουν ένα από τα όνειρά τους που είναι η συμμετοχή σε μια μεγάλη διοργάνωση. Άρα στη σωστή κατεύθυνση είναι η απόφαση του Δ.Σ.

Αυτό όμως που προβλημάτισε είναι πως υπάρχουν κάποιοι που βάζουν πάνω από την υγεία των αθλητών και των προπονητών τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Κουνάνε το δάχτυλο, αλλά φυσικά μόλις το πράγμα σοβαρεύει για να πάρουν οποιαδήποτε ευθύνη τότε γίνονται… στρουθοκάμηλοι! Ναι μεν αλλά. Προσωπικά για τέτοιες περιπτώσεις έχω μια ονομασία. «Ταλιμπάν»! Έτσι, θα τους αναφέρω από εδώ και πέρα, όσους θέτουν σε κίνδυνο τον στίβο.

Επίσης, κάποιοι προσπαθούν να λειτουργήσουν όπως το μπακάλικο που βλέπαμε στις ταινίες της δεκαετίας του ’70 με το τεφτέρι και το μολύβι στο αυτί! «Έχω μια άκρη», «να το κοιτάξω», «θα στείλω μήνυμα και θα μάθω». Μάλιστα, λένε αριστερά δεξιά για επαγγελματισμό και λειτουργούν ερασιτεχνικά!

 

Υ.Γ.: Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ18 που διεξήχθη το 2017 στο Ναϊρόμπι ο ΣΕΓΑΣ δεν έστειλε αποστολή θέτοντας πρωτίστως θέμα υγείας και ασφάλειας και μάλιστα, τη διοργάνωση είχαν μποϊκοτάρει και πολλές μεγάλες και παραδοσιακές δυνάμεις του Στίβου. ΗΠΑ, Βρετανία, Αυστραλία Νέα Ζηλανδία, Καναδάς, Ιαπωνία, Κορέα και Ιταλία δεν έστειλαν ομάδες. Ήταν και η τελευταία φορά που έγινε Παγκόσμιο στην κατηγορία γιατί η διοργάνωση καταργήθηκε από την World Athletics. Κάτι θα ήξεραν παραπάνω…

 

 

 

 

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τόλης Λελεκίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.