ΣΤΙΒΟΣ

Η Γκίντεϊ έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στον ημιμαραθώνιο στη Βαλένθια!

Η Λετεσενμπέτ Γκίντεϊ ήταν εντυπωσιακή και βελτίωσε την προηγούμενη παγκόσμια επίδοση κατά 1 λεπτό και 23 δευτερόλεπτα!

Η Λετεσενμπέτ Γκίντεϊ στο ντεμπούτο της στον ημιμαραθώνιο έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ τερματίζοντας σε 1:02.52 στο σημερινό αγώνα στη Βαλένθια.
DOHA, QATAR - SEPTEMBER 28: Letesenbet Gidey (Ethiopia) in Women's 10000 metres final during day two of the 17th IAAF World Athletics Championships Doha 2019 at Khalifa International Stadium on September 28, 2019 in Doha, Qatar (Photo by Nassos Triantafyllou/AZ Sports Images)
Συντάκτης: Τόλης Λελεκίδης Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Η Λετεσενμπέτ Γκίντεϊ στο ντεμπούτο της στον ημιμαραθώνιο έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ τερματίζοντας σε 1:02.52 στο σημερινό αγώνα στη Βαλένθια.

Η Λετεσενμπέτ Γκίντεϊ τερματίζει στον ημιμαραθώνιο στη Βαλένθια

Η τρομερή δρομέας από την Αιθιοπία ήταν αναμενόμενο πως θα έσπαγε την παγκόσμια επίδοση στην απόσταση, αλλά το πέτυχε με εντυπωσιακό τρόπο, βελτιώνοντας κατά 1 λεπτό και 23 δευτερόλεπτα την προηγούμενη. Συνέτριψε τόσο το επίσημο παγκόσμιο ρεκόρ με 1;04.31 που κατείχε η Αμπαμπέλ Γεσαλέχ από την Αιθιοπία με 1:04.02 στον ημιμαραθώνιο του 2020 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όσο και το φετινό, που αναμένεται να επικυρωθεί από την World Athletics, που σημείωσε η Κενυάτισσα Ρουθ Τσεπνγκέτιτς στον ημιμαραθώνιο στην Κωνσταντινούπολη.

Στους άνδρες νικητής ήταν ο Κενυάτης Άμπελ Κιπτσούμπα με 58.07.

Η Γκίντεϊ ν’ αναφέρουμε ότι έγινε η πρώτη γυναίκα, μετά την Ίνγκριντ Κρίστιανσεν, που έχει τα παγκόσμια ρεκόρ σε 5.000μ., 10.000μ. και Ημιμαραθώνιο.

Φωτογραφία: azsportsimages/ Nassos Triantafyllou

 

 

 

Exit mobile version