ΣΤΙΒΟΣ

Η Πάτρα στήριξε τα πρώτα Βίκος Street Relays της χρονιάς!

Στην πλατεία Γεωργίου Α’ της Πάτρας έγινε με πολύ μεγάλη επιτυχία η εκκίνηση για το 5ο πρωτάθλημα σκυταλοδρομιών, που είναι το μεγαλύτερο δρομικό γεγονός της χώρας, με κοινωνικό μάλιστα χαρακτήρα καθώς τα έσοδα πάνε για αθλητικό εξοπλισμό στα σχολεία της κάθε περιοχής που γίνονται οι αγώνες. Τα  Βίκος Street Relays αγκαλιάστηκαν από τους κατοίκους της...
Η Πάτρα στήριξε τα πρώτα Βίκος Street Relays της χρονιάς!

Στην πλατεία Γεωργίου Α’ της Πάτρας έγινε με πολύ μεγάλη επιτυχία η εκκίνηση για το 5ο πρωτάθλημα σκυταλοδρομιών, που είναι το μεγαλύτερο δρομικό γεγονός της χώρας, με κοινωνικό μάλιστα χαρακτήρα καθώς τα έσοδα πάνε για αθλητικό εξοπλισμό στα σχολεία της κάθε περιοχής που γίνονται οι αγώνες.

Τα  Βίκος Street Relays αγκαλιάστηκαν από τους κατοίκους της Πάτρας καθώς είχαν αύξηση της συμμετοχής κατά 30% ενώ ήταν πάρα πολλοί αυτοί που βγήκαν στους δρόμους για να δουν τον αγώνα και να χειροκροτήσουν τους δρομείς, παρά το βροχερό καιρό. O αγώνας συνδυάστηκε και με σπουδαίες επιδόσεις από τον Ντένις Γκιούρα και τη Σοφία Ρήγα στα 10 χλμ., αγώνισμα που από φέτος αποκτάει αγωνιστικό χαρακτήρα με χρηματικά έπαθλα και κατάταξη και με τους κορυφαίους από κάθε πόλη να δίνουν ραντεβού στις 18 Νοεμβρίου για το μεγάλο τελικό του Πειραιά, καθώς και από τους αδερφούς Χρήστο και Ανέστη Παπούλια στα 2Χ5000 μ.

Από νωρίς το μεσημέρι η πλατεία Γεωργίου Α’ είχε γεμίσει από ένα πολύχρωμο ποτάμι δρομέων που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και έτρεξαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Με τον Δήμο Πατρέων να πρωτοστατεί, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να στηρίζει ενεργά, τους συνδιοργανωτές συλλόγους Ερμή 1877, Πατραϊκό και Φειδιππίδη να είναι οι άοκνοι εργάτες αυτής της μοναδικής δράσης και την Παναχαϊκή με το σύλλογο Δρομέων Υγείας Πάτραςνα μετέχουν ενεργά, το πρώτο Street Relays της χρονιάς κατέγραψε μεγάλη επιτυχία.

Οι νικητές κατά κατηγορία ήταν:

10.000

Ανδρες

Ντένις Γκιούρα    32:59
Σταύρος Γκίνης    33:23
Αχιλλέας Γιαννούλας  37:21
Γυναίκες

Σοφία Ρήγα  36:41
Ισαβέλλα Κοτσαχείλη  38:01
Βηθλεέμ Σάπιου 41:25
2Χ5000

Ανδρες

Χρήστος Παπούλιας/Ανέστης Παπούλιας  30:46
Χαρίτος Χαριτωνίδης/Ευστράτιος Ασπρομάλλης  33:56
Νίκος Σταμούλης/Ιωάννης Ματσούκας  33:59
Γυναίκες

Ανδρομάχη Δούβρη/Κατερίνα Καρανάσιου  45:25
Γεωργία Τουλιάτου/Ελένη Οαμάνη/ικονόμου  1.03:01
Μικτές ομάδες

Τάσος Αριδάς/Δήμητρα Τσαλοκώστα  39:24
Μαρία Βαρβιτσιώτη/Στάθης Κανελλόπουλος  40:28
Χαράλαμπος Πρεβεντάς/Ελενα Καπατσούλια  40:50
4Χ2500

Ανδρες

1.Διονυσακόπουλος/Κυδωνιάτης/Βασιλόπουλος/Σγούρας  35:40

Καπάι/Πανταζόπουλος/Γασπαρινάτος/Κότσο  36:39
Σίμος/Μάττας/Τουφεκούλας/Καψάλης  37:07
Γυναίκες

Δαγρέ/Παπαγεωργίου/Στασινοπούλου/Κυδωνιάτη  37:51
Νιφόρα/Ζήρου/Μπαρούνη/Κωστή   44:53
Ντάρμα/Ντάρμα/Κοτσάκη/Καρτέρη  1.04:08
Μικτές ομάδες

Αριστείδου/Αρσένης/Κόλλα/Καράμπελας  37:40
Βαγενά/Τσίρου/Απόκης/Λουβή  40:31
Παπαδημητρίου/Παπαδημητρίου/Τσολάκα/Φαράντου  47:14
Βραβεία δόθηκαν και για τη μεγαλύτερη συμμετοχή, με τον Φειδιππίδη και το 49ο Δημοτικό Σχολείο να το κατακτούν άξια.

Ο νικητής στα 10 χλμ. Ντένις Γκιούρα δήλωσε: «Μας τα χάλασε λίγο ο καιρός αλλά όλα πήγαν καλά. Γλιστρούσε λίγο στη διαδρομή αλλά έδωσα όλες τις δυνάμεις μου και τα κατάφερα και θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για τον εξαιρετικό αγώνα».

Η νικήτρια στις γυναίκες Σοφία Ρήγα είπε: «Χάρηκα πολύ για την πρώτη θέση. Είναι πάντα κάτι το ιδιαίτερο να τρέχω στην πόλη μου και με βοήθησε το γεγονός ότι ξέρω τους δρόμους και τις ιδιομορφίες που έχουν. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Πατρινούς για τη στήριξη τους».

Ο Χρήστος Παπούλιας δήλωσε: «Ηταν ένας καλός αγώνας και για μας αποτέλεσε μία δυνατή προπόνηση. Είχε περισσότερο κόσμο από τον προηγούμενο που έγινε στην Πάτρα τον περασμένο Δεκέμβριο, γεγονός που δείχνει ότι τα Street Relays κερδίζουν την εμπιστοσύνη του κόσμου», ενώ ο αδερφός του Ανέστης Παπούλιας, με τον οποίο πήραν την πρώτη θέση στα 2Χ5000 μ. πρόσθεσε: «Ηταν πολύ καλή διοργάνωση και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Τρέξαμε αρκετά γρήγορα και φτάσαμε πολύ κοντά στο ατομικό μας ρεκόρ και θέλω να τονίσω ότι και του χρόνου πάλι εδώ θα είμαστε».

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η Πάτρα στήριξε τα πρώτα Βίκος Street Relays της χρονιάς!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.