ΣΤΙΒΟΣ

Η Στεφανίδη για την πρωτιά στη Βοστώνη

Αρκετή δράση και σήμερα από τους Έλληνες αθλητές – Τα σημαντικότερα αποτελέσματα από το ΣΕΦ

Συντάκτης: Sportime Team Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Σε φουλ ρυθμούς είναι ο ελληνικός στίβος, καθώς σήμερα (26/1) θα έχουμε αρκετές συμμετοχές στο εξωτερικό, μετά από την χθεσινή ημερίδα στο ΣΕΦ. Σημαντικότερη είναι αυτή της Κατερίνας Στεφανίδη, η οποία λίγο μετά τα μεσάνυχτα (00:08) αγωνίζεται στο γκραν πρι της Βοστόνης.

Η Ελληνίδα ολυμπιονίκης θα αντιμετωπίσει όπως και στο Ρίνο, την Κέιτι Ναγκότ, καθώς και την Καναδή Νιούμαν, με στόχο να βγάλει ένα ακόμη μεγαλύτερο άλμα από τα 4,74μ.

Στην Ευρώπη, ο Κώστας Μπανιώτης ξεκινά την φετινή σεζόν από το μίτινγκ του Χούστοπετς. Ο άλτης του Γιώργου Τσούγκου, θα κυνηγήσει ένα άλμα στα 2,26μ. για να πιάσει το όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Στην Γαλλία και την πόλη Χιρσόν, αγωνίζεται στο ύψος και η Τατιάνα Γκούσιν, που θέλει ένα άλμα πάνω από το 1,85μ. που έκανε πριν μια εβδομάδα στον Άγιο Κοσμά. Τέλος, Γιαννοπούλου και Κοτίτσας, θα τρέξουν στα 800μ. σε μίτινγκ στη Βιέννη.

Όρια και ρεκόρ στο ΣΕΦ

Στην χθεσινή ημερίδα, τα σπριντ έκλεψαν την παράσταση. Στα 60μ. ανδρών, τρεις άνδρες και μία γυναίκα έπιασαν όριο για την Γλασκώβη. Στους άνδρες ήταν οι Ζήκος, Τριβιζάς και Νυφαντόπουλος, με τον πρώτο να κερδίζει τον τελικό της ημερίδας με 6.67, κάνοντας και ατομικό ρεκόρ. Στα 6.70 τερμάτισε ο Τριβιζάς, που νωρίτερα στον προκριματικό έκανε 6.69, ενώ ο Νυφαντόπουλος στον προκριματικό έκανε 6.73 και έπιασε κι αυτός όριο.

Στα προκριματικά των γυναικών έπιασε όριο και η Σπανουδάκη με 7.34, δείχνοντας πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των κορασίδων, η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου έκανε και πάλι πανελλήνιο ρεκόρ με 7.54, ενώ στο τριπλούν, η Σπυριδούλα Καρύδη είχε άλμα στα 13,08μ. και έπιασε από τώρα το όριο για το Ευρωπαϊκό Κ20 (έκανε και 5,99μ. στο μήκος).

Στο επί κοντώ η Ελένη Πόλακ ήταν κοντά στο να πιάσει το όριο για την Γλασκώβη, αλλά τελικά κέρδισε με 4,30μ., ενώ η Αναΐς Καραγιάννη στα 60μ. εμπ., έκανε χρόνο 8.59, που είναι ατομικό ρεκόρ.

Τέλος, εξαιρετικές εμφανίσεις έκαναν οι Ζώτος (20,01μ. στη σφαιροβολία) και Σάντας (5,10μ. στο επί κοντώ) κάνοντας ατομικά ρεκόρ (ισοφάρισε το ρεκόρ του ο δεύτερος και έπιασε όριο για το Ευρωπαϊκό Κ20).

Πρόβλημα η Παπαχρήστου, υπέστη σύσπαση

Exit mobile version