ΣΤΙΒΟΣ

ΟΑΚΑ: Το επισκέφθηκε η ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια Σάρκα Κασπάρκοβα

Η Τσέχα, παλαιά πρωταθλήτρια στο άλμα εις τριπλούν, είχε αναδειχθεί νικήτρια στο ΟΑΚΑ το 1997
ΟΑΚΑ: Το επισκέφθηκε η ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια Σάρκα Κασπάρκοβα

ΟΑΚΑ: To Ολυμπιακό Στάδιο, στο οποίο το 1997 στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια, επισκέφτηκε ύστερα από 25 χρόνια η Σάρκα Κασπάρκοβα.

Η Τσέχα, παλαιά πρωταθλήτρια στο άλμα εις τριπλούν, αναδείχθηκε νικήτρια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αθήνας, με άλμα στα 15,20, το οποίο ήταν το καλύτερο στην καριέρα της.

Η Κασπάρκοβα έχει, μεταξύ άλλων, στη συλλογή της ένα χάλκινο μετάλλιο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντας και δύο χάλκινα από παγκόσμια κλειστού στίβου.

Η Σάρκα Κασπάρκοβα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Ελλάδα εξέφρασε την επιθυμία της να βρεθεί στον χώρο όπου αναδείχθηκε παγκοσμιονίκης.

Έτσι, μαζί με τη διευθύντρια του Τσεχικού Κέντρου της Αθήνας Λούσι Κουλίγκοβα και τον διοικητή του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων και παλαιό πρωταθλητή του μαραθωνίου Σπύρο Ανδριόπουλο, βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Συγκρότημα όπου τους περίμενε και ο Γιώργος Πομάσκι.

OAKA: Το επισκέφθηκε η ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια Σάρκα Κασπάρκοβα

Ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής του στίβου και η σπουδαία Τσέχα αθλήτρια είναι παλιοί φίλοι και έχουν συναντηθεί πολλές φορές σε αθλητικές διοργανώσεις, μεταξύ των οποίων και στο παγκόσμιο της Αθήνας.

«Είμαι συγκινημένη που ύστερα από τόσα χρόνια βρίσκομαι και πάλι στο Ολυμπιακό Στάδιο, το Στάδιο όπου κατέκτησα το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Δεν θα ξεχάσω εκείνες τις στιγμές. Θυμάμαι που κάποιος φίλαθλος μου έδωσε μία ελληνική σημαία. Την κράτησα και οι οθόνες του Σταδίου έδειξαν την εικόνα. Αμέσως το κοινό άρχισε να με επευφημεί», δήλωσε η Σάρκα Κασπάρκοβα, η οποία όταν βρέθηκε εντός του Σταδίου έβγαλε τα παπούτσια της και τα τοποθέτησε στο σημείο όπου είχε κάνει εκκίνηση για το άλμα της νίκης.

Τη Σάρκα Κασπάρκοβα υποδέχτηκε στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης» ο Συντονιστής Γενικός Διευθυντής του ΟΑΚΑ Κωνσταντίνος Χαλιορής.

OAKA: Το επισκέφθηκε η ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια Σάρκα Κασπάρκοβα

Ο κ. Χαλιορής ξενάγησε την παλαιά αθλήτρια στους χώρους και της μίλησε για τα έργα αναβάθμισης που γίνονται στο Συγκρότημα.

«Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε τη Σάρκα Κασπάρκοβα. Το Ο.Α.Κ.Α., πρώτα από όλα, αποτελεί το «σπίτι των αθλητών». Με την υποστήριξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη προσπαθούμε να δημιουργούμε τις καλύτερες συνθήκες για τους αθλητές και τις αθλήτριές μας. Δεν θέλουμε να είμαστε μαζί τους μόνο στις επιτυχίες τους αλλά σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας να βρισκόμαστε δίπλα τους», τόνισε ο Κωνσταντίνος Χαλιορής.

Κατά τη διάρκεια παραμονής στην Ελλάδα, η Σάρκα Κασπάρκοβα επικοινώνησε με την παλαιά συναθλήτριά της Όλγα Βασδέκη. Οι δύο γυναίκες μίλησαν για την εποχή που ήταν αθλήτριες και συμφώνησαν να συναντηθούν σύντομα, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό.

OAKA: Το επισκέφθηκε η ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια Σάρκα Κασπάρκοβα

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.