ΣΤΙΒΟΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020- Στίβος: Οι προβλέψεις του Sportime (Άνδρες)

Την Παρασκευή 30 Ιουλίου ξεκινάει ο βασιλιάς των σπορ, ο Στίβος και το Sportime κάνει τις προβλέψεις του για τους νικητές στη διοργάνωση.

Την Παρασκευή 30 Ιουλίου ξεκινάει ο βασιλιάς των σπορ, ο Στίβος και το Sportime κάνει τις προβλέψεις του για τους νικητές στη διοργάνωση.
Συντάκτης: Τόλης Λελεκίδης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Την Παρασκευή 30 Ιουλίου ξεκινάει ο βασιλιάς των σπορ, ο Στίβος και το Sportime κάνει τις προβλέψεις του για τους νικητές στη διοργάνωση.

Άνδρες

100μ.: Αμερικανική υπόθεση φαίνεται με φαβορί τον Τράιβον Μπρόμελ και από κοντά τον Ρόνι Μπέικερ. Η έκπληξη μπορεί να έρθει από τον Ιταλό Μαρσέλ Γιάκομπς.

200μ.: Ποιος μπορεί να κοντράρει τον Αμερικανό Νόα Λάιλς; Ίσως ο νεαρός Αμερικανό Έριον Γιάνγκ ή ο έμπειρος Καναδός Άντρε Ντε Γκρας. Το νου μας όμως και στον «κουνγκ-φου» Κένεθ Μπέντναρεκ.

400μ.: Ο Στίβεν Γκάρντινερ από τις Μπαχάμες είναι το φαβορί, αλλά σε καλή κατάσταση είναι ο Νοτιοαφρικανός Γουέιν βαν Νίκερκ, ο Αμερικανός Μάικλ Νόρμαν και ο Κιράνι Τζέιμς από τη Γρενάδα.

800μ.: Ανοιχτό το αγώνισμα. Τον πρώτο λόγο ίσως ο κορυφαίος φέτος Νάιτζελ Έιμος από τη Μποτσουάνα και έκπληξη θα ποντάραμε στον Πολωνό Πάτρικ Ντόμπεκ.

1.500μ.: Νομίζουμε ότι είναι υπόθεση δύο αθλητών, του Κενυάτη Τίμοθι Τσέρουιγιοτ και του Νορβηγού Γιάκομπ Ινγκεμπρίγκτσεν και θα παίζαμε τον δεύτερο και με ολυμπιακό ρεκόρ!

5.000μ.: Υπόθεση της Ουγκάντα με τον Τζόσουα Τσεπτεγκέι και τον Τζέικομπ Κιπλίμο. Το αουτσάιντερ είναι ο Ισπανός Μοχάμεντ Κατίρ.

10.000μ.: Πολύ δύσκολα ο νικητής. Πάντως, σίγουρα θα βγει από τις τριάδες των δρομέων από την Κένυα, την Αιθιοπία και την Ουγκάντα. Ο Τζέικομπ Κιπλίμο από την Ουγκάντα λόγω και της καλύτερης φετινής επίδοσης στον κόσμο έχει ένα προβάδισμα.

Μαραθώνιος: Φαβορί είναι ο Κενυάτης Έλιουντ Κιπτσόγκε, αλλά σε ένα τέτοιο αγώνισμα δύσκολες οι προβλέψεις.

3.000μ. στιπλ: Κι όμως μπορεί να μην κερδίσει Κενυάτης, κάτι που έχει να συμβεί από το 1980. Θα ποντάραμε στον Μαροκινό Σουφιάν Ελ Μπακαλί και μετά τον Αιθίοπα Λαμέτσα Γκίρμα.

110μ. εμπόδια: Ξεκάθαρο φαβορί είναι ο Αμερικανός Γκραντ Χόλογουεϊ. Περιμένουμε όμως πως θα είναι ο Ισπανός Ορλάντο Ορτέγκα, ενώ για έκπληξη θα παίζαμε έναν «ντόπιο»! Τον Ιάπωνα Σουνζούκε Ιζουμίγια.

400μ. εμπόδια: Αν κάποιος περιμένει μια παγκόσμια επίδοση ίσως είναι σε αυτό το αγώνισμα, που τρέχει ο Νορβηγός Κάρστεν Γουόρχολμ. Μόνο ο Αμερικανός Ρέι Μπέντζαμιν μπορεί να τον κοντράρει.

Ύψος: Δύσκολα. Τον πρώτο λόγο έχει ο Λευκορώσος Μαξίμ Νεντασεκάου και ερωτηματικό είναι πάντα ο Ιταλός Τζιανμάρκο Ταμπέρι και κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τον Μουτάζ Εσά Μπαρσίμ από το Κατάρ.

Επί κοντώ: Όλοι περιμένουν τον Σουηδό Άρμαντ Ντουπλάντις. Αν θέλει κάποιος να ποντάρει στη μεγάλη έκπληξη, θα προτείναμε τον Έρνεστ Τζόν Ομπιένα από τις Φιλιππίνες!

Μήκος: Εδώ υπάρχει ελληνικό ενδιαφέρον. Κορυφαίος είναι ο Μίλτος Τεντόγλου. Ποιοι μπορεί να τον κοντράρουν; Ο Τζαμαϊκανός παγκόσμιος πρωταθλητής Τέιτζεϊ Γκέιλ, ο Κουβανός Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία και ο Αμερικανός ΖουΒόν Χάρισον.

Τριπλούν: Ποντάρουμε και στην ελπίδα της Μπουρκίνα Φάσο για χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες με τον Χιούζ Φαμπρίς Ζανγκό, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τον Πορτογάλο Πέδρο Πιτσάρδο.

Σφαιροβολία: Μετά και το παγκόσμιο ρεκόρ δεν νομίζουμε ότι απειλείται ο Αμερικανός Ράιαν Κρούζερ.

Δισκοβολία: Τον πρώτο λόγο έχει ο Σουηδός Ντάνιελ Σταλ. Ίσως δούμε την πρώτη βολή στην ιστορία των Αγώνων πάνω από τα 70μ.

Σφυροβολία: Πολωνική υπόθεση πιστεύουμε μεταξύ του Πάβελ Φάιντεκ και του Βόιτσιεκ Νοβίτσκι.

Ακοντισμός: Σε εξαιρετική κατάσταση ο Γερμανός Γιόχανς Φέτερ, είναι το φαβορί και για ολυμπιακό ρεκόρ.

Δέκαθλο: Ο Καναδός Ντάμιαν Γουόρνερ σε πολύ καλή κατάσταση τη φετινή σεζόν, αλλά πάντα υπολογίσιμος ο Γάλλος κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ Κέβιν Μαγέρ.

20χλμ. βάδην: Ευρώπη και μιλάμε για Σουηδία, Ισπανία εναντίον Ασίας και μιλάμε για Ιαπωνία, Κίνα. Ο Κινέζος Καϊχούα Γουάνκ με τον Ιάπωνα Τοσικάζου Γιαμανίσι έχουν τον πρώτο λόγο.

50χλμ. βάδην: Στην Ιαπωνία γίνονται οι αγώνες, τρεις Ιάπωνες έχουν τις τρεις καλύτερες φετινές επιδόσεις στον κόσμο. Πιο καλός ο Σατόσι Μαρούο.

4×100μ.: Οι ΗΠΑ είναι το φαβορί.

4×400μ.: Οι ΗΠΑ κυριαρχούν και πολύ δύσκολα θα χάσουν. Τώρα για εκπλήξεις ίσως Κολομβία και Τρίνινταντ & Τομπάγκο.

 

Exit mobile version