ΣΤΙΒΟΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020- Στίβος: Ειδήσεις από το Τόκιο (1-8-21)

Σε εξέλιξη είναι τα αγωνίσματα του στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Sportime σας μεταφέρει διάφορες ειδήσεις που συμβαίνουν κάθε μέρα.

Σε εξέλιξη είναι τα αγωνίσματα του στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Sportime σας μεταφέρει διάφορες ειδήσεις που συμβαίνουν κάθε μέρα.
Συντάκτης: Τόλης Λελεκίδης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Σε εξέλιξη είναι τα αγωνίσματα του στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Sportime σας μεταφέρει διάφορες ειδήσεις που συμβαίνουν κάθε μέρα.

Αποστολή Sportime στο Τόκιο: Τόλης Λελεκίδης

Ο Σουηδός Ντάνιελ Σταλ που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη δισκοβολία έκανε τη δήλωση των τελικών ως τώρα! «Είμαι ένας Σουηδός Βίκινγκ», είπε ο νέος ολυμπιονίκης.

Η Ολλανδή Σιφάν Χασάν επιβεβαίωσε πως θα προσπαθήσει να μετάσχει σε τρία αγωνίσματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Η εταιρεία που μανατζάρει την κορυφαία δρομέα το ανακοίνωσε με δελτίο Τύπου. Ήταν ήδη γνωστό πως θα έτρεχε στα 5.000μ. και 10.000μ. και τώρα προστέθηκαν τα 1.500μ.

Η Βρετανίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια Ντίνα Άσερ-Σμιθ απέσυρε τη συμμετοχή της από τα 200μ., καθώς έφθασε στον τελικό των 100μ. και επίσης, θα τρέξει κα με την ομάδα της πατρίδας της στα 4×100μ. Να θυμίσουμε ότι είχε να τρέξει από το βρετανικό πρωτάθλημα τον περασμένο Ιούνιο, όπου είχε πει πως είχε έναν τραυματισμό. «Ραγίζει την καρδιά μου, γιατί είμαι αγωνίστρια. Είναι οι Ολυμπιακοί, αλλά υπάρχουν πολλά άλλα πρωταθλήματα για εμένα να σκοτώσω», δήλωσε η Ντίνα Άσερ-Σμιθ.

Η Τζαμαϊκανή Σέλι-Αν Φρέιζερ-Πράις σίγουρα ήθελε το χρυσό μετάλλιο στο Τόκιο, αλλά με τη δεύτερη θέση στα 100μ., έφθασε τα 4 μετάλλια, 2 χρυσά, 1 ασημένιο και 1 χάλκινο.

Να θυμίσουμε ότι από τα ημιτελικά αποσύρθηκε η Νιγηριανή Μπλέσινγκ Οκακμπάρε, καθώς η AIU ανακοίνωσε πως βρέθηκε θετική σε απαγορευμένες ουσίες. Η ποινή της έχει άμεση ισχύ από το Σάββατο που βρέθηκε σε αυξητική ορμόνη, αλλά το δείγμα πάρθηκε σε εκτός έλεγχο στις 19 Ιουλίου.

Ο Κενυάτης σπρίντερ Μαρκ Οτιένο Οντιάμπο τιμωρήθηκε με αποκλεισμό, καθώς βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένες ουσίες και δεν θα πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μιλώντας σε ΜΜΕ για τον αγώνα του στα 400μ. ο Νοτιοαφρικανός Γουέιντ βαν Νίκερκ δήλωσε έτοιμος να υπερασπιστεί τον τίτλο του στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Ο Αμερικανός παγκόσμιος πρωταθλητής στα 200μ. Νόα Λάιλς έγινε αντικείμενο βιογραφικού κόμικ που εκδόθηκε από την Ουάσιγκτον Ποστ.

Φωτιά έπιασε στο πάρκο Οντόρι στο Σαπόρο, όπου είναι να διεξαχθεί ο μαραθώνιος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο και αποτελεί το σημείο εκκίνησης και τερματισμού. Η αστυνομία έλαβε μια κλήση πως καίγονταν δέντρα!

Η Κενυάτισσα Μπεατρίς Τσεπκόετς και ο Αμερικανίδα Έμα Κόμπερν είναι ανάμεσα στα τελευταία ονόματα που ανακοινώθηκαν για το μίτινγκ του Γιουτζίν 20-21 Αυγούστου.

Τις προηγούμενες φορές που η Σουηδία έκανε το 1-2 στον στίβο ήταν το 1912 στο τριπλούν και το δέκαθλο, το 1948 στα 1.500μ. και 10.000μ., ενώ την ίδια χρονιά στα στιπλ είχε κατακτήσει και τις τρεις πρώτες θέσεις. 

Ο Βέλγος Κέβιν Μπορλέ ήταν ο ταχύτερος αθλητής στη μικτή σκυταλοδρομία 4×400μ. με 44.21, αλλά ήταν και ο μεγαλύτερος, αφού έφθασε τα 33 του χρόνια.

Η επίδοση της Πορτορικανής Γιασμίν Καμάτσο- Κουίν στα 100μ. εμπόδια με 12.41 είναι η ταχύτερη που έχει σημειωθεί στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων σε πρώτο γύρος. Επίσης, και στα 800μ. από τον Κενυάτη Φέργκιουσον Ρότιτς που τερμάτισε σε 1.43.75.

 

 

Exit mobile version