Όταν δεν γίνει αθλητική διοργάνωση στο Ηράκλειο, ειδοποιείστε μας!

Για να μην παρεξηγηθεί το σχόλιο, δηλώνω εξ αρχής ότι αγαπώ πολύ την Κρήτη και φυσικά τη θεωρώ «πυλώνα» της χώρας, της ιστορίας, της οικονομίας, του πολιτισμού της κ.α.

Για να μην παρεξηγηθεί το σχόλιο, δηλώνω εξ αρχής ότι αγαπώ πολύ την Κρήτη και φυσικά τη θεωρώ «πυλώνα» της χώρας, της ιστορίας, της οικονομίας, του πολιτισμού της κ.α.

Όμως επειδή εδώ κρίνουμε πολιτικές επιλογές, με …πρόσχημα τον αθλητισμό, δεν δικαιολογείται απλώς η ειρωνεία του τίτλου, αλλά και η επίκληση της γνωστής παροιμίας «τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου» , η οποία εύκολα μπορεί να …διασκευάζεται λ.χ. σε «τα ίδια Λευτεράκη μου, τα ίδια υπουργέ μου…» κ.λπ.!

Γιατί λοιπόν η κριτική στον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη; Μα –πολύ απλά- γιατί κάνει περίπου ό,τι έκαναν με παρόμοιους τρόπους σχεδόν όλοι οι προκάτοχοί του! Ανάγει την εκλογική του περιφέρεια σε «αθλητικό επίκεντρο» της χώρας, αγνοεί κάθε άλλη Περιφέρεια ή πόλη και «οδηγεί» εκεί κάθε διεθνή αθλητική διοργάνωση, που αναλαμβάνει μια αθλητική αρχή (ΕΟΕ ή Ομοσπονδία) της χώρας!

Καλά, θα πείτε, η Κρήτη είναι μεγάλος τόπος, το Ηράκλειο (ή Χάνδακας στα παλιά χρόνια…) μεγάλη και ονομαστή πόλη είναι, ωραίες εγκαταστάσεις διαθέτει κ.α. Ναι, μόνο που δεν είναι ούτε δίκαιο ούτε δημοκρατικό ούτε αθλητικά επωφελές να υπάρχει τέτοια μονομέρεια διεθνών αθλητικών γεγονότων!

Γιατί δεν μπορεί να ωφελείται σκανδαλωδώς μια πόλη, μια περιοχή, οικονομικά (πρωτίστως), τουριστικά, επικοινωνιακά (ακόμη και αθλητικά) κ.α. και τόσες άλλες να μένουν ξεχασμένες στα αζήτητα!

Φυσικά δεν είναι ο σημερινός υφυπουργός ο «πρώτος διδάξας»… Το ίδιο έκαναν με διοργανώσεις ή έργα αθλητικών εγκαταστάσεων ή χρηματοδοτήσεις (ακόμη και για καμπαναριά….) προκάτοχοί του και βέβαια αν αναζητούσε κανείς να βρει την «ουσιαστική ωφέλεια» από αυτά για τον ελληνικό αθλητισμό, δύσκολα θα την έβρισκε στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ…

Δείτε λοιπόν το χρονικό του «αθλητικού συγκεντρωτισμού» (κατά το δημοκρατικού συγκεντρωτισμού…) επί ημερών κ. Αυγενάκη στο Ηράκλειο:

– Γενική Συνέλευση ANOC (Ένωση Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών Ευρώπης) , Οκτώβριος 2021
– Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας, τελετή έναρξης, πρόλογος και α΄ ετάπ –τέλη Απριλίου 2022
– Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Ε-Ν, 2-10 Μαϊου 2022
– Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τζούντο βετεράνων, 2-5 Ιουνίου 2022
– Παγκόσμιο πρωτάθλημα Μπιτς Χάντμπολ Ε- Ν (14-19 Ιουνίου 2022) και Α-Γ (21-26 Ιουνίου 2022)

Για να ακολουθήσουν το 2023 (κύρια εκλογική χρονιά…) οι εξής διεθνείς διοργανώσεις:

– Παγκόσμιο πρωτάθλημα Χάντμπολ Νέων
– Παγκόσμιο Μπάσκετ Κωφών Α & Γ
– Μεσογειακοί παράκτιοι Αγώνες «Ηράκλειο 2023»!

Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου, αλλά ο κ. Αυγενάκης και πολύ κόσμο στέλνει στο Ηράκλειο και περισσότερα χρήματα και την επανεκλογή του ως βουλευτής εξασφαλίζει! Χωρίς φυσικά καμιά άλλη πολιτική ή Κομματική ενέργεια για την Περιφέρεια ή το Νομό, χωρίς καμιά άλλη προσωπική δράση ή δαπάνη να είναι αναγκαία!

Ασφαλώς η ίδια αρνητική θέση ισχύει και για όποιο κυβερνητικό (νυν ή πρώην) στέλεχος που κάνει (τυχόν…) κάτι ανάλογο με όποια δράση (συνέδριο, συμπόσιο, έκθεση κ.α.) για την οικονομία, την ενέργεια, τον πολιτισμό, τον τουρισμό κ.λπ. που «στέλνει» στην εκλογική του περιφέρεια και στην πόλη καταγωγής του!

Σκεφθείτε όμως αν μια Ομοσπονδία (ή και ομάδα πανελλαδικής απήχησης…) που θέλει να προβάλει ευρύτερα το άθλημά της (ή το όνομά της…) και να προσελκύσει έμψυχο δυναμικό και φιλάθλους να διοργανώνει ένα τουρνουά ή να δίνει δέκα φιλικά παιχνίδια στο ίδιο ή γειτονικά γήπεδα μιας πόλης αντί να γίνεται mist of the day σε δέκα διαφορετικές πόλεις & γήπεδα στην Ελλάδα! Πόσες πιθανότητες θα έχει να πετύχει το σκοπό της;

Δεν χρειάζονται περισσότερα, καταλαβαινόμαστε τώρα…, έγραψε ο ποιητής… Δεν έχω να προσθέσω κάτι για την κρατούσα νοοτροπία…

Διαβαστε ΕΔΩ τα παντα για τον Στιβο