ΣΤΙΒΟΣ

Παγκόσμιο πρωτάθλημα με μαραθώνιο τα μεσάνυχτα!

Λόγω ζέστης στη Ντόχα, θα γίνουν αγωνίσματα μετά τις 12 το βράδυ στο Παγκόσμιο του 2019!

Συντάκτης: Sportime Team Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Η υπερβολική ζέστη στην Αραβική χερσόνησο, έφερε και αλλαγές στα ωράρια του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2019. Η Παγκόσμια ομοσπονδία ανακοίνωσε σήμερα το πρόγραμμα για την διοργάνωση που θα φιλοξενήσει του χρόνου η Ντόχα και το Κατάρ, με το παγκόσμιο πρωτάθλημα να διεξάγεται στα τέλη Σεπτέμβρη καθώς η θερμοκρασία ξεπερνά τους 40 βαθμούς σε όλη την διάρκεια της χρονιάς.

Από τη στιγμή όμως που πήραν την απόφαση να κάνουν ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Κατάρ, έπρεπε να διασφαλίσουν πως οι συνθήκες δεν θα είναι απάνθρωπες για τους αθλητές.

Έτσι, για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης δεν θα γίνουν αγώνες το πρωί, αλλά όλα τα αγωνίσματα θα ξεκινούν από τις 4 το απόγευμα και μετά!

Μάλιστα, για τα αγωνίσματα του βάδην αποφασίστηκε να διεξαχθούν στις 23:30 το βράδυ, ενώ ο μαραθώνιος των ανδρών και των γυναικών θα αρχίσει μεσάνυχτα!

Αυτό σημαίνει πως εκτός των καιρικών συνθηκών οι αθλητές θα πρέπει να βρουν τρόπο να συνηθίσουν σε ωράρια εξωπραγματικά, καθώς δεν έχει τρέξει ποτέ κανείς μαραθώνιο σε… σκοτάδι, με τον τερματισμό να αναμένεται μετά τις 2 τα ξημερώματα τοπική ώρα! Στις δέκα ημέρες που θα διεξαχθεί το παγκόσμιο (28 Σεπτεμβρίου – 6 Οκτωβρίου) θα υπάρξουν κι άλλα αγωνίσματα που θα αρχίσουν μετά τα μεσάνυχτα ώστε να βγει όλο το πρόγραμμα από την στιγμή που δεν θα υπάρξουν πρωινά προγράμματα.

Exit mobile version