ΣΤΙΒΟΣ

Στίβος: Οι αγώνες, τα όρια, τα δεδομένα στο δρόμο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 θα πραγματοποιηθεί στο Κάλι 1-6 Αυγούστου του 2022.
Στίβος: Οι αγώνες, τα όρια, τα δεδομένα στο δρόμο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20

Σε ένα χρόνο από τη φετινή διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ20 στο Ναϊρόμπι, θα διεξαχθεί κι άλλη διοργάνωση στο Κάλι το 2022.

Μια ευκαιρία για τους αθλητές της κατηγορίας Κ20 και συγκεκριμένα για εκείνους που έχουν την δυνατότητα λίγο ηλικίας. Υπάρχουν αθλητές που μετείχαν φέτος στο Ναϊρόμπι και θα μπορούν ν’ αγωνιστούν και του χρόνου στο Κάλι. Αυτό φυσικά συνέβη λόγω της πανδημίας με τον κορονοϊό, που ανέβαλε κατά ένα χρόνο τη διοργάνωση που ήταν προγραμματισμένη το 2020.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλητές και αθλήτριες που είναι γεννημένοι τα έτη 2003, 2004, 2005 και 2006. Σε κάθε αγώνισμα μπορούν να πάρουν μέρος δύο αθλητές- τριες. Μπορεί να δηλωθούν τρεις, αλλά θα μετάσχουν στον αγώνα δύο. Να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχουν όρια στις σκυταλοδρομίες 4×100μ., 4×400μ. και την 4×400μ. Μικτή. Πρόσφατα το συμβούλιο της World Athletics είχε εγκρίνει την αλλαγή ημερομηνίας της διοργάνωσης. Την πρόταση είχαν κάνει οι διοργανωτές γιατί ήταν καλύτερο για τις ανάγκες της χώρας. Έτσι, αντί 2-7 Αυγούστου, το Παγκόσμιο Κ20 θα διεξαχθεί 1-6 Αυγούστου.

Όρια και αριθμητικό όριο συμμετοχής ανά αγώνισμα

Ωρολόγιο πρόγραμμα

Ο συντονιστής Αναπτυξιακών Εθνικών Ομάδων Στέφανος Ματάκης δήλωσε στο Sportime: «Πρόκειται για άλλο ένα μεγάλο ταξίδι, που χρειάζεται να βγει ένας προϋπολογισμός. Ήδη υπάρχει η διαδικασία διαγωνισμού για την κάλυψη των αεροπορικών εισιτηρίων, καθώς η αποστολή πρέπει να μεταβεί στο Κάλι της Κολομβίας. Πιστεύω ότι μπορεί να υπάρχει μια αποστολή με περίπου 40 άτομα. Αναμένω ότι μπορεί 20 με 25 αθλητές και αθλήτριες να πιάσουν τα όρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και οι προϋποθέσεις και οι αγώνες που θα μπορούν να οι αθλητές μας να διεκδικήσουν την πρόκριση για τη διοργάνωση της Κολομβίας».

Ν’ αναφέρουμε ότι η περίοδος επίτευξης των ορίων είναι από την 1η Ιανουαρίου του 2021 μέχρι 18 Ιουλίου του 2022.

Τη νέα σεζόν υπάρχουν σίγουρα στην κατηγορία το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ20 κλειστού που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 12 Φεβρουαρίου στο Βελιγράδι. Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ20 ανοιχτού 16-17 Ιουλίου στην Τουρκία και πιθανότατα στην πόλη Ντενιζλί. Αρχικά είχε τοποθετηθεί τις ίδιες ημερομηνίες το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20, το οποίο τώρα θα μεταφερθεί μία εβδομάδα νωρίτερα.

 

 

 

 

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στίβος: Πρωταθλητής Ελλάδας Κ20 ο Γ.Σ. Νίκη Βύρωνα – Ιστορική επιτυχία

Πρωταθλητής Ελλάδας Κ20 ο Γ.Σ. Νίκη Βύρωνα – Ιστορική επιτυχία

Η ομάδα κατέκτησε 6 μετάλλια και σημείωσε 12 ατομικά ρεκόρ.

Στίβος
Σπορ: Παγκρήτιο Στάδιο : Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός υπέγραψε το «έγκλημα» κατά του στίβου – Στο δρόμο 600 αθλητές για τον ΟΦΗ!

Παγκρήτιο Στάδιο : Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός υπέγραψε το «έγκλημα» κατά του στίβου – Στο δρόμο 600 αθλητές για τον ΟΦΗ!

Με απόφαση του Δημάρχου Ηρακλείου, Αλέξη Καλοκαιρινού, ο ΟΦΗ πήρε το Παγκρήτιο Στάδιο και ο στίβος μένει επί της ουσίας άστεγος.

Σπορ
Στίβος: Porto Heli Night Run 2025: Τιμώντας τη μνήμη του Μίνωα Κυριακού

Porto Heli Night Run 2025: Τιμώντας τη μνήμη του Μίνωα Κυριακού

Ένας Αγώνας Αφιερωμένος στη Μνήμη του Μίνωα Κυριακού.

Στίβος
Στίβος: Πανελλήνιο ρεκόρ με last-minute αλλαγή: Λάμψη από την ελληνική 4×400μ. μεικτή στη Μαδρίτη

Πανελλήνιο ρεκόρ με last-minute αλλαγή: Λάμψη από την ελληνική 4×400μ. μεικτή στη Μαδρίτη

Το προηγούμενο ρεκόρ (3:20.81) κρατούσε από το 2019 στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μινσκ.

Στίβος
Στίβος: «Χρυσή» Τζένγκο στη Μαδρίτη – Κράτησε την Ελλάδα όρθια στη μεγάλη κατηγορία

«Χρυσή» Τζένγκο στη Μαδρίτη – Κράτησε την Ελλάδα όρθια στη μεγάλη κατηγορία

Χάρη σε αυτή τη νίκη, η Ελλάδα προσπέρασε την Ουγγαρία στη συνολική βαθμολογία και ανέβηκε στη 12η θέση.

Στίβος
Στίβος: Τεντόγλου από άλλον πλανήτη, έκανε 8,46μ., κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο – Κέρδισε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων

Τεντόγλου από άλλον πλανήτη, έκανε 8,46μ., κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο – Κέρδισε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων

Μίλτος Τεντόγλου is here, έκανε 8,46μ.

Στίβος
Στίβος: Παγκρήτιο Στάδιο: ΟΦΗ και σύλλογοι σε αδιέξοδο – Κίνδυνος απώλειας 140.000 ευρώ και κατάρρευσης του στίβου

Παγκρήτιο Στάδιο: ΟΦΗ και σύλλογοι σε αδιέξοδο – Κίνδυνος απώλειας 140.000 ευρώ και κατάρρευσης του στίβου

Η ΠΑΕ ΟΦΗ ζητά το Παγκρήτιο για αποκλειστική χρήση, ο στίβος αντιδρά με αριθμούς και επιχειρήματα, και ο Δήμος καλείται να αποφασίσει — με φόντο την απώλεια έως και 140.000 ευρώ ετησίως και τη συνολική ανατροπή στον τοπικό αθλητισμό.

Στίβος
Στίβος: Δρόμεια 2025: Με ολυμπιονίκες και σπουδαίες συμμετοχές ξένων αθλητών και αθλητριών τα 100 και τα 200μ.

Δρόμεια 2025: Με ολυμπιονίκες και σπουδαίες συμμετοχές ξένων αθλητών και αθλητριών τα 100 και τα 200μ.

Εντυπωσιακές επιδόσεις ακόμα και ρεκόρ σταδίου αναμένεται να επιτευχθούν στο διεθνές μίτινγκ «Δρόμεια»

Στίβος
Στίβος: «Κατερίνα Θάνου – Ακαδημίες Στίβου Athlesis»: Πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του νέου αθλητικού συλλόγου

«Κατερίνα Θάνου – Ακαδημίες Στίβου Athlesis»: Πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του νέου αθλητικού συλλόγου

«Το όραμα γίνεται πράξη».

Στίβος