ΣΤΙΒΟΣ

Στίβος: Ειδήσεις από όλο τον κόσμο (13/10/2021)

Το Sportime σας μεταφέρει τα κυριότερα αποτελέσματα από αγώνες στον στίβο στο εξωτερικό, αλλά και τις σημαντικότερες ειδήσεις.

Πολλοί αγώνες διεξάγονται σε όλο τον κόσμο, καθώς και διάφορα νέα που αφορούν τον Στίβο και σας παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα.
Συντάκτης: Τόλης Λελεκίδης Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Πολλοί αγώνες διεξάγονται σε όλο τον κόσμο, καθώς και διάφορα νέα που αφορούν τον Στίβο και σας παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ο 37χρονος Αυστραλός Κιμ Μότρομ ήταν νικητής του αγώνα 3.000μ. βάδην με 12.30.01 που έγινε στην Αδελαΐδα.

ΣΙΔΝΕΪ: Ο Αυστραλός σπρίντερ Ρόχαν Μπράουνινγκ νίκησε ένα άλογο σε αγώνα χάντικαπ στο Royal Randwick στο Σίδνεϊ. Του δόθηκε πλεονέκτημα 120μ. και χρονομετρήθηκε στα 100μ. με 11.46, αλλά έτρεχε με ένα ζευγάρι άσπρες μπότες ποδοσφαίρου και σε μια βρεγμένη πίστα.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Στο μαραθώνιο του Μάντσεστερ νικητής ήταν ο Βρετανός Μάθιου Κρίχαν με 2:18.26 και στις γυναίκες η συμπατριώτισσά του Άννα Μπρέισγκερντλ σε 2:40.17.

ΓΛΑΣΚΩΒΗ: Η Βρετανίδα «ασημένια» ολυμπιονίκης στα 1.500μ. Λάουρα Μιούιρ αναδείχθηκε σε αθλήτρια της χρονιάς στην Σκωτία.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Πέθανε σε ηλικία 74 ετών ο Γερμανός πρώην εθνικός προπονητής Βίλφριντ Αουφενάγκερ.

ΔΡΕΣΔΗ: Ανακατασκευάζεται το στάδιο «Heinz Steyer» στη Δρέσδη και θα έχει ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2023.

ΕΣΕΝ: Στο μαραθώνιο του Έσεν νικήτρια ήταν η Κριστίνα Χέντελ, που έχει γερμανική και κροατική υπηκοότητα, σε 2:27.30 και στους άνδρες ο Σλοβένος Ροκ Πουχάρ σε 2:20.26.

ΖΒΑΪΜΠΡΟΥΚΕΝ: Ο Γερμανός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής του επί κοντώ Ράφαελ Χολτζντέπε θα χάσει τη σεζόν του κλειστού του 2022, καθώς δεν θα είναι έτοιμος λόγω του τραυματισμού που πέρασε.

ΜΑΝΧΑΪΜ: Η Γερμανίδα αθλήτρια στα 100μ. εμπόδια Ρικάρντα Λόμπε θα γυμνάζεται με τον Γερμανό κάτοχο του ρεκόρ Ευρώπης στον κλειστό Σεμπάστιαν Μπάγερ.

ΜΟΝΑΧΟ: Οι διοργανωτές του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2022 στο Μόναχο στοχεύουν σε ένα πολύ-αθλητικό γεγονός σε ουδέτερο κλίμα. Η Επιτροπή «Μόναχο 2022» αποκάλυψε πως στόχος είναι η βιωσιμότητα του Πρωταθλήματος με τίτλο «Count & Last». Η Οργανωτική Επιτροπή έχει υποσχεθεί ότι θα διατηρήσει χαμηλά τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα.

ΔΑΝΙΑ: Ο Γιόργκ Κρίγκερ, που είναι βοηθός καθηγητή στο πανεπιστήμιο του Άαρχους και συγγραφέας της World Athletics, εξέδωσε ένα βιβλίο με λεπτομέρειες της ιστορίας της IAAF και αργότερα της World Athletics (Power and Politics in World Athletics). Στην παρουσίαση που έγινε στο Άαρχους στο πάνελ ήταν και η Αμερικανίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια στα στιπλ Έμα Κόμπερν.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Η Ρωσίδα Μαρίγια Λασίτσκενε και ο Σουηδός Άρμαντ Ντουπλάντις ψηφίστηκαν αθλητές του μήνα Σεπτεμβρίου, στο σχετικό διαγωνισμό που πραγματοποιεί η ΕΑΑ. Η πρώτη είχε περάσει τα 2,06μ. στο ύψος στον τελικό της σειράς «Ντάιαμοντ Λιγκ» στη Ζυρίχη και ο δεύτερος τα 6,06μ. στο επί κοντώ στον ίδιο αγώνα.

ΗΠΑ: Η World Athletics πραγματοποίησε επίσκεψη στο Γιουτζίν και είδε την πρόοδο των εργασιών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και συναντήθηκε με την Οργανωτική Επιτροπή «Όρεγκον 22».

ΠΟΡΤΛΑΝΤ: Η Μέρι Κέιν έκανε αγωγή ζητώντας 20 εκατομμύρια δολάρια κατά του προπονητή Αλμπέρτο Σάλαζαρ και του εργοδότη της «Nike». Τον κατηγορεί ότι την κακοποίησε συναισθηματικά όταν εντάχθηκε στο Nike Oregon Project στα 16 της χρόνια.

ΙΝΔΙΑ: Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Ινδίας και ο πρόεδρος Νάριντερ Μπάτρα δήλωσε πως η χώρα του κοιτάζει με διάφορες πόλεις της χώρας να διεκδικήσουν τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2036, με την πόλη Αχμενταμπάντ να πραγματοποιεί την Τελετή Έναρξης. Το στάδιο Motera στην Αχμενταμπάντ, επίσημα ονομάζεται στάδιο «Ναρέντρα Μόντι» και είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο με χωρητικότητα 132.000 θέσεις και ανακατασκευάστηκε και ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2020.

Ν. ΔΕΛΧΙ: Ο 22χρονος Ινδός Αγιούς Νταμπάς κέρδισε τα 400μ. σε 46.86 στο ειδικό εθνικό πρωτάθλημα στο Νέο Δελχί.

ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ: Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου μετείχε στην πρώτη μεγάλη συγκέντρωση συμμετεχόντων του κεντρικού για το πράσινο Αθλητισμού της Ευρώπης που έγινε στο Λουξεμβούργο. H υβριδική συνάντηση, έγινε στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Βόλεϊ με μικτή συμμετοχή δια ζώσης και on-line, φέρνονταν μαζί 13 αθλητικούς οργανισμούς αθλημάτων και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη.

ΜΟΝΑΚΟ: Η World Athletics επικύρωσε έξι παγκόσμια ρεκόρ. Του Φαμπρίς Ζανγκό από τη Μπουρκίνα Φάσο στο τριπλούν με 18,07μ. και του Αμερικανού Ράιαν Κρούζερ στη σφαιροβολία με 22,82μ. Ακόμη στην κατηγορία Κ20 του Γάλλου Σάσα Ζόγια στα 110μ. εμπόδια που πέτυχε δύο φορές παγκόσμιο ρεκόρ με 12.93 και 12.72 και του Αμερικανού Έριον Νάιτον στα 200μ. με 19.84 και στις σκυταλοδρομίες 4×100μ. στα κορίτσια από την Τζαμάικα με 42.94 και στα αγόρια από τη Νότια Αφρική με 38.51.

ΠΟΛΩΝΙΑ: Η Πολωνή σφυροβόλος Μαλβίνα Κόπρον ανακοίνωσε μέσω Ίνσταγκραμ πως θα κάνει επέμβαση στο γόνατο.

ΡΩΣΙΑ: Ο Ρωσικός Οργανισμός Αντιντόπινγκ (RUSADA) έχει ανοίξει 16 υποθέσεις τον Σεπτέμβριο για πιθανές παραβιάσεις των κανονισμών αντιντόπινγκ.

ΚΑΖΑΝ: Τους τίτλους του πρωταθλήματος ημιμαραθωνίου στο Καζάν κατέκτησαν η Μαρίνα Σμιρνόβα σε 1:13.39 και ο Νιγιάζ Σαντίκοφ σε 1:04.44. Στα 10χλμ. κέρδισαν ο Ντμίτρι Νεντέλιν σε 29.33 και η Γέλενα Κορόμπκινα σε 32.32.

ΜΟΣΧΑ: Το εργαστήριο αντιντόπινγκ της Μόσχας είχε την ιδιότητα να ελέγχει δείγματα αίματος που ανακλήθηκαν επίσημα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (WADA), αφού ισχυρίστηκε ότι ανακάλυψε στοιχεία χειραγώγησης. Ανακοινώθηκε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή του WADA ψήφισε την έγκριση μιας παλαιότερης απόφασης να αφαιρεθεί το εγκεκριμένο καθεστώς της εγκατάστασης στη ρωσική πρωτεύουσα για τη διεξαγωγή εξετάσεων αίματος για το βιολογικό διαβατήριο αθλητή (ABP).

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Ο Σλοβένος προπονητής Ροκ Πρέντανιτς ανακοίνωσε πως δεν γυμνάζει πλέον τον Λούκα Γιάνεζιτς, τον κάτοχο του ρεκόρ Σλοβενίας στα 400μ.

ΤΣΕΧΙΑ: Ο 29χρονος Λετονός δεκαθλητής Ρέινις Κρέγκερς, που έχει βάση του την Τσεχία, θα έχει προπονητή από εδώ και πέρα τον θρυλικό Τσέχο δεκαθλητή Ρόμαν Σέμπρλε.

ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ: Οι Ασιατικοί Αγώνες Νοτιοανατολικής Ασίας που αναβλήθηκαν τον περασμένο Ιούλιο, θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2022, σύμφωνα με το πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής των Φιλιππίνων. Είναι να γίνουν στο Ανόι, πρωτεύουσα του Βιετνάμ, αλλά ακόμη δεν έχουν επικυρωθεί οι ημερομηνίες.

 

 

Exit mobile version