ΣΤΙΒΟΣ

Το Olympic Day Run έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης, ενότητας και ελπίδας

Οι ολυμπιονίκες έδωσαν το παρών στον αγώνα, ανάμεσά τους η Βούλα Πατουλίδου, ο Πύρρος Δήμας, η Αθανασία Τσουμελέκα και ο Νίκος Σιρανίδης.
Το Olympic Day Run έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης, ενότητας και ελπίδας

Την  Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021, η Θεσσαλονίκη βρέθηκε στο επίκεντρο του παγκόσμιου Ολυμπιακού και τουριστικού χάρτη με το Olympic Day Run.

Ο αγώνας δρόμου διοργανώθηκε για 4η χρονιά υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για να τιμήσει τον εορτασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας, στέλνοντας μήνυμα παγκόσμιας αλληλεγγύης, ενότητας και ελπίδας.

Σύσσωμη η Ολυμπιακή οικογένεια βρέθηκε στη γραμμή εκκίνησης

Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες, διακεκριμένοι αθλητές και προπονητές, αθλητικοί σύλλογοι και σωματεία από όλη τη χώρα, καθώς και ενεργοί πολίτες έδωσαν ραντεβού στη γραμμή εκκίνησης του υπέρτατου Ολυμπιακού δρομικού γεγονότος της χώρας. Στην απόλυτα covidsafe Ολυμπιακή διοργάνωση, μικροί και μεγάλοι έτρεξαν τιμώντας το Ολυμπιακό πνεύμα και το «Ευ Αγωνίζεσθαι». Το Olympic Day Run GREECE ένωσε τις δυνάμεις του με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» χαρίζοντας περισσότερα χαμόγελα σε παιδιά που το έχουν ανάγκη. Με κάθε εγγραφή στα πακέτα κοινωνικής προσφοράς των Αγώνων 10, 5 ή 2 χλμ. οι συμμετέχοντες πρόσφεραν από 3 ευρώ στον αδιάκοπο αγώνα του Οργανισμού να έχει κάθε παιδί όλα όσα αξίζει και δικαιούται.

Το 4ο Olympic Day Run Greece που φέρει τη σφραγίδα των Ολυμπιακών κύκλων, πραγματοποιήθηκε με ένα εγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο από την Υγειονομική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και τους αρμόδιους υγειονομικούς φορείς. Οι δρομείς συμμετείχαν μαζικά και με απόλυτη ασφάλεια στους αγώνες 10, 5 και 2 χλμ. (κοινωνικής προσφοράς και δυναµικού βαδίσµατος), έχοντας ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού επί της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου (στο ύψος του γλυπτού Ομπρέλες). Όλοι οι συμμετέχοντες που τερμάτισαν έλαβαν αναμνηστικό μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, ενώ οι νικητές έλαβαν τα ειδικά έπαθλα του 4ου «Olympic Day Run» Greece.

Την εκκίνηση των Αγώνων κήρυξε ο κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του «Olympic Day Run» Greece, ενώ απηύθυναν χαιρετισμό ο κ. Σπύρος Καπράλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο κ. Στέλιος Αγγελούδης, Αντιπρόεδρος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο κ. Ισίδωρος Κούβελος, Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, η κα. Σοφία Σακοράφα, Πρόεδρος ΣΕΓΑΣ, ο κ. Αναστάσιος Τομπούλης, Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, η κα. Βούλα Κοζομπόλη, Πρόεδρος της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και η κα. Κυριακή Ουδατζή, Γενική Διευθύντρια του Olympic Day Run Greece, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου.

Λάμψη Ολυμπιονικών στο 4ο Olympic Day Run!

Στον πιστοποιημένο Αγώνα από την AIMS, τη Διεθνή Ένωση Μαραθωνίων Δρόμων και Αγώνων Μεγάλων Αποστάσεων «Olympic Day Run» Greece, έδωσαν το παρών οι «χρυσοί» Ολυμπιονίκες Πύρρος Δήμας (3 χρυσά και 1 χάλκινο μετάλλιο), Βούλα Πατουλίδου, Αθανασία Τσουμελέκα, Νικόλαος Σιρανίδης, οι «αργυροί» Ολυμπιονίκες Βούλα Κοζομπόλη (Πρόεδρος Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες), Ευαγγελία Μωραιτίδου (Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών), Κατερίνα Θάνου, Πηγή Δεβετζή, Νίκη Μπακογιάννη, Τασούλα Κελεσίδου, Έλλη Μυστακίδου και Δημήτρης Μούγιος, οι «χάλκινοι» Ολυμπιονίκες Μαρία Γεωργάτου, Ιωάννα Χατζηιωάννου και Αρτιόμ Κιουρεγκιάν, οι Ολυμπιονίκες Φωτεινή Βαβάτση, Πόλυ Σαρέγκου, Πόπη Ουζούνη, Βασιλική Κασάπη, Ιωάννα Μπούζιου, οι Olympians Μαρία Πολύζου (Μαραθωνοδρόμος),  Όλγα Βασδέκη, Δέσποινα Θεοδωρίδου, Αφροδίτη Σκαφίδα και Χρήστος Βολικάκης καθώς και οι διακεκριμένοι αθλητές Άγγελος Χαριστέας (Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης ΠΚΜ), Άγγελος Μπασινάς, Στέφανος Τζιβόπουλος και Ειρήνη Μανδραβέλη.

Το 4ο Olympic Day Run GREECE διοργανώθηκε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, το Ολυμπιακό Μουσείο, την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, τον ΣΕΓΑΣ και τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσ/νίκης, το ΔΚΟ «OLYMPiA» και με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών, Παραολυμπιονικών, Διακεκριμένων Αθλητών, Αθλητικών Συλλόγων και Θεσμικών Φορέων από όλη την χώρα, με την υποστήριξη της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της ΔΕΘ-HELEXPO ενώ τελέστηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco, του Υπουργείο Εσωτερικών του Τομέα Μακεδονίας-Θράκης, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, και των Δήμων Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Θέρμης, Καλαμαριάς, Κορδελιού-Ευόσμου, Νεάπολης-Συκεών, Παύλου Μελά, Πυλαίας-Χορτιάτη, Βόλβης, Δέλτα, Θερμαϊκού, Λαγκαδά, Χαλκηδόνας, Ωραιοκάστρου, Αλμωπίας, Αριστοτέλη, Δίου-Ολύμπου, Εμμανουήλ Παππά, Ηράκλειας, Καβάλας, Κασσάνδρας, Κιλκίς, Νάουσας, Πολυγύρου, Σερρών και Σκύδρας.

Στη διοργάνωση συνέβαλαν καταλυτικά και οι εκατοντάδες εθελοντές που προσέφεραν τη βοήθειά τους, καθώς και οι διασωστικές και εθελοντικές ομάδες Ε.Δ. Έλληνες Διασώστες, Εθελοντές Πολίτικης Προστασίας Δήμου Μίκρας, Ellite Rescue Team, ΠΡΟΤΕΚΤΑ Σταυρούπολης, Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων, Εθελοντές Ελλάδος, Εθελοντές Πολίτικης Προστασίας Πανοράματος, Ομάδα Άμεσης Διάσωσης και Αντίδρασης, ΕΣΕΠΑ Λαγκαδά, Ομάδα Πολίτικης Προστασίας Προσκόπων Περιφέρειας Θεσ/νίκης, Εθελοντές Χαλκηδόνας, Μότο Εθελοντές, Benelistas, Kings Raiders, Riders Club, Μος Σερρών, Σύλλογος Μηχανικών Αυτοκίνητων Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Ιστορικών Στρατιωτικών Οχημάτων, ενώ την εμψύχωση των αθλητών ανέλαβε η Ομάδα της Κατασκήνωσης Σκούρα.

 

Τόλης Λελεκίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στίβος: Τεντόγλου: «Τα πόδια μου δεν είναι σε καλή κατάσταση, είναι τρελό αυτό που έκανα» (vid)

Τεντόγλου: «Τα πόδια μου δεν είναι σε καλή κατάσταση, είναι τρελό αυτό που έκανα» (vid)

Ο Μίλτος Τεντόγλου μίλησε για το γεγονός πως έκανε μόνο δύο άλματα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αλλά είπε πως θα είναι ok για το Παγκόσμιο

Στίβος
Στίβος: Μίλτος Τεντόγλου: Έκανε δύο άλματα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και αποχώρησε

Μίλτος Τεντόγλου: Έκανε δύο άλματα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και αποχώρησε

Ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε ένα έγκυρο και ένα άκυρο άλμα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και αποχώρησε από τον αγώνα

Στίβος
Στίβος: Στίβος: Η Σκαρβέλη κέρδισε στη σφυροβολία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα – Οι νικητές στα αγωνίσματα που ολοκληρώθηκαν

Στίβος: Η Σκαρβέλη κέρδισε στη σφυροβολία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα – Οι νικητές στα αγωνίσματα που ολοκληρώθηκαν

Στίβος: Η Σταματία Σκαρβέλη κέρδισε στη σφυροβολία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που έγινε στο Βόλο, οι νικητές στα αγωνίσματα της 2ης ημέρας

Στίβος
Ηλεκτρονική έκδοση: e-sportime (3/8) :  O Καραλής του 6.08! Η άλλη Ελλάδα, αυτή που δεν φωνάζει αλλά παλεύει

e-sportime (3/8) : O Καραλής του 6.08! Η άλλη Ελλάδα, αυτή που δεν φωνάζει αλλά παλεύει

Ο Εμμανουήλ Καραλής με το 6.08μ. δεν νίκησε μόνο τα κοντάρια – αλλά και την Ελλάδα της ρεμούλας, των σκανδάλων και του εύκολου. Γιατί υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα. Και μοιάζει με εκείνον.

Ηλεκτρονική έκδοση
Στίβος: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου: Άνετη πρωτιά για Τζένγκο – Με ανατροπή ο τίτλος στον Ανδρικόπουλο

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου: Άνετη πρωτιά για Τζένγκο – Με ανατροπή ο τίτλος στον Ανδρικόπουλο

Η Ελίνα Τζένγκο επιβεβαίωσε την κυριαρχία της στον ακοντισμό, ενώ στο τριπλούν ο Νικόλας Ανδρικόπουλος ανέτρεψε τα δεδομένα και στέφθηκε πρωταθλητής με άλμα στα 16.17 μέτρα.

Στίβος
Στίβος: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου: Ρεκόρ, ανατροπές και δυνατές κούρσες στο Πανθεσσαλικό – Η επίδοση της Καλλιμογιάννη!

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου: Ρεκόρ, ανατροπές και δυνατές κούρσες στο Πανθεσσαλικό – Η επίδοση της Καλλιμογιάννη!

Στο Πανθεσσαλικό Στάδιο γράφτηκε αθλητική ιστορία: από το 6.08μ. του Καραλή μέχρι τις συγκινητικές νίκες στα 400μ. και τις ανατροπές στη σφύρα, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου 2025 τα είχε όλα.

Στίβος
Στίβος: Καραλής: Πανελλήνιο ρεκόρ με 6.08μ – Στην 4η θέση όλων των εποχών στο επί κοντώ!

Καραλής: Πανελλήνιο ρεκόρ με 6.08μ – Στην 4η θέση όλων των εποχών στο επί κοντώ!

Ο Εμμανουήλ Καραλής πέταξε στα 6.08 μέτρα και έγραψε ιστορία, σημειώνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ και κατακτώντας την 4η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στο επί κοντώ.

Στίβος
Στίβος: Διεθνής Λάμψη στη Σφυροβολία: Δεύτερος ο Αποστολάκος με 71,80 μ., τεράστια πρόοδος από Κασσαβήτα

Διεθνής Λάμψη στη Σφυροβολία: Δεύτερος ο Αποστολάκος με 71,80 μ., τεράστια πρόοδος από Κασσαβήτα

Το 2026 προβλέπεται συναρπαστικό για την κατηγορία Κ18.

Στίβος
Άρση Βαρών: Βούλα Πατουλίδου: Το συγκινητικό της μήνυμα μετά το θάνατο του συζύγου της!

Βούλα Πατουλίδου: Το συγκινητικό της μήνυμα μετά το θάνατο του συζύγου της!

Το πιο γλυκό μήνυμα από τη Βούλα Πατουλίδου.

Άρση Βαρών