ΤΕΝΙΣ

Κύργιος: Τα μπινελίκια και τα ξεσπάσματα πληρώνονται ακριβά

Το ξέσπασμα που είχε ο Νικ Κύργιος στο Wimbledon θα του στοιχίσει αρκετά.
Κύργιος: Τα μπινελίκια και τα ξεσπάσματα πληρώνονται ακριβά

One man show ήταν ο Νικ Κύργιος στον τελικό του Wimbledon. Προκάλεσε τρέλα στο Twitter με όσα έκανε. Έχασε φυσικά από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, που πλησίασε τον Ράφα Ναδάλ και άφησε πίσω του τον Ρότζερ Φέντερερ. Θα ήταν απίθανο κάτι διαφορετικό από τη στιγμή που δεν μπορούσε να διατηρήσει την ψυχραιμία του.

Τα έβαλε μέχρι και με τους δικούς του ανθρώπους κάποια στιγμή για ένα γκέιμ που απώλεσε. Θεώρησε πως δεν είχε την απαιτούμενη στήριξη εκεί. Τους ζήτησε να τον υποστηρίζουν περισσότερο. Και όλα αυτά όχι με κόσμιο τρόπο.

Νωρίτερα μέσα στο παιχνίδι ξεστόμιζε διάφορα γαλλικά γιατί σύμφωνα με όσα υποστήριζε, κάποιος από την κερκίδα του μιλούσε την ώρα που εκείνος σέρβιρε. Γενικότερα τα ξεσπάσματά του ήταν ουκ ολίγα!

Όλα αυτά σε ένα άθλημα που η συμπεριφορά είναι αρκετά σημαντική. Τέτοιες αντιδράσεις σπανίζουν και δεν δικαιολογούνται από τους ιθύνοντες. Ο Νικ Κύργιος το εμπέδωσε αυτό με το πρόστιμο που του επιβλήθηκε από την ATP. Θα χρειαστεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, αφού πρέπει να πληρώσει 14.000 ευρώ.

Συνολικά στην καριέρα του ο Αυστραλός έχει δώσει περίπου 800.000 ευρώ σε πρόστιμα. Αδιανόητα νούμερα που δείχνουν γιατί συζητιέται τόσο ο Κύργιος. Να σημειωθεί, πάντως, πως από τις 14.000 ευρώ που θα πληρώσει για όσα έκανε στο Wimbledon, οι 10.000 ευρώ είναι για τον αγώνα του πρώτου γύρου με τον Πολ Τζαμπ. Εκεί ο ελληνικής καταγωγής τενίστας είχε φτύσει θεατή! Τουλάχιστον με την εικόνα του στο Wimbledon έδωσε απάντηση σε όλα τα «αν» της καριέρας του.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κύργιος: Τα μπινελίκια και τα ξεσπάσματα πληρώνονται ακριβά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.