ΤΕΝΙΣ

Marseille Οpen: Ο Τσιτσιπάς κράτησε την κούπα… σπίτι του! (vid)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε για 2η σερί χρονιά τον τίτλο στο «Marseille Οpen» κερδίζοντας στον τελικό τον Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ με 2-0 σετ.

Marseille Οpen: Ο Τσιτσιπάς κράτησε την κούπα στο… σπίτι του! (vid)
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 2-0 σετ (6-3, 6-4) του Καναδού Φέλιξ Οζέ Αλιασίμ (Νο 18 της Παγκόσμιας) και κατέκτησε για δεύτερη σερί χρονιά το «Marseille Οpen» (ή Open 13 Marseille open)!

Ο Έλληνας πρωταθλητής πανηγύρισε τον 5ο τίτλο της καριέρας του (τέσσερις στη σειρά ΑΤP 250, μέσα σε διάστημα δεκαέξι μηνών) και για να το καταφέρει, χρειάστηκε 1 ώρα και 24 λεπτά. Παράλληλα ήταν η 8η συνεχόμενη νίκη του στο 250αρι τουρνουά της γαλλικής πόλης.

Χωρίς να χάσει ούτε ένα σετ στη Μασσαλία, ο Τσιτσιπάς διεύρυνε τη συλλογή του μετά τις επιτυχίες του σε Στοκχόλμη (2018) και Μασσαλία, Εστορίλ, Λονδίνο (2019).

Αξίζει να σημειωθεί, οτι ο ταλαντούχος τενίστας, μετά τη νίκη στον τελικό της Μασσαλίας, αριθμεί οκτώ συνεχόμενες νίκες με 16-0! Eκτός από τους 250 βαθμούς, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα λάβει έπαθλο 116.030 ευρώ για την κατάκτηση του τίτλου.

Οσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι του τελικού ο Φελίξ Οζέ Αλιασίμ, δεν μπόρεσε να βάλει δύσκολα στον Στέφανο. Ετσι ο Καναδός γνώρισε μία ακόμη ήττα στον πέμπτο τελικό της καριέρας του, με πιο πρόσφατο αυτόν στο Ρότερνταμ πριν από μία εβδομάδα. Οσον αφορά το προσωπικό τους ρεκόρ είναι πλέον ισόπαλο 2-2, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να έχει πετύχει δύο σερί νίκες σε βάρος του Καναδού.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 3-1 και εν συνεχεία με 5-3, αν και χρειάστηκε να σβήσει τρία μπρέικ πόιντ όταν πήρε τις μπάλες στα χέρια. Στο δεύτερο σετ προσπέρασε με 3-2 και παρόλο που έχασε αμέσως το μπρέικ (3-3), πέτυχε άλλο ένα στη συνέχεια και έθεσε τις βάσεις για τη μεγάλη νίκη του.

Ο 21χρονος πρωταθλητής δεν πρόκειται να ξεκουραστεί. Συγκεκριμένα αναχωρεί άμεσα για το Ντουμπάι (ATP 500), εκεί όπου πέρυσι έφτασε μέχρι τον τελικό. Πρώτος αντίπαλος του Τσιτσιπά στο Ντουμπάι θα είναι ο Ισπανός Πάμπλο Καρένιο Μπούστα. Ο Φελίξ Οζέ Αλιασίμ , από την άλλη, θα πάει στο Ακαπούλκο.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Exit mobile version