ΤΕΝΙΣ

Σάκκαρη: «Μου δίνει μεγάλο κίνητρο το να μπω στο WTA Finals» – Επόμενη αντίπαλος η Γκόλουμπιτς για τη Μαρία

Μετά την άνοδο της στο νο9 της Παγκόσμιας κατάταξης η Μαρία Σάκκαρη ευελπιστεί να περάσει στο WTA Finals κάτι που μπορεί να συμβεί στο τουρνουά του Indian Wells.

Σάκκαρη: «Μου δίνει μεγάλο κίνητρο το να μπω στο WTA Finals» - Επόμενη αντίπαλος η Γκόλουμπιτς για τη Μαρία
Σάκκαρη: «Μου δίνει μεγάλο κίνητρο το να μπω στο WTA Finals» - Επόμενη αντίπαλος η Γκόλουμπιτς για τη Μαρία
Συντάκτης: Ευαγγελία Κουτσιανούδη Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

H Μαρία Σάκκαρη πετυχαίνει τους στόχους της έναν προς έναν την φετινή χρονιά με την πολύ επιτυχημένη πορεία που έχει διαγράψει.

Αφού κατάφερε να φτάσει σε δύο ημιτελικούς Grand Slam (στο Roland Garros και στο US Open) η άνοδός της στην βαθμολογία ήταν φυσικό επακόλουθο. Η Μαρία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο νο9 της Παγκόσμιας κατάταξης της WTA, μία θέση που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ για Ελληνίδα τενίστρια.

Επόμενος στόχος λοιπόν για την Σάκκαρη είναι η συμμετοχή της στο WTA Finals που θα διεξαχθεί στο Μεξικό. Στο WTA Finals διαγωνίζονται μόνο οι 8 κορυφαίες αθλήτριες του κόσμου βάσει της βαθμολογίας τους στο τέλος της χρονιάς. Η Μαρία με ελάχιστα τουρνουά να απομένουν είναι πολύ κοντά στο επίτευγμα αυτό και με είσοδο της στον ημιτελικό του τουρνουά θα εξασφαλίσει την συμμετοχή της.

Οι δηλώσεις της Μαρίας 

Για τον στόχο της αυτό μίλησε στην συνέντευξη τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της έναρξης του Indian Wells. Εκεί δήλωσε πως η συμμετοχή της στο WTA Finals ήταν ένας από τους μεγαλύτερους στόχους που είχε πάντα στην καριέρα της. «To κίνητρό μου είναι ακόμα μεγαλύτερο από την πρώτη εβδομάδα της χρονιάς», δήλωσε χαρακτηριστικά η Μαρία Σάκκαρη.

Για τον μεγάλο της στόχο και το κίνητρο που της δίνει ανέφερε αναλυτικά: «Είναι το τέλος της σεζόν. Ξέρω πως οι άλλες παίκτριες είναι κουρασμένες. Ξέρω πως άλλες παίκτριες δεν έχουν αυτό τον στόχο. Ξέρω πως με δυο καλά αποτελέσματα, πιθανότατα θα τα καταφέρω. Αυτό δεν μου ασκεί πίεση, δεν νιώθω καμία πίεση, ξέρω πως μπορώ να δω τον εαυτό μου εκεί πέρα. Επομένως, το κίνητρό μου είναι μεγάλο και νιώθω φρέσκια. Παίρνω έξυπνες αποφάσεις στην προπόνηση, ξεκουράζομαι και τα κάνω όλα όπως πρέπει, για να παραμείνω φρέσκια έως τα μέσα του Νοεμβρίου. Νιώθω εκπληκτικά που μπορώ να είμαι εδώ και να διεκδικήσω κάποιους βαθμούς που θα με στείλουν στο Finals.»

Διψασμένη πιο πολύ από ποτέ φαίνεται να είναι η Μαρία η οποία πρόσθεσε ότι πρόκειται για έναν μεγάλο στόχο αλλά ταυτόχρονα και μια πολύ ωραία πρόκληση που της αρέσει να έχει αυτή τη στιγμή.

Η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει στον πρώτο της αγώνα για τον δεύτερο γύρο του τουρνουά, την 28χρονη, νο46 στον κόσμο, Ελβετίδα Βικτόρια Γκόλουμπιτς.

Για τους πιθανούς της αντιπάλους αν συνεχίσει την πορεία της στο τουρνουά μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Exit mobile version