ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς: «Καθάρισε» τον Τόμπσον και αντιμετωπίζει τον Κύργιο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέρασε στον 3ο γύρο του Wimbledon νικώντας με 3-0 σετ τον Τζόρνταν Τόμπσον. Επόμενος αντίπαλός του ο Νικ Κύργιος.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει
Συντάκτης: Κώστας Παπαδόπουλος Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Να περάσει ο επόμενος! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε το εμπόδιο του Αυστραλού (Νο.76) Τζόρνταν Τόμπσον με σχετική ευκολία. Νίκησε με 3-0 σετ (6-2, 6-3, 7-5) και έτσι πήρε την πρόκριση για τον 3ο γύρο του Wimbledon.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα. Συνολικά έχασε μόνο εννιά πόντους στο σερβίς του. Σημείωσε 24 άσους και στην επόμενη φάση αντιμέτωπος θα είναι ο Νικ Κύργιος. Μόνο εύκολος αντίπαλος δεν είναι ο τελευταίος. Διέλυσε τον Φίλιπ Κραΐνοβιτς με 6-2, 6-3, 6-1 σε 85 λεπτά!

Από νωρίς μπήκε αποφασισμένος ο Τσιτσιπάς. Δεν άφησε τον Τόμπσον να του κάνει μπρέικ. Αντιθέτως, εκείνος έκανε δύο και έτσι έγινε το 1-0 με το εμφατικό 6-2 γκέιμ. Κάπου εκεί χαλάρωσε. Έβγαλε αντίδραση και ο Τόμπσον και έφτασε να προηγηθεί με 1-3. Ωστόσο, η απάντηση του Στέφανου ήταν εντυπωσιακή. Με πέντε γκέιμ στη σειρά έκανε το 6-3, πήρε το δεύτερο σετ και έφτασε μία ανάσα από την πρόκριση.

Το τρίτο σετ ήταν πιο κλειστό. Εκεί ο Τσιτσιπάς ζορίστηκε αρκετά. Ο καθένας προσπαθούσε να προστατεύσει το σερβίς του. Ο Στέφανος προηγήθηκε με 4-3 και 5-4. Ο Αυστραλός διαρκώς ισοφάριζε, ο Τσιτσιπάς έκανε το 6-5 με lover service game και στη συνέχεια να παίρνει το ματς με μπρέικ.

Μετά το τέλος του αγώνα χαρακτήρισε «πρόκληση για μένα το Wimbledon. Υποστήριξε πως ο κόσμος του έδωσε ώθηση και για τον Κύργιο προσέθεσε ότι «δεν υπάρχει κάποιος να μην ξέρει τον Νικ. Έχουμε ξαναπαίξει, έχουμε δώσει μεγάλες μάχες και τον σέβομαι».

Exit mobile version