ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς: Στον 3ο γύρο του Roland Garros με «σκούπα» επί του Ρομπέρτο Καρμπάγες Μπαένα

Επιβλητικός ο Στέφανος Τσιτσιπάς, «καθάρισε» με 3-0 σετ τον 30χρονο Ισπανό αντίπαλό του και πέρασε στον 3ο γύρο του Roland Garros.

Επιβλητικός ο Στέφανος Τσιτσιπάς, «καθάρισε» με 3-0 σετ τον 30χρονο Ισπανό αντίπαλό του και πέρασε στον 3ο γύρο του Roland Garros.
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ουσιαστικός και αποφασισμένος ο Στέφανος Τσιτσιπάς, δυσκολεύτηκε μόνο στο 2ο σετ απέναντι στον Ρομπέρτο Καρμπαγιές Μπαένα, για να επικρατήσει με 6-3, 7-6(4), 6-2 και να περάσει σχετικά εύκολα στους «32» του Roland Garros.

Ο Τσιτσιπάς καθάρισε το Νο 57 της παγκόσμιας κατάταξης, ύστερα από αγώνα διάρκειας 2 ωρών και 16 λεπτών και έφτασε στην 20ή νίκη του στη διοργάνωση. Εκεί ο 24χρονος πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει τον 30χρονος Αργεντινό Ντιέγκο Σβάρτσμαν (Νο 95 στον κόσμο) που νίκησε με 3-0 τον 26χρονο Πορτογάλο Νούνο Μπόργκες (Νο 80).

Όσον αφορά το ματς με τον Καρμπάγες Μπαένα ο  Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε να «σπάσει» το σερβίς του αντιπάλου του στο τρίτο γκέιμ του αγώνα και προηγήθηκε 2-1, ενώ αμέσως μετά κράτησε το δικό του για το 3-1.

Στο δεύτερο σετ που ήταν το πιο… ζόρικο, ο Τσιτσιπάς «έσπασε» το σερβίς του Ισπανού και προηγήθηκε 3-1, αλλά ο Ισπανός «απάντησε» άμεσα με “break” για το 3-2. Ο 24χρονος πρωταθλητής έκανε νέο “break” και προηγήθηκε 4-2, ωστόσο ο Καρμπάγες Μπαένα «έσπασε» ξανά το σερβίς του Τσιτσιπά και μείωσε σε 4-3, ενώ αμέσως μετά κράτησε το δικό του και ισοφάρισε 4-4.

Αμφότεροι κράτησαν το σερβίς τους για να πάνε στο τάι μπρέικ με τον Τσιτσιπά να είναι πιο ψύχραιμος και παίρνοντας εξ αρχής ένα προβάδισμα έφτασε τελικά στο 7-6 και το 2-0 στα σετ.

Στο τρίτο και τελευταίο σετ όπως αποδείχθηκε ο Τσιτσιπάς μπήκε μεγάλο ψυχολογικό αβαντάζ καθ σπάζοντας δύο φορές το σερβίς του αντιπάλου του για να προηγηθεί με  4-0 στα γκέιμ και ουσιαστικά να τελειώσει το παιχνίδι. Δεύτερη νίκη στο φετινό Roland Garros για τον Στεφ μετά από εκείνη κόντρα στον Τσέχο Γίρι Βέσελι.

Τέλος να σημειωθεί πως ο Έλληνας πρωταθλητής δεν έχει χάσει ποτέ στην καριέρα του σε 3ο γύρο στο Παρίσι και πλέον θα διεκδικήσει την 5η διαδοχική του είσοδο στη 16άδα.

Exit mobile version