ΤΕΝΙΣ

Τσιτσιπάς: Τα «έδωσε όλα», αλλά λύγισε απέναντι στον Τζόκοβιτς, στον τελικό της Ρώμης

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε μεγάλη προσπάθεια στο δεύτερο σετ, όμως τελικά ηττήθηκε στις λεπτομέρειες, με την κούπα της Ρώμης να καταλήγει στον Τζόκοβιτς.

Ο Τσιτσιπάς έκανε μεγάλη προσπάθεια στο 2ο σετ, όμως τελικά ηττήθηκε στις λεπτομέρειες, με την κούπα της Ρώμης να καταλήγει στον Τζόκοβιτς.
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Δεν κατάφερε να προσθέσει έναν ακόμη τίτλο στο ενεργητικό του ο Στέφανος Τσιτσιπάς, καθώς ηττήθηκε στον τελικό του Όπεν Ρώμης από τον Νόβακ Τζόκοβιτς με 6-0 και 7-6(5).

Αυτός για τον Σέρβο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις ήταν ο 6ος τίτλος στη Ρώμη, 38ος σε Masters 1000 διοργάνωση και 87ος στην καριέρα του συνολικά, σε όλες τις διοργανώσεις! Θυμίζουμε ότι ο Τζόκοβιτς έφτασε πλέον τις 1001 νίκες στην καριέρα του, αριθμός, αν μην τι άλλο, τρομακτικός!

Ο Τσιτσιπάς από την πλευρά του έκανε μεγάλη προσπάθεια αλλά για λεπτομέρειες δεν κατάφερε να πάρει το 20 σετ προκειμένου να ισοφαρίσει σε 1-1 και να τα παίξει όλα για όλα στο τρίτο σετ του τελικού.




Το πρώτο σετ ήταν άσχημο για τον Ελληνα πρωταθλητή, καθώς ο «Νόλε» το πήρε με bagel, δηλαδή με 6-0 γκέιμς. Στο δεύτερο σετ όμως ο Τσιτσιπάς μπήκε αποφασισμένος να τα δώσει όλα και έτσι έκανε. Με μπρέικ (για το 3-1), μεγάλες άμυνες και εξίσου καλά χτυπήματα στην επίθεση, ο Στέφανος προηγήθηκε με 2-5 στα γκέιμς βάζοντας πολύ δύσκολα στον Τζόκοβιτς.

Είχε μάλιστα και ένα break point για το 5-1, το οποίο όμως δεν κατάφερε όμως να το εκμεταλλευτεί, καθώς κάπου εκεί ο Σέρβος «γύρισε τον διακόπτη» και απέδειξε γιατί είναι Νο1 στον κόσμο.

Ο Τζόκοβιτς έμεινε στο σετ κρατώντας το σερβίς του για το 4-2 και αυτό απέδωσε σύντομα καρπούς. Λίγο αργότερα με break στο 9ο γκέιμ κατάφερε να μειώσει σε 5-4 στα γκέιμ και σύντομα να ισοφαρίσει (5-5).




Κατόπιν οι δύο τενίστες «αντάλλαξαν» μετά από αυτό από ένα love service game και έτσι οδηγήθηκαν σε τάι μπρέικ. Εκεί ο Τσιτσιπάς κατάφερε επέστρεψε από το 2-5, ισοφαρίζοντας σε 5-5, όμως ο Τζόκοβιτς με καθοριστικό πόντο από σερβίς βρέθηκε πρώτος στο match point. το οποίο κατέκτησε άμεσα. Έτσι πήρε τον τελικό της Ρώμης σε 1 ώρα και 36 λεπτά παιχνιδιού.

Exit mobile version