ΒΟΛΕΪ

Αρβανίτη και Καραγκούνη: Αρχή με ήττα στη Κίνα

Έχασαν από τις Βραζιλιάνες Αγκάθα και Ντούντα

Μπιτς βόλεϊ Αρβανίτη και Καραγκούνη
Συντάκτης: Κώστας Ευθυμιάδης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Δεν ξεκίνησε καλά το κυρίως ταμπλό στου τουρνουά μπιτς βόλεϊ της Κίνας για Αρβανίτη και Καραγκούνη, που γνώρισαν την ήττα στον όμιλό τους.

Ήττα μάλλον αναμενόμενη βέβαια, καθώς τα δύο κορίτσια αντιμετώπισαν τις πανίσχυρες Αγκάθα και Ντούντα από την Βραζιλία. Οι Βραζιλιάνες επικράτησαν του ελληνικού διδύμου με 2-0 σετ (21-11, 21-18), κάνοντας δύσκολη τη συνέχεια για την Βίκυ Αρβανίτη και την Πένυ Καραγκούνη.

Αρβανίτη και Καραγκούνη έχουν ένα ματς ακόμη στην φάση των ομίλων του τουρνουά τεσσάρων αστέρων, στην Ζινζιάνγκ της Κίνας. Αυτό, θα είναι αύριο (24/5) απέναντι στις Ρωσίδες Μπίρλοβα και Ουκόλοβα. Ματς πολύ δύσκολο, αλλά η νικήτρια ομάδα θα περάσει στο Τοπ12 του τουρνουά. Οι Ρωσίδες είναι έμπειρες αθλήτριες και δεν θα είναι καθόλου εύκολο να τις κερδίσουν. Αλλά χρειάζονται τη νίκη λόγω βαθμών.

Να θυμίσουμε ότι οι δύο Ελληνίδες παίκτριες του μπιτς βόλεϊ, χρειάστηκε να περάσουν από τα προκριματικά για να μπουν στο κυρίως ταμπλό. Εκεί έκαναν δύο νίκες και κατάφεραν να είναι παρούσες στην τελική φάση του τουρνουά της Ζινζιάνγκ. Το τουρνουά αυτό είναι από τα πλέον δύσκολα της FIVB και μια πρόκριση στην 12αδα, θα φέρει πολύτιμους πόντους στην προσπάθεια για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο αθλήτριες επέστρεψαν πριν μία εβδομάδα στους αγώνες, μετά από έναν τραυματισμό της Καραγκούνη στο γόνατο.

Exit mobile version