ΒΟΛΕΪ

Σωτήρης Πανταλέων: Τιμήθηκε στο «αντίο» του ο ένας αλλά πάντα… Λέων! (vid+pics)

Τι κι αν ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 0-3 σετ από τον Φοίνικα Σύρου, τα φώτα ήταν αλλού. Ο Σωτήρης Πανταλέων ήταν το πρόσωπο της βραδιάς.

Τι κι αν ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 0-3 σετ κλειστό του Αγ. Θωμά από τον Φοίνικα Σύρου τα φώτα ήταν αλλού. Ο Σωτήρης Πανταλέων ήταν το πρόσωπο της βραδιάς.
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Τι κι αν ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 0-3 σετ κλειστό του Αγ. Θωμά από τον Φοίνικα Σύρου τα φώτα ήταν αλλού. Ο Σωτήρης Πανταλέων ήταν το πρόσωπο της βραδιάς.

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τον Φοίνικα Σύρου επικράτησε με 3-0 σετ για την τελευταία αγωνιστική της Volley League. Το παιχνίδι όμως πέρασε σε δεύτερη μοίρα καθώς ο εμβληματικός αρχηγός των «πράσινων» είπε το «αντίο» στα γήπεδα κλείνοντας μια καριέρα με τίτλους, διακρίσεις κι επιτυχίες.

Ο Σωτήρης Πανταλέων 40 ετών πλέον, τιμήθηκε από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού για την πολυετή προσφορά του στον σύλλογο.

Μετά την ανακοίνωση πως θα αναλάβει πλέον τα καθήκοντα του Διευθυντή Αγωνιστικών τμημάτων πριν τον αγώνα με τον Φοίνικα ΟΝΕΧ τιμήθηκε από την διοίκηση του Παναθηναϊκού.

Μάλιστα το εναρκτήριο σερβίς του αγώνα έγινε από τον Σωτήρη Πανταλέοντα που μάλιστα πήρε τη μπάλα από τις δυο του κόρες που φορούσαν φανέλες με το Νο 14.

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός αναφέρει για την όμορφη γιορτή: «Έπειτα από 27 χρόνια παρουσίας στον ΠΑΟ έδωσε το τελευταίο του παιχνίδι με την ένδοξη φανέλα του «τριφυλλιού» και γράφτηκε στο πάνθεον της πράσινης ιστορίας.

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού ετοίμασαν μια ιδιαίτερη υποδοχή στον αρχηγό της ομάδας Σωτήρη Πανταλέων πριν την έναρξη του ματς και έγινε ένα τιμητικό λειτουργικό πάντα με δεδομένα πανδημίας.

Η Θύρα 13 είχε αναρτήσει ένα πανό στο κέντρο του γηπέδου που έγραφε «Σωτήρης Πανταλέων σημαία και αρχηγός για πάντα Παναθηναϊκός».

Παράλληλα κατά την διάρκεια που έκανε η ομάδα ζέσταμα ακούγονταν συνθήματα για τον αρχηγό ενώ και οι συμπαίκτες του τον αποθέωναν σε κάθε «χτύπημα» του.

Εν συνεχεία τον Σωτήρη βράβευσε η «ψυχή» του Παναθηναϊκού Ρούλης Αγραπιδάκης με μια ανθοδέσμη ενώ κατόπιν ο Πανταλέων έδωσε τον τίτλο του MVP στον Αλέξανδρο Ράπτη.

Σωτήρης Πανταλέων: Οι τίτλοι του

Ο πετοσφαιριστής φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα με το Τριφύλλι το 1992, όπου έμεινε μέχρι και το 2012 για να επιστρέψει δύο χρόνια αργότερα. Ο Πανταλέων έχει σηκώσει τέσσερα πρωταθλήματα (1996,2004, 2006, 2020) , τρία κύπελλα (2007, 2008, 2010), ένα Λιγκ Καπ (2020) και ένα Σούπερ Καπ (2006).

Με την Εθνική ομάδα έχει 192 συμμετοχές, ενώ συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, τερματίζοντας στην πέμπτη θέση στο τουρνουά.

Αγωνίστηκε επίσης σε Λατίνα, Παμβοχαϊκό και Κάννες.

Δείτε παρακάτω βίντεο και φωτογραφίες από την ξεχωριστή στιγμή


Exit mobile version