SPORTMINUTE

Ο Ροζίερ έστειλε τη Βοστόνη στον επόμενο γύρο (vids)

Το… δισκοπότηρο που κράδαιναν οι Μπακς, αποδείχτηκε τρόπον τινά, μία λανθασμένη εκδοχή του αληθινού. Κάτι, τελικά, μισοάδειο. Το γεμάτο, σχεδόν ξεχειλισμένο, βρίσκονταν στα χέρια των Σέλτικς. Μίας ομάδας, με όλη τη σημασία της λέξης.  Η Βοστόνη ήταν εκείνη, η οποία επιβίωσε με περισσία άνεση ενός ψυχοφθόρου έβδομου αγώνα (112-96) κόντρα στους Μπακς και απέκτησε το...
Ο Ροζίερ έστειλε τη Βοστόνη στον επόμενο γύρο (vids)

Το… δισκοπότηρο που κράδαιναν οι Μπακς, αποδείχτηκε τρόπον τινά, μία λανθασμένη εκδοχή του αληθινού. Κάτι, τελικά, μισοάδειο. Το γεμάτο, σχεδόν ξεχειλισμένο, βρίσκονταν στα χέρια των Σέλτικς. Μίας ομάδας, με όλη τη σημασία της λέξης. 

Η Βοστόνη ήταν εκείνη, η οποία επιβίωσε με περισσία άνεση ενός ψυχοφθόρου έβδομου αγώνα (112-96) κόντρα στους Μπακς και απέκτησε το δικαίωμα να αντιμετωπίσει τη Φιλαντέλφια στα ημιτελικά της Ανατολής.

Το 1-0 οι Γουόριορς

Το Μιλγουόκι και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο προσπάθησαν για τη μεγάλη έκπληξη, ωστόσο ο αποκλεισμός τους αφήνει μοναχά με υποσχέσεις για το μέλλον. Ειδικά αν αναλογιστεί κάποιος πως η Βοστόνη πήρε μία σκληρή σειρά, παίζοντας δίχως τους δύο καλύτερους σκόρερ τους (Ιρβινγκ, Χέιγουορντ), ένα… σχολιαρόπαιδο που παίζει σαν σταρ (Τέϊτουμ) και έναν κύριο που συστήθηκε ξανά σε όσους τον αγνοούσαν (Ροζίερ).

Ο τελευταίος ήταν ο άνθρωπος του 7ου αγώνα. Μία αναμέτρηση, η οποία κρίθηκε νωρίς, όσο και αν προσπάθησαν οι Μπακς. Εκείνο το 31-17 της πρώτης περιόδου αποδείχτηκε… βουνό. Ο Τέρι Ροζίερ τελείωσε το ματς με 26 πόντους (5/8 διπ., 5/8 τριπ., 1/3 βολές, 6 ριμπ., 9 ασίστ), όσους και ο Αλ Χόρφορντ (13/16 διπ., 0/1 τριπ., 0/2 βολές, 8 ριμπ., 3 ασίστ), ενώ ο Τζέισον Τέιτουμ σημείωσε 20 πόντους (6/13 διπ., 1/4 τριπ., 5/5 βολές, 6 ριμπ., 5 ασίστ).

Η τριάδα των Μπακς συγχρονίστηκε στο σκοράρισμα. Αλλά δεν ήταν αρκετό. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τελείωσε το ματς με 22 πόντους (6/13 διπ., 1/4 τριπ., 7/7 βολές, 9 ριμπ., 5 ασίστ), ο Κρις Μίντλετον με 32 (6/12 διπ., 5/9 τριπ., 5/5 βολές, 2 ριμπ., 3 ασίστ) και ο Ερικ Μπλέντσο με 23 (8/10 διπ., 1/2 τριπ., 4/4 βολές, 3 ριμπ., 2 ασίστ). Ολα αυτά δεν ήταν αρκετά.

Το τέλος βρήκε τους παίκτες των δύο ομάδων να αγκαλιάζονται. Και να εύχονται «καλή συνέχεια». Για διαφορετικούς λόγους. Ακόμη και ο Ερικ Μπλέντσο άνοιξε τα χέρια του για τον Τέρι Ροζίερ. Μολονότι λίγες ημέρες νωρίτερα έλεγε πως δεν τον… γνώριζε. «Τι περιμένατε; Πως θα ανταλλάσαμε χειραψίες και αγκαλιές όλη την ώρα; Βρισκόμαστε στα πλέι οφ. Εκανε μία φοβερή σειρά, του βγάζω το καπέλο», παραδέχτηκε, έστω και αργά, ο γκαρντ των Μπακς.

«Παίξαμε σκληρά στη σειρά. Προστατέψαμε την έδρα μας, αλλά δεν ήμασταν ικανοί να νικήσουμε μακριά από αυτήν. Μάθαμε από αυτό, κοιτάμε μπροστά και την επόμενη σεζόν θέλουμε να πιέσουμε για το καλύτερο. Μία καλύτερη προσπάθεια», ήταν ο απολογισμός του Giannis.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Ροζίερ έστειλε τη Βοστόνη στον επόμενο γύρο (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Γκιουλένογλου

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.