SPORTMINUTE

5 Μαΐου: Διεθνής Ημέρα Μαιών – Μαιευτών

Η Διεθνής Ημέρα Μαιών καθιερώθηκε το 1991 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Μαΐου
5 Μαΐου: Διεθνής Ημέρα Μαιών – Μαιευτών

Η Διεθνής Ημέρα Μαιών τιμάται κάθε χρόνο στις 5 Μαΐου, έχοντας καθιερωθεί το 1991, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Μαιών (ICM).

Η ημέρα αυτή έχει θεσπιστεί παγκοσμίως για να αποδώσει ελάχιστη τιμή στο επάγγελμα της Μαίας. Στόχος του εορτασμού είναι η ανάδειξη του μοναδικού και πολυεπίπεδου ρόλου των Μαιών- Μαιευτών στη φυσική διαδικασία της κύησης, του τοκετού και της λοχείας με σεβασμό στο γυναικείο σώμα και τη δύναμη της φύσης και των δυνατοτήτων της.

Ο ρόλος της Μαίας είναι αυτόνομος, διακριτός και απαραίτητος. Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, η Μαία συνεργάζεται με τις γυναίκες, ώστε να παρέχει την απαιτούμενη υποστήριξη, φροντίδα και συμβουλευτική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του τοκετού και της λοχείας.

Η υποστήριξη, η φροντίδα και η συμβουλευτική περιλαμβάνουν, προληπτικά μέτρα, την προώθηση του φυσικού τοκετού, την έγκαιρη ανίχνευση επιπλοκών στη μητέρα και στο παιδί, την εκτίμηση για την κατάλληλη ιατρική ή άλλη βοήθεια, καθώς επίσης και την εφαρμογή επειγόντων μέτρων.

Η Μαία έχει σημαντικό ρόλο στη συμβουλευτική και την εκπαίδευση σε θέματα υγείας που αφορούν όχι μόνο τη γυναίκα αλλά κι όλη την οικογένεια.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «5 Μαΐου: Διεθνής Ημέρα Μαιών – Μαιευτών», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ιωσήφ Σηφάκης

«Κάνε το χόμπι σου επάγγελμα… και δε θα δουλέψεις ποτέ». Πόσες και πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτή την έκφραση και κάπως έτσι κινήθηκα και εγώ. Από το τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών μηχανικών στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και πλέον στο sportime.gr με στόχο την παρουσίαση των ειδήσεων με ενδιαφέρον, αξιόπιστο και αμερόληπτο τρόπο.