SPORTMINUTE

«Δεν είμαστε… φιλανθρωπικό ίδρυμα»

Ο Γιώργος Σπανός ξεκαθάρισε ότι ο Ατρόμητος έβαλε ρήτρα στο συμβόλαιο του Νταμίρ Κάναντι
«Δεν είμαστε… φιλανθρωπικό ίδρυμα»

Ικανοποιημένος με την ανανέωση του συμβολαίου του Νταμίρ Κάναντι εμφανίστηκε ο Γιώργος Σπανός. Ο μεγαλομέτοχος του Ατρομήτου, πάντως, ξεκαθάρισε ότι οι Περιστεριώτες έβαλαν ρήτρα τόσο για ομάδες του εξωτερικού όσο και για τους τέσσερις μεγάλους, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

«Εμείς δεν θέλουμε να κόβουμε το δρόμο σε κανένα, αλλά δεν είμαστε και… φιλανθρωπικό ίδρυμα», είπε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, ενώ για τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο τόνισε: «Δεν γίνεται εμείς να πληρώνουμε το… λογαριασμό των μεγάλων».

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Σπανός στον «ΣΠΟΡ FM 94,6»:

Για την ανανέωση με τον Νταμίρ Κάναντι: «Είχαμε μια πετυχημένη συνεργασία από το καλοκαίρι. Υπάρχει και μια καλή χημεία μεταξύ μας και αυτές τις συνταγές δεν μπορείς να τις αλλάξεις. Ο κόουτς έχει υψηλές φιλοδοξίες, είναι πραγματικότητα αυτό. Συζητήσαμε διεξοδικά και επ αυτού γιατί του είναι πολύ ξένα κάποια που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θορυβήθηκε με το ενδεχόμενο του Grexit, αυτή η ανησυχία του μας δημιούργησε κάποιο προβληματισμό ενώ είχαμε συμφωνήσει στα βασικά σημεία. Είναι λογικό που τον προβλημάτισαν τα τελευταία γεγονότα, όταν μιλάμε για έναν σοβαρό άνθρωπο και επαγγελματία. Με τη τελευταία συνάντηση που κάναμε, όμως, όποιες επιφυλάξεις είχε, του τις βγάλαμε από το μυαλό και συνεχίζουμε κανονικά και του χρόνου».

Για το αν ο Νταμίρ Κάναντι είχε κι άλλες προτάσεις: «Δεν γνωρίζω προσωπικά αν είχε… Σίγουρα όταν κάνεις μία τόσο πετυχημένη χρονιά και στα 2/3 του πρωταθλήματος είσαι αντίπαλος με ομάδες που έχουν… πυρηνικά, τότε είναι λογικό τόσο ο Ατρόμητος, όσο και ο προπονητής να γίνονται αντικείμενο σχολίων. Θα ηχούσαν κάποιες σειρήνες στα αυτά του. Έχει, όμως, περιθώρια να εξελίξει τη δουλειά του μέσα από τον Ατρόμητο και ήθελε και εκείνος να παραμείνει τουλάχιστον άλλο ένα χρόνο μαζί μας. Ο κ. Κάναντι έχει ξεκινήσει την προπονητική από χαμηλές κατηγορίες, ήταν η πρώτη φορά εκτός Αυστρίας και ήθελε να πάει με αργά και σταθερά βήματα».

Για το αν όντως υπάρχει ρήτρα στο νέο συμβόλαιο του Κάναντι: «Υπάρχει ρήτρα για συγκεκριμένα πρωταθλήματα, η οποία καλύπτει τα θέλω και τα συμφέροντά μας σαν Ατρόμητος. Είναι σημαντική ρήτρα… Είναι εσωτερικά θέματα, δεν θα ήθελα να την αποκαλύψω, αλλά είναι σίγουρα μεγάλη. Δεν είναι πάνω από 1 εκατ. ευρώ… Υπάρχει και ρήτρα για τους τέσσερις μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εμείς σαν Ατρόμητος δεν θέλουμε να κόβουμε το δρόμο σε κάποιον που θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω, αλλά δεν είμαστε και… φιλανθρωπικό ίδρυμα».

Για το στόχο της επόμενης σεζόν: «Η σταθεροποίηση στο υψηλό επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και ο πιο κοντινός στόχος είναι να πετύχουμε κάποιες προκρίσεις το καλοκαίρι στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Μπορούμε να λέμε ότι θέλουμε να μπούμε στους ομίλους, αλλά πρέπει να το δούμε πιο ρεαλιστικά. Ανάλογα, δηλαδή και με τις κληρώσεις που θα έχουμε, γιατί τα προηγούμενα χρόνια έχουμε πέσει πάνω σε top ονόματα στην Ευρώπη και δεν έχουμε προχωρήσει. Στόχος είναι να πετύχουμε την πρώτη πρόκριση και να συνεχίσουμε..».

Για το τι θα γίνει το καλοκαίρι με τους δανεικούς που αγωνίζονται στον Ατρόμητο: «Θα δούμε το καλοκαίρι ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν, γιατί λέγονται πολλά… Όσον αφορά την περίπτωση Γιαννούλη, είχαμε διετή συμφωνία με τον ΠΑΟΚ, σαφώς όμως όταν ο ποδοσφαιριστής ανήκει αλλού και μας ζητηθεί, δεν μπορούμε να βάλουμε αδιέξοδα. Οι συμφωνίες, πάντως, είναι για να τηρούνται. Ο Γιαννιώτης είναι παίκτης του Ατρόμητου και εφόσον ο Ολυμπιακός θελήσει να τον επαναγοράσει και εκείνος θελήσει να γυρίσει πίσω, θα το πράξει. Είναι διαφορετική περίπτωση από τους υπόλοιπους…».

Για τη διακοπή του πρωταθλήματος και το ενδεχόμενο επανέναρξης: «Δεν μπορώ να προδικάσω τη θέση των τεσσάρων μεγάλων και το αν θα υπογράψουν το νέο πλαίσιο κανονισμών που έχει ζητήσει ο κ. Βασιλειάδης για να ξεκινήσει εκ νέου η Σούπερ Λίγκα. Εμείς, στη συνάντηση που είχαμε, του είπαμε πως δεν είμαστε το πρόβλημα, απλά καλούμαστε… να πληρώνουμε το λογαριασμό άλλων. Δεν είναι δίκαιο αυτό. Ο υπουργός έθεσε στο τραπέζι κάποιους όρους. Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα για να υπογράψουμε, γιατί δεν δημιουργούμε και προβλήματα. Δυστυχώς φέτος κάναμε ένα βήμα μπροστά, αλλά στο τέλος κάναμε δύο πίσω. Η δική μας θέση είναι κάθετη σαν Σούπερ Λίγκα: Όλοι είμαστε κάθετα αντίθετοι με τη διακοπή του πρωταθλήματος και δεν τη θέλαμε σε καμία περίπτωση. Θεωρώ πως η Σούπερ Λίγκα θα πρέπει να αντιμετωπίσει νομικά τη NOVA, ΑΝ ενεργοποιήσει ρήτρες λόγω της διακοπής. Η διακοπή δεν δίνει λύση, άλλα πράγματα θα δώσουν λύση… Όπως να σπάσουν αυγά, σε επίπεδο πολιτείας και ομοσπονδίας, στις σχέσεις των μεγάλων. Δεν μπορούμε εμείς να πληρώνουμε έναν υπέρμετρο εγωισμό και ένα άρρωστο παρασκήνιο γύρω από τις μεγάλες ομάδεςμ που κάποιοι συντηρούν αυτό το κλίμα… Θεσμικό πλαίσιο υπάρχει, εφαρμογή αυτού θέλουμε. Όποιος δημιουργεί προβλήματα στο ποδόσφαιρο, υπάρχουν και οι ανάλογες ποινές… Εφαρμογή και βούληση χρειάζεται…».

Για το θέμα των τηλεοπτικών: «Υπήρχε πρόταση της NOVA στον Ατρόμητο πριν περίπου 15 μέρες. Εγώ έχω δηλώσει από τη πρώτη στιγμή πως είμαι υπέρμαχος της κεντρικής διαχείρισης στα τηλεοπτικά, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουν οι ομάδες να έχουν βιωσιμότητα. Αν εκλείψει αυτό, δεν υπάρχει και λόγος να υπάρχει ο συνεταιρισμός της Σούπερ Λίγκας.. Αν δεν έρθουν έσοδα στο ποδόσφαιρο και ειδικά αυτά τα έσοδα να τα καρπωθούν οι… μικρομεσαίες ομάδες, τότε ποιο το νόημα; Ένα άλλο θέμα είναι πως δεν μπορούν οι ομάδες μας να μην παίρνουν τίποτα από στοιχηματικές εταιρίες ενώ συμμετέχουν στα κουπόνια. Έχει κάνει κάποιες σκέψεις επ’ αυτού ο υπουργός. Δεν μπορεί να μην παίρνω τίποτα εγώ από στοιχηματικές που έχουν την ομάδα μου στα κουπόνια τους. Οι μεγάλοι δεν θέλουν να αφήσουν τίποτα. Αν δεν δυναμώσουμε οι υπόλοιποι, δεν θα υπάρχει και αναβαθμισμένο πρωτάθλημα…».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Δεν είμαστε… φιλανθρωπικό ίδρυμα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.