«Άστραψε και βρόντηξε» η χρυσή Ολυμπιονίκης. Η Κατερίνα Στεφανίδη δεν έκρυψε την αντίδραση της στην απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε παράνομη την εισαγωγή σε διακριθέντες αθλητές σε ΤΕΙ και ΑΕΙ της προτίμησης τους, αφού «η καθ’ υπέρβαση εισαγωγή τους παραβιάζει τις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας», σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης. Με...

«Άστραψε και βρόντηξε» η χρυσή Ολυμπιονίκης.

Η Κατερίνα Στεφανίδη δεν έκρυψε την αντίδραση της στην απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε παράνομη την εισαγωγή σε διακριθέντες αθλητές σε ΤΕΙ και ΑΕΙ της προτίμησης τους, αφού «η καθ’ υπέρβαση εισαγωγή τους παραβιάζει τις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας», σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης.

Με ένα ιδιαίτερα αιχμηρό σχόλιο της στο twitter η χρυσή Ολυμπιονίκης σημείωσε πως η απόφαση αυτή «καταδικάζει τον ελληνικό αθλητισμό σε εποχή αγραμματοσύνης».

«Αντισυνταγματική η ρύθμιση που επιτρέπει σε διακριθέντες αθλητές την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο. Μπράβο στο Συμβούλιο Επικρατείας που όχι απλά διαγράφει το τελευταίο κίνητρο που είχε απομείνει για τους νέους αθλητές αλλά καταδικάζει τον ελληνικό αθλητισμό σε εποχή αγραμματοσύνης», σχολίασε δεικτικά η Κατερίνα Στεφανίδη.