SPORTMINUTE

Παναθηναϊκός – Προμηθέας : Ιστορικό τζάμπολ!

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Προμηθέα Πάτρας που γίνεται η πρώτη ομάδα από την περιφέρεια σε τελικό πλέι οφ, στον πρώτο αγώνα της σειράς

Παναθηναϊκός
Συντάκτης: Μαντώ Καψάλη Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Το φαβορί είναι ξεκάθαρο και είναι ο Παναθηναϊκός. Αυτό όμως δεν αφαιρεί ούτε στο ελάχιστο το δικαίωμα του Προμηθέα να διεκδικήσει ο,τι του αναλογεί. Πολύ δε περισσότερο δεν «σβήνει» μια ιστορική στιγμή για το ελληνικό μπάσκετ, που γράφεται το απόγευμα της Δευτέρας (10/6 – 19:30- CS4) στο ΟΑΚΑ.

Για πρώτη φορά στην ιστορία των τελικών του πρωταθλήματος, μια ομάδα από την περιφέρεια, θα βρίσκεται εκεί.

Μέχρι τώρα οι διεκδικητές είχαν περιοριστεί στην Αττική και στην Θεσσαλονίκη. Από απόψε, η Αχαϊα, η Πάτρα μπαίνει στον χάρτη. Όπως είχε κάνει παλαιότερα μια άλλη ομάδα της πόλης, ο Απόλλωνας Πάτρας που αγωνίστηκε το 1997 στον τελικό του Κυπέλλου.

Ο πρώτος αγώνας της σειράς των τελικών της Basket League θα γίνει απόψε στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Προμηθέα. Και οι δύο ομάδες έκαναν break για να φτάσουν ως εδώ. Ο  μεν Παναθηναϊκός νίκησε δυο φορές στο Περιστέρι σε σύνολο τριών αγώνων. Ο δε Προμηθέας, στον πέμπτο αγώνα θριάμβευσε στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ και έγραψε ιστορία.

Το ζευγάρι αυτό που θα παρακολουθήσουμε απόψε για πρώτη φορά, μας εμποδίζει να μιλήσουμε για προγνωστικά, για πολλές αναλύσεις. Όπως προαναφέραμε το φαβορί είναι ξεκάθαρο και δεν υπάρχει αμφιβολία. Όμως σίγουρα η παρουσία του Προμηθέα απέναντι στον «αυτοκράτορα» Παναθηναϊκό σπάει την…ρουτίνα μας και δίνει μια διαφορετική νότα στο πρωτάθλημα. Κι αυτό μόνο αρνητικό δεν μπορεί να το πει κανείς.

Και στις δύο ομάδες δίνεται η δυνατότητα να το διασκεδάσουν, μακριά από την «δηλητηριασμένη» ατμόσφαιρα των τελευταίων ετών. Και ταυτόχρονα, έστω και μέσα από μια περίοδο ανακατωσούρας, με αποχωρήσεις, μηδενισμούς και τόσα άλλα, βγήκε κάτι…όμορφο.

 

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

 

Exit mobile version